De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kwantificeren van milieuprestaties van gebouwen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kwantificeren van milieuprestaties van gebouwen."— Transcript van de presentatie:

1 Kwantificeren van milieuprestaties van gebouwen.
En de praktijk. HET NIEUWE VERKOPEN Gerhard Hospers Adjunct Directeur Greenworks Raab Karcher

2

3

4 Op dit moment is er een omslag gaande waarbij we ons allen bewust zijn van;
-Ons milieu, we hebben immers maar één aarde -het behoud van een gezond leefmilieu voor onze kinderen en kleinkinderen -zuinig zijn met grondstoffen -gebruik maken van duurzame energiebronnen -informatie inzake duurzaamheid moet in één oogopslag gemakkelijk vindbaar zijn -prijzen moeten marktconform zijn ofwel niet kostprijs verhogend

5 Belangrijke thema’s consument. Zuinig omgaan met energie (85%)
GEZOND EN COMFORTABEL WONEN Belangrijke thema’s consument. Zuinig omgaan met energie (85%) Afval scheiden en recyclen (84%) Producten met keurmerk kopen(42%) De behoefte aan maatschappelijk verantwoord ondernemen neemt toe wat te zien is aan alle berichtgeving. Negen van de tien Nederlanders vindt het belangrijk dat bedrijven zich met duurzaamheid bezig houden

6 We weten waar behoeft aan is, maar hoe kunnen we dat bereiken, welke middelen staan er tot onze beschikking?

7 Hier is duidelijkheid voor nodig
Hier is duidelijkheid voor nodig. Raab karcher biedt deze duidelijkheid met Greenworks.

8 Informatie en kennis om te delen, ook met uw klanten!
Met kennis van rekeninstrumenten en keurmerken lever ik toegevoegde waarde. Informatie en kennis om te delen, ook met uw klanten! Met Greenworks geven we uitleg over de meest voorkomende keurmerken en rekeninstrumenten.

9

10

11 Door te kijken naar milieuprestaties van materialen kan ik mij profileren als duurzame bouwer.
Hiermee lever ik toegevoegde waarde en heb ik betere scoringskansen om projecten binnen te halen. Met het assortiment Greenworks producten kunnen ambities op het gebied van duurzaam inkopen worden ingevuld.

12 We weten waar behoeft aan is, maar hoe kunnen we dat bereiken, welke middelen staan er tot onze beschikking?

13 GREENWORKS IS TOT STAND GEKOMEN NA AFSTEMMING MET
LIFE-CYCLE ANALYSIS Greenworks is tot stand gekomen na afstemming met Rijksoverheid (Min. BZK) en de rekeninstrumenten GPR Gebouw, Greencalc en Breeam. Vanaf 1 januari j.l. is het verplicht om bij omgevingsvergunningen van nieuwbouwwoningen en kantoren met een gebruiksoppervlak van 100 m2 en meer een milieuprestatie gebouw worden bijgevoegd. De milieubelasting van bouwmaterialen wordt uitgedrukt in een schaduwprijs in Euro per eenheid product over de gehele levensduur van een gebouw. Woningen 75 jaar, kantoren 50 jaar.

14 MPG berekening Greenworks is tot stand gekomen na afstemming met Rijksoverheid (Min. BZK) en de rekeninstrumenten GPR Gebouw, Greencalc en Breeam. Vanaf 1 januari j.l. is het verplicht om bij omgevingsvergunningen van nieuwbouwwoningen en kantoren met een gebruiksoppervlak van 100 m2 en meer een milieuprestatie gebouw worden bijgevoegd. De milieubelasting van bouwmaterialen wordt uitgedrukt in een schaduwprijs in Euro per eenheid product over de gehele levensduur van een gebouw. Woningen 75 jaar, kantoren 50 jaar.

