De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Duurzaam bouwen Ellen Logtens BWT bijeenkomst 27 maart 2012

Verwante presentaties


Presentatie over: "Duurzaam bouwen Ellen Logtens BWT bijeenkomst 27 maart 2012"— Transcript van de presentatie:

1 Duurzaam bouwen Ellen Logtens BWT bijeenkomst 27 maart 2012
Kies nieuwe dia, onder Invoegen, die 2 tekstvakken bevat: een voor de titel, een voor overige tekst; Voeg de titel in met lettertype VERDANA; lettergrootte 28, VET; Tussen titelnummer en titel 4 spaties invoegen; Trek het frame naar beide uiteinden van de dia uit en zorg dat de tekst precies in het frame past; Voeg de overige tekst in met lettertype VERDANA; lettergrootte 22, regelafstand 1,35; Regelafstand invoegen? Ga naar Opmaak, klik op regelafstand, stel regelafstand in. Zorg dat de tekst precies in het frame past; Kleurgebruik letters: wit of heel lichtblauw -> Ga naar de “A” met de kleurenbalk eronder, klik op het pijltje rechts van de “A”, kies voor “more color fonts”, klik op “custom”. Voeg de volgende kleurcodes in: rood = 227, groen = 241, blauw = 248.

2 Integraal Een duurzame wijk of woning is: Energiezuinig Gezond Veilig
Onderhoudsvriendelijk Milieuvriendelijk/bespaart grondstoffen Prettig/comfortabel (Be)leefbaar Voor alle leeftijdsgroepen/levensloopbestendig ………… En gaat dus verder dan het Bouwbesluit! Bij duurzaam bouwen en ontwikkelen gaat het er om dat de schade voor het milieu (in de breedste zin) en de gezondheid in alle fasen, van de winning van grondstof tot en met de sloop, zoveel mogelijk beperkt blijft.

3 Van kwantiteit naar kwaliteit
Meer maatwerk Preventie Samenwerking (intern/extern) Overheid als regisseur en stimulator/initiator Doel ipv middel => deregulering Kies nieuwe dia, onder Invoegen, die 2 tekstvakken bevat: een voor de titel, een voor overige tekst; Voeg de titel in met lettertype VERDANA; lettergrootte 28, VET; Tussen titelnummer en titel 4 spaties invoegen; Trek het frame naar beide uiteinden van de dia uit en zorg dat de tekst precies in het frame past; Voeg de overige tekst in met lettertype VERDANA; lettergrootte 22, regelafstand 1,35; Regelafstand invoegen? Ga naar Opmaak, klik op regelafstand, stel regelafstand in. Zorg dat de tekst precies in het frame past; Kleurgebruik letters: wit of heel lichtblauw -> Ga naar de “A” met de kleurenbalk eronder, klik op het pijltje rechts van de “A”, kies voor “more color fonts”, klik op “custom”. Voeg de volgende kleurcodes in: rood = 227, groen = 241, blauw = 248.

4 Kwaliteit = duurzaam bouwen
Meer maatwerk: Iedere wijk/gebouw biedt specifieke kansen (en bedreigingen). Benut deze! Preventie: Voorkom hoge gebruiks-/exploitatielasten => waardecreatie! Milieuvriendelijk/gezond => lager ziekteverzuim! Flexibel en aanpasbaar => langere levensduur => waardecreatie! Samenwerking: Klant/gebruiker, investeerder, onderhouds- en beheerpartijen Regisseur, stimulator, initiator: Stimuleren markt, netwerkmakelaar. Doel ipv middel: Het gaat om het resultaat! Kies nieuwe dia, onder Invoegen, die 2 tekstvakken bevat: een voor de titel, een voor overige tekst; Voeg de titel in met lettertype VERDANA; lettergrootte 28, VET; Tussen titelnummer en titel 4 spaties invoegen; Trek het frame naar beide uiteinden van de dia uit en zorg dat de tekst precies in het frame past; Voeg de overige tekst in met lettertype VERDANA; lettergrootte 22, regelafstand 1,35; Regelafstand invoegen? Ga naar Opmaak, klik op regelafstand, stel regelafstand in. Zorg dat de tekst precies in het frame past; Kleurgebruik letters: wit of heel lichtblauw -> Ga naar de “A” met de kleurenbalk eronder, klik op het pijltje rechts van de “A”, kies voor “more color fonts”, klik op “custom”. Voeg de volgende kleurcodes in: rood = 227, groen = 241, blauw = 248.

