De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De tijd tikt door, totdat …..?

Verwante presentaties


Presentatie over: "De tijd tikt door, totdat …..?"— Transcript van de presentatie:

1 De tijd tikt door, totdat …..?
De eindtijd

2 In wat voor tijd leven wij?
Denk jij daar wel eens over na ….?

3

4 Filmpje Real life - de eindtijd.pps

5 De tekenen van het einde van de wereld (mattheüs 24: 1-14)
1 En Jezus ging weg en vertrok uit de tempel; en Zijn discipelen kwamen naar Hem toe om Hem op de gebouwen van de tempel te wijzen. 2 Jezus antwoordde en zei tegen hen: Ziet u dit alles? Voorwaar, Ik zeg u: hier zal niet één steen op de andere steen gelaten worden die niet afgebroken zal worden. 3 Toen Hij op de Olijfberg zat, gingen de discipelen naar Hem toe toen zij alleen waren, en zeiden: Zeg ons, wanneer zullen deze dingen gebeuren? En wat is het teken van Uw komst en van de voleinding van de wereld? 4 En Jezus antwoordde en zei tegen hen: Pas op dat niemand u misleidt. 5 Want velen zullen komen onder Mijn Naam en zeggen: Ik ben de Christus; en zij zullen velen misleiden. 6 U zult horen van oorlogen en geruchten van oorlogen; pas op, word niet verschrikt, want al die dingen moeten gebeuren, maar het is nog niet het einde.

6 mattheüs 24: 1-14 7 Want het ene volk zal tegen het andere volk opstaan, en het ene koninkrijk tegen het andere koninkrijk; en er zullen hongersnoden zijn en besmettelijke ziekten en aardbevingen in verscheidene plaatsen. 8 Maar al die dingen zijn nog maar een begin van de weeën. 9 Dan zullen zij u overleveren aan verdrukking en u doden, en u zult door alle volken gehaat worden omwille van Mijn Naam. 10 En dan zullen er velen struikelen en zij zullen elkaar overleveren en elkaar haten. 11 En er zullen veel valse profeten opstaan en die zullen er velen misleiden. 12 En doordat de wetteloosheid zal toenemen, zal de liefde van velen verkillen. 13 Maar wie volharden zal tot het einde, die zal zalig worden. 14 En dit Evangelie van het Koninkrijk zal in heel de wereld gepredikt worden tot een getuigenis voor alle volken; en dan zal het einde komen.

7 nieuwsflitsen Gewonde bij schietpartij Apeldoorn apeldoorn - Bij een schietpartij in Apeldoorn is donderdag aan het einde van de middag een gewonde gevallen. Het slachtoffer werd in zijn arm geraakt. De schietpartij gebeurde in een bedrijfspand op industrieterrein Kupersveld, meldt Omroep Gelderland. De achtergrond wordt nog onderzocht, maar de dader heeft volgens de politie gericht geschoten. Hij is nog voortvluchtig. Het gaat om een blanke magere man van rond de 45 jaar met grijs haar en een 'blokkig' kapsel. Via Burgernet worden mensen opgeroepen uit te kijken naar de verdachte. De politie waarschuwt wel om niet zelf actie te ondernemen.

8 nieuwsflitsen Dode (69) in woning Amsterdam, verdachte vast AMSTERDAM - De politie heeft woensdag In een woning aan de Planciusstraat in Amsterdam het lijk van een 69-jarige vrouw aangetroffen. Ze is door geweld om het leven gebracht. De politie heeft een 29-jarige man als verdachte aangehouden. Het slachtoffer en de man kenden elkaar aldus de politie. Vrijdag wordt de 29-jarige verdachte voorgeleid.

9 nieuwsflitsen Russische herder (80) geeft beer kopstoot MOSKOU - Een bejaarde herder uit Rusland heeft een gevecht met een beer overleefd. Yusuf Algachirov (80) denkt dat hij zijn leven te danken heeft aan zijn strijdlustigheid. Hij gaf de beer onder meer een kopstoot, zo meldde het Russische persbureau RIA Novosti. De aanval gebeurde op een aardbeienveld in de Russische deelrepubliek Kabardië-Balkarië. Hoewel hij zijn mannetje stond, moet de herder worden beschouwd als de verliezer van het gevecht. Na de kopstoot werd de beer boos en mepte Algachirov van een rots. Toen hield het dier het voor gezien en liep weg. De bejaarde Rus hield vier gebroken ribben, bijtwonden en kneuzingen over aan het avontuur. Het had erger gekund, concludeerde de herder. „Hij had me zeker gedood als ik geprobeerd had te vluchten.”

10 Is er een pasklaar antwoord?
Nee, maar de tekenen herinneren ons eraan dat er een einde aan de tijd komt! Jezus zegt dit zelf in His-story!

11 Wat doet dit met je?

12 Ga jij anders leven? Jezus opdracht: Volharden tot het einde!

13 Zingen psalm 98:2,4 Hij heeft gedacht aan Zijn genade, Zijn trouw aan Isrel nooit gekrenkt; Dit slaan al 's aardrijks einden gade, Nu onze God Zijn heil ons schenkt. Juich dan den HEER met blijde galmen, Gij ganse wereld, juich van vreugd; Zing vrolijk in verheven psalmen Het heil, dat d' aard' in 't rond verheugt. 

14 Laat al de stromen vrolijk zingen, De handen klappen naar omhoog; 't Gebergte vol van vreugde springen En hupp'len voor des HEEREN oog: Hij komt, Hij komt, om d' aard' te richten, De wereld in gerechtigheid; Al 't volk, daar 't wreed geweld moet zwichten, Wordt in rechtmatigheid geleid. 

15 Tot aan die dag (665) Ooit komt er een dag dat de hemel openbreekt en de doden zullen opstaan. Ooit komt er een dag dag dat U terug komt op een wolk en dat U kijkt met ogen, stralend als de zon. (2x) Refrein: Tot aan die dag wil ik weten wie U bent Wil ik leven dicht bij U en mij geven in aanbidding. Tot aan die dag wil ik horen wat U zegt en Uw woorden tot mij nemen als een kostbaar geschenk Tot aan die dag

16 Ooit zal het zo zijn dat we leven in een stad, waar geen pijn en geen verdriet is. Ooit zal het zo zijn als we komen in die stad, dat de vader onze tranen wist. Refrein: Tot aan die dag wil ik weten wie U bent Wil ik leven dicht bij U en mij geven in aanbidding. Tot aan die dag wil ik horen wat U zegt en Uw woorden tot mij nemen als een kostbaar geschenk Tot aan die dag

17 Ik verlang zo naar die dag dat ik neerkniel aan uw voeten en ik u mag herkennen aan uw stem als we samen hand in hand het hemels paradijs betreden, zal ik eeuwig mogen zijn waar u bent Refrein: Tot aan die dag wil ik weten wie U bent Wil ik leven dicht bij U en mij geven in aanbidding. Tot aan die dag wil ik horen wat U zegt en Uw woorden tot mij nemen als een kostbaar geschenk Tot aan die dag (2x) Tot aan die dag

18 Mededelingen Contributie €25,- Volgende week bingo!


Download ppt "De tijd tikt door, totdat …..?"

Verwante presentaties


Ads door Google