De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ervaringen Werkplein Enschede stekker 4

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ervaringen Werkplein Enschede stekker 4"— Transcript van de presentatie:

1 Ervaringen Werkplein Enschede stekker 4
Pilot van juni t/m september 2011 Ik heb de titel enigzins aangepast. EROW wordt inderdaad in de andere presentatie door Amersfoort onder de aandacht gebracht. Overigens merk ik wel dat EROW veel meer gebruikt wordt in Enschede dan in Amersfoort.

2 Nieuwe afspraken Stekker 4:
Het UWV stopt met 1 PC oplossing Het UWV stelt Stekker 4 only beschikbaar voor de gemeentelijke medewerkers Er worden geen kosten berekend voor het gebruik van de UWV applicaties: Sonar, WBS, en Share voor gemeentelijke medewerkers De gemeente moet zorgdragen voor Diginet aansluiting Om gebruik te mogen maken van de applicaties moet de gemeentelijke medewerkers een cursus volgen: SONAR/werkmap raadpleeg: 164 euro SONAR/werkmap mutatie: 270 euro WBS: ??? Maximum aantal gemeentelijke gebruikers gesteld op 4000.

3 1 PC/Stekker 4: Lang bestaande wens in Enschede
Voornamelijk vanuit Antwoord concept Gemeente DE ingang voor burgers op alle kanalen Eind 2010 begonnen met stekker 3 project Overgegaan op stekker 4 (bezuiniging UWV) Stekker 4 vele voordelen Nadeel: Geen gedeelde KA!

4 Voordelen 1 PC/Stekker 4 Werkplekonafhankelijk werken
Eenvoudig UWV applicaties ontsluiten Eenvoudig Gemeente applicaties ontsluiten voor UWV Adviseren/rapporteren digitaal mogelijk Ik kan mij herinneren dat je tijdens deze sheet veel vertelde over de voordelen en ook daadwerkelijk praktijk voorbeelden wist te noemen. Ik zou het leuk vinden als je vertelt waarom jullie bijvoorbeeld gaan gebruiken en overwegen WBS te gaan gebruiken. In de flyer van het UWV staan tal van voordelen genoemd. Wellicht kan je er een paar, die ook van toepassing zijn voor jullie, in een extra sheet opnemen.

5 Voordelen Stekker 4 Het gebruik van Sonar geeft de mogelijkheid de uitkeringsgegevens, de (historie van) re-integratietrajecten en afspraakgegevens van de klant in te zien. Klant hoeft niet meer op zoek te gaan naar de (historie) van de ketengegevens (denk aan max WW),want deze zijn zowel bij UWV als bij de gemeente (als de gemeenteprocessen hierop ingericht zijn) bekend. Gemeentemedewerkers hebben toegang tot WBS (een database waar lokale, regionale en landelijke vacatures in staan) en kunnen die gebruiken voor het matchen. Via Sonar kunnen gemeentemedewerkers zonder extra registratiewerkzaamheden,eenvoudig via de digitale dienstverlening aan klanten bieden. Via de beheermodule van werk.nl kunnen gemeentemedewerkers werkzoekenden begeleiden bij het opstellen van het klantprofiel. Ook is het mogelijk het sollicitatiegedrag te monitoren. Ik kan mij herinneren dat je tijdens deze sheet veel vertelde over de voordelen en ook daadwerkelijk praktijk voorbeelden wist te noemen. Ik zou het leuk vinden als je vertelt waarom jullie bijvoorbeeld gaan gebruiken en overwegen WBS te gaan gebruiken. In de flyer van het UWV staan tal van voordelen genoemd. Wellicht kan je er een paar, die ook van toepassing zijn voor jullie, in een extra sheet opnemen.

6 Voordelen 1 PC/Stekker 4 Veel praktische voordelen:
Spreekkamers plannen Vergaderkamers/presentatiemiddelen beschikbaar Outlookagenda’s raadplegen Gehele gemeente zicht- en bereikbaar Digitaal archief bereikbaar Etc. Geldt dit ook als de UWV-ers op de andere werkpleinen straks de UWV PC houden.

7 Stekker 4 in Enschede: Algemeen: Dramatische performance
Bandbreedte suwinet Gemnet Diginet Lokaal: Citrix over Citrix Verschillende types thin client Verschil bg en 1e verdieping Goed om te vertellen, maar vooral ook te eindigen met dat dit soort zaken minder spelen als alleen de gemeente medewerkers op een werkplein gebruik gaan maken van Stekker 4.

8 Zijn we blij?


Download ppt "Ervaringen Werkplein Enschede stekker 4"

Verwante presentaties


Ads door Google