5 Strategieën/methoden
Trias ecologica Triple P Cradle to Cradle GPR-Gebouw Shared Space Nat. Pakket DuBo …………. Het belangrijkste: Duurzaamheid vroeg meenemen! In de initiatief-/ontwerpfase wordt bepaald hoe duurzaam het project/gebouw wordt. Kies nieuwe dia, onder Invoegen, die 2 tekstvakken bevat: een voor de titel, een voor overige tekst; Voeg de titel in met lettertype VERDANA; lettergrootte 28, VET; Tussen titelnummer en titel 4 spaties invoegen; Trek het frame naar beide uiteinden van de dia uit en zorg dat de tekst precies in het frame past; Voeg de overige tekst in met lettertype VERDANA; lettergrootte 22, regelafstand 1,35; Regelafstand invoegen? Ga naar Opmaak, klik op regelafstand, stel regelafstand in. Zorg dat de tekst precies in het frame past; Kleurgebruik letters: wit of heel lichtblauw -> Ga naar de “A” met de kleurenbalk eronder, klik op het pijltje rechts van de “A”, kies voor “more color fonts”, klik op “custom”. Voeg de volgende kleurcodes in: rood = 227, groen = 241, blauw = 248.

6 Bezint eer ge begint Ontwerp/ontwikkel met oog op:
Energieproductie: eigen energie produceren Materiaalgebruik en –hergebruik: minimaal, demontabel, milieuvriendelijk, gezond, fairtrade Waterbesparing, -kwaliteit en afvoer: preventie, hergebruik, klimaatadaptatie. Welbevinden gebruiker(s), nu en in toekomst! Flexibel Comfortabel Gezond en groen Veilig Kies nieuwe dia, onder Invoegen, die 2 tekstvakken bevat: een voor de titel, een voor overige tekst; Voeg de titel in met lettertype VERDANA; lettergrootte 28, VET; Tussen titelnummer en titel 4 spaties invoegen; Trek het frame naar beide uiteinden van de dia uit en zorg dat de tekst precies in het frame past; Voeg de overige tekst in met lettertype VERDANA; lettergrootte 22, regelafstand 1,35; Regelafstand invoegen? Ga naar Opmaak, klik op regelafstand, stel regelafstand in. Zorg dat de tekst precies in het frame past; Kleurgebruik letters: wit of heel lichtblauw -> Ga naar de “A” met de kleurenbalk eronder, klik op het pijltje rechts van de “A”, kies voor “more color fonts”, klik op “custom”. Voeg de volgende kleurcodes in: rood = 227, groen = 241, blauw = 248.

7 Communicatie Met techniek alleen red je het niet!
Techniek 50%, communicatie 50%?! Gebruiksvoorlichting en -aanwijzing Juist gebruik Onderhoud (installatie, vervanging filters, etc.) Kies nieuwe dia, onder Invoegen, die 2 tekstvakken bevat: een voor de titel, een voor overige tekst; Voeg de titel in met lettertype VERDANA; lettergrootte 28, VET; Tussen titelnummer en titel 4 spaties invoegen; Trek het frame naar beide uiteinden van de dia uit en zorg dat de tekst precies in het frame past; Voeg de overige tekst in met lettertype VERDANA; lettergrootte 22, regelafstand 1,35; Regelafstand invoegen? Ga naar Opmaak, klik op regelafstand, stel regelafstand in. Zorg dat de tekst precies in het frame past; Kleurgebruik letters: wit of heel lichtblauw -> Ga naar de “A” met de kleurenbalk eronder, klik op het pijltje rechts van de “A”, kies voor “more color fonts”, klik op “custom”. Voeg de volgende kleurcodes in: rood = 227, groen = 241, blauw = 248.

8 Aan de andere kant van de wereld
Kies nieuwe dia, onder Invoegen, die 2 tekstvakken bevat: een voor de titel, een voor overige tekst; Voeg de titel in met lettertype VERDANA; lettergrootte 28, VET; Tussen titelnummer en titel 4 spaties invoegen; Trek het frame naar beide uiteinden van de dia uit en zorg dat de tekst precies in het frame past; Voeg de overige tekst in met lettertype VERDANA; lettergrootte 22, regelafstand 1,35; Regelafstand invoegen? Ga naar Opmaak, klik op regelafstand, stel regelafstand in. Zorg dat de tekst precies in het frame past; Kleurgebruik letters: wit of heel lichtblauw -> Ga naar de “A” met de kleurenbalk eronder, klik op het pijltje rechts van de “A”, kies voor “more color fonts”, klik op “custom”. Voeg de volgende kleurcodes in: rood = 227, groen = 241, blauw = 248.