15 biologisch afbreekbaar
Schaduwprijs OK… Maar hoe scoort dit product op…….. transport duurzame energie onderhoud biologisch afbreekbaar We weten waar behoeft aan is, maar hoe kunnen we dat bereiken, welke middelen staan er tot onze beschikking? recyclebaarheid herbruikbaarheid

16 10 LCA EENVOUDIG IN BEELD DUURZAME MATERIAAL EN PRODUCTIE
EIGENSCHAPPEN LCA EENVOUDIG IN BEELD Greenworks toetst producten welke zijn toegelaten op 10 duurzame materiaal en productie eigenschappen, afgeleid van de levenscyclus analyse. Op basis van de Greenworks score brengen we op eenvoudige wijze in kaart of het betreffende product o.a. bestaat uit hernieuwbare grondstoffen, het product een bijzondere milieuwinst oplevert tijdens gebruik etc.

17 TRANSPARANTE INFORMATIE RECHTSTREEKS VAN DE FABRIKANT
Op de productbladen staat fabrikant eigen informatie waarmee de verstrekte informatie transparant is en direct afkomstig van de bron.

18 Op de productbladen staat fabrikant eigen informatie waarmee de verstrekte informatie transparant is en direct afkomstig van de bron.

19 MPG berekening Greenworks is tot stand gekomen na afstemming met Rijksoverheid (Min. BZK) en de rekeninstrumenten GPR Gebouw, Greencalc en Breeam. Vanaf 1 januari j.l. is het verplicht om bij omgevingsvergunningen van nieuwbouwwoningen en kantoren met een gebruiksoppervlak van 100 m2 en meer een milieuprestatie gebouw worden bijgevoegd. De milieubelasting van bouwmaterialen wordt uitgedrukt in een schaduwprijs in Euro per eenheid product over de gehele levensduur van een gebouw. Woningen 75 jaar, kantoren 50 jaar.

20 Greenworks is tot stand gekomen na afstemming met Rijksoverheid (Min
Greenworks is tot stand gekomen na afstemming met Rijksoverheid (Min. BZK) en de rekeninstrumenten GPR Gebouw, Greencalc en Breeam. Vanaf 1 januari j.l. is het verplicht om bij omgevingsvergunningen van nieuwbouwwoningen en kantoren met een gebruiksoppervlak van 100 m2 en meer een milieuprestatie gebouw worden bijgevoegd. De milieubelasting van bouwmaterialen wordt uitgedrukt in een schaduwprijs in Euro per eenheid product over de gehele levensduur van een gebouw. Woningen 75 jaar, kantoren 50 jaar.

21 DE PRAKTIJK IN BEELD Duurzaam materiaalgebruik vanuit de ambitie tot
Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen GPR Score 8 DE PRAKTIJK IN BEELD

22 DE PRAKTIJK IN BEELD Gemeente als opdrachtgever geeft goede voorbeeld
Onderdeel van duurzaamheidsconvenant met de provincie GPR score 8,7 DE PRAKTIJK IN BEELD

23 DE PRAKTIJK IN BEELD Breeam.nl certificering
Materialen met keurmerk en certificering toegepast Duurzaam vastgoed behoudt langer zijn waarde DE PRAKTIJK IN BEELD

24 Maatschappelijke verantwoordelijkheid motivatie tot duurzaam materiaalgebruik.
DE PRAKTIJK IN BEELD

25 DE PRAKTIJK IN BEELD PRIJSVRAAG GPR score: 8 Gevels en daken Rc 10
Vloeren Rc 6,8 DE PRAKTIJK IN BEELD

26 Investeren in concepten door kennis in te brengen en te delen.
Samenwerking met onderwijs, overheid en opdrachtgevers DE PRAKTIJK IN BEELD

27

28 En dat kan in de Greenworks Academy

29

30 We bieden naast thematische- en vakmantrainingen ook maatwerktrainingen aan. Hierbij kunt u als klant aangeven welke behoefte er binnen uw eigen bedrijf is aan opleiding en training. Wij faciliteren dit graag voor u binnen het trainingsaanbod van de Greenworks Academy.

31 U EN HET MILIEU VERDIENEN BETER, ONDERSCHEIDEND IN 2013.
KIJK VOORBIJ DE TRADITIE EN SCOOR MET DUURZAAM BOUWEN!

32 I LIKE LCA


Download ppt "Kwantificeren van milieuprestaties van gebouwen."

Verwante presentaties


Ads door Google