De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Leven vanuit Gods troon

Verwante presentaties


Presentatie over: "Leven vanuit Gods troon"— Transcript van de presentatie:

1 Leven vanuit Gods troon
JAARTHEMA Wat is de troon van God? - Bijzondere beschrijving in Ezechiel …

2 Want wij hebben geen hogepriester, die niet kan medevoelen met onze zwakheden, maar een, die in alle dingen op gelijke wijze (als wij) is verzocht geweest, doch zonder te zondigen. Laten wij daarom met vrijmoedigheid gaan tot de troon der genade, opdat wij barmhartigheid ontvangen en genade vinden om hulp te verkrijgen te gelegener tijd. Hebr. 4:15-16 Centrale tekst dit jaar!

3 Boven het uitspansel boven hun hoofden was wat er uitzag als lazuursteen, dat de vorm had van een troon; en daarboven, op hetgeen een troon geleek, een gedaante, die er uitzag als een mens. En ik zag iets schitteren als metaal; vanaf wat op zijn lendenen leek naar boven als vuur omvat door een hulsel; en vanaf wat op zijn lendenen leek naar beneden, zag ik iets als vuur omgeven door een glans. Zoals de aanblik is van de boog, die in de regentijd in de wolken verschijnt, zo was de aanblik van die omhullende glans. Aldus was het voorkomen der verschijning van de heerlijkheid des HEREN. Toen ik haar zag, viel ik op mijn aangezicht, en ik hoorde de stem van Een, die sprak. Ez. 1:26-28 (NBG1951) & Openb. 4:2-6 Wie zit er op de troon? JEZUS?

4 (… wat de allesovertreffende grootheid van Zijn kracht is aan ons die geloven …) die Hij gewerkt heeft in Christus, toen Hij Hem uit de doden opwekte en aan Zijn rechterhand zette in de hemelse gewesten, ver boven alle overheid en macht en kracht en heerschappij en elke naam die genoemd wordt, niet alleen in deze wereld, maar ook in de komende. Ef. 1:20-23 (HSV) Wanneer dan de Zoon des mensen komt in zijn heerlijkheid en al de engelen met Hem, dan zal Hij plaats nemen op de troon zijner heerlijkheid. Mat. 25:31 (NBG1951) Wie zit er op de troon? Jezus zit ernaast (rechts) Maar Jezus zit ook op een troon!

5 Wanneer dan de Zoon des mensen komt in zijn heerlijkheid en al de engelen met Hem, dan zal Hij plaats nemen op de troon zijner heerlijkheid. En al de volken zullen vóór Hem verzameld worden, en Hij zal ze van elkander scheiden, zoals de herder de schapen scheidt van de bokken, en Hij zal de schapen zetten aan zijn rechterhand en de bokken aan zijn linkerhand. Mat. 25:32-33 (NBG1951) Wat gebeurt er bij de troon? Het oordeel Daarom is de troon van belang, we zijn allemaal op weg naar de troon

6 En ik zag een grote witte troon en Hem, die daarop gezeten was, voor wiens aangezicht de aarde en de hemel vluchtten, en geen plaats werd voor hen gevonden. En ik zag de doden, de groten en de kleinen, staande voor de troon, en er werden boeken geopend. En nog een ander boek werd geopend, het (boek) des levens; en de doden werden geoordeeld op grond van hetgeen in de boeken geschreven stond, naar hun werken … En wanneer iemand niet bevonden werd geschreven te zijn in het boek des levens (van het Lam)*, werd hij geworpen in de poel des vuurs. Openb. 20:11-15 (NBG1951) * Openb. 13:8 Wat gebeurt er bij de troon? De boeken worden daar geopend

7 Het boek des levens … ? Evenwel, verheugt u niet hierover, dat de geesten zich aan u onderwerpen, maar verheugt u, dat uw namen staan opgetekend in de hemelen. Lucas 10:20 (NBG1951) Laten zij uit het boek des levens worden uitgedelgd, met de rechtvaardigen niet worden opgeschreven. Psalm 69:29 (NBG1951) Ieder mens staat in principe in het het ‘boek des levens’ Zonde van een mens zorgt dat je naam daaruit wordt verwijderd. Door Gods Gratie en Genade kom je er weer in!

8 Ik (Jezus) ben de Opstanding en het Leven; wie in Mij gelooft, zal leven, ook al was hij gestorven, en ieder die leeft en in Mij gelooft, zal niet sterven in eeuwigheid. Gelooft u dat? Joh. 11:25-26 (HSV) Ieder mens staat in principe in het het ‘boek des levens’ Zonde van een mens zorgt dat je naam daaruit wordt verwijderd. Door Gods Gratie en Genade kom je er weer in!

9 En ik zag een grote witte troon en Hem, die daarop gezeten was, voor wiens aangezicht de aarde en de hemel vluchtten, en geen plaats werd voor hen gevonden. En ik zag de doden, de groten en de kleinen, staande voor de troon, en er werden boeken geopend. En nog een ander boek werd geopend, het (boek) des levens; en de doden werden geoordeeld op grond van hetgeen in de boeken geschreven stond, naar hun werken … En wanneer iemand niet bevonden werd geschreven te zijn in het boek des levens, werd hij geworpen in de poel des vuurs. Openb. 20:11-15 (NBG1951) Twee soorten boeken gaan open Boeken met de werken van mensen Het boek des levens

10 Maar Ik zeg u: Van elk ijdel woord, dat de mensen zullen spreken, zullen