9 Passief design Kies nieuwe dia, onder Invoegen, die 2 tekstvakken bevat: een voor de titel, een voor overige tekst; Voeg de titel in met lettertype VERDANA; lettergrootte 28, VET; Tussen titelnummer en titel 4 spaties invoegen; Trek het frame naar beide uiteinden van de dia uit en zorg dat de tekst precies in het frame past; Voeg de overige tekst in met lettertype VERDANA; lettergrootte 22, regelafstand 1,35; Regelafstand invoegen? Ga naar Opmaak, klik op regelafstand, stel regelafstand in. Zorg dat de tekst precies in het frame past; Kleurgebruik letters: wit of heel lichtblauw -> Ga naar de “A” met de kleurenbalk eronder, klik op het pijltje rechts van de “A”, kies voor “more color fonts”, klik op “custom”. Voeg de volgende kleurcodes in: rood = 227, groen = 241, blauw = 248.

10 Om de hoek Demontabel + herbruikbaar Energy-zero
Veel groen, binnen en buiten Duurzame materialen Geen afvalwater op riool Kies nieuwe dia, onder Invoegen, die 2 tekstvakken bevat: een voor de titel, een voor overige tekst; Voeg de titel in met lettertype VERDANA; lettergrootte 28, VET; Tussen titelnummer en titel 4 spaties invoegen; Trek het frame naar beide uiteinden van de dia uit en zorg dat de tekst precies in het frame past; Voeg de overige tekst in met lettertype VERDANA; lettergrootte 22, regelafstand 1,35; Regelafstand invoegen? Ga naar Opmaak, klik op regelafstand, stel regelafstand in. Zorg dat de tekst precies in het frame past; Kleurgebruik letters: wit of heel lichtblauw -> Ga naar de “A” met de kleurenbalk eronder, klik op het pijltje rechts van de “A”, kies voor “more color fonts”, klik op “custom”. Voeg de volgende kleurcodes in: rood = 227, groen = 241, blauw = 248.

11 In Veldhoven Kies nieuwe dia, onder Invoegen, die 2 tekstvakken bevat: een voor de titel, een voor overige tekst; Voeg de titel in met lettertype VERDANA; lettergrootte 28, VET; Tussen titelnummer en titel 4 spaties invoegen; Trek het frame naar beide uiteinden van de dia uit en zorg dat de tekst precies in het frame past; Voeg de overige tekst in met lettertype VERDANA; lettergrootte 22, regelafstand 1,35; Regelafstand invoegen? Ga naar Opmaak, klik op regelafstand, stel regelafstand in. Zorg dat de tekst precies in het frame past; Kleurgebruik letters: wit of heel lichtblauw -> Ga naar de “A” met de kleurenbalk eronder, klik op het pijltje rechts van de “A”, kies voor “more color fonts”, klik op “custom”. Voeg de volgende kleurcodes in: rood = 227, groen = 241, blauw = 248.

12 Bedankt! Kies nieuwe dia, onder Invoegen, die 2 tekstvakken bevat: een voor de titel, een voor overige tekst; Voeg de titel in met lettertype VERDANA; lettergrootte 28, VET; Tussen titelnummer en titel 4 spaties invoegen; Trek het frame naar beide uiteinden van de dia uit en zorg dat de tekst precies in het frame past; Voeg de overige tekst in met lettertype VERDANA; lettergrootte 22, regelafstand 1,35; Regelafstand invoegen? Ga naar Opmaak, klik op regelafstand, stel regelafstand in. Zorg dat de tekst precies in het frame past; Kleurgebruik letters: wit of heel lichtblauw -> Ga naar de “A” met de kleurenbalk eronder, klik op het pijltje rechts van de “A”, kies voor “more color fonts”, klik op “custom”. Voeg de volgende kleurcodes in: rood = 227, groen = 241, blauw = 248.


Download ppt "Duurzaam bouwen Ellen Logtens BWT bijeenkomst 27 maart 2012"

Verwante presentaties


Ads door Google