De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Didiclass - beginnen met Casusbank Didiclass is een verzameling van pedagogisch-didactische digitale videocasussen. Didactisch gezien gaan deze videocasussen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Didiclass - beginnen met Casusbank Didiclass is een verzameling van pedagogisch-didactische digitale videocasussen. Didactisch gezien gaan deze videocasussen."— Transcript van de presentatie:

1 Didiclass - beginnen met Casusbank Didiclass is een verzameling van pedagogisch-didactische digitale videocasussen. Didactisch gezien gaan deze videocasussen uit van een aantal opmerkelijke uitgangspunten. Eén daarvan is de ‘open’ didactiek, waarbij de beschouwer geen enkele aanwijzing vindt wat hij precies zou moeten gaan doen. Dit kadert in de keuze van de reflectie als basisdoel, en niet demonstratie of instructie. Tijdens de workshop gaan we concreet werken met casussen waarbij u even de rol inneemt van Pabo-studenten en lerarenopleiders. Daarnaast schetsen we kort de achterliggende uitgangspunten – maar ook randvoorwaarden - van het materiaal en tot slot de plannen voor toekomst

2 Didiclass - beginnen met Presentatie “ beginnen met…. Didiclass”.

3 Didiclass - beginnen met Waarom ‘Didiclass’?

4 Didiclass - beginnen met Interessant… & ….zinvol

5 Didiclass - beginnen met

6 LETTER lijken … …FIGUUR lijken. &

7 Didiclass - beginnen met Voorbeelden ….. Leren in de praktijk. Leren in de opleiding. Kinderen. Mentor. Boeken, theorie. Docent. Videobeelden Medestudent. Zelf.

8 Didiclass - beginnen met Beeld ….totale communicatie wordt zichtbaar. Onthouden……..jouw probleem (dilemma)…

9 Didiclass - beginnen met Videobeelden Mile rekenen taal. Directe instructiemodel. Video Interactie. Eigen opnamen.. praktijk. Didiclass.

10 Didiclass - beginnen met Didiclass geeft geen pasklare antwoorden, schrijft niet voor hoe het moet, volgt geen universeel geldende theorie en is ook geen wondermiddel. Het gaat niet uit van één basisprincipe (eenzijdig) dat voor iedereen geldt (eenduidig).

11 Didiclass - beginnen met Het is veel meer een verzameling van beelden die de gebruiker probeert aan te zetten tot ander gedrag. Om te komen tot eigen antwoorden, tot onderbouwing van zijn gedrag en tot een professionele basis van waaruit hij tijdens zijn stages en later als leerkracht op terug kan vallen. Zo wordt het leren wellicht wel een eenvoudige ervaring!

12 Didiclass - beginnen met We bekijken een voorbeeld. We werken met een voorbeeld.

13 Didiclass - beginnen met

14

15 ‘open’ didactiek’.

16 Didiclass - beginnen met Achterliggende uitgangspunten: Het dilemma in de hoofden van de leraar zelf én het intrigerende dat zich voordoet.

17 Didiclass - beginnen met Achterliggende uitgangspunten: Authentiek.

18 Didiclass - beginnen met Achterliggende uitgangspunten: ‘Verdichting’ een deel het moment en meerdere clips (familie) - de situatie.

19 Didiclass - beginnen met Achterliggende uitgangspunten: Niet de interpretatie van ons (ook niet vooraf) maar meerdere clips die leiden tot ‘eigen’ interpretatie d.w.z. aanknopingspunten voor eigen ontwikkeling.

20 Didiclass - beginnen met ALLES GAAT???? Pipi gaat naar school.

21 Didiclass - beginnen met Toekomst….. Videocasus. Boek casus.

22 Didiclass - beginnen met http://www.didiclass.nl


Download ppt "Didiclass - beginnen met Casusbank Didiclass is een verzameling van pedagogisch-didactische digitale videocasussen. Didactisch gezien gaan deze videocasussen."

Verwante presentaties


Ads door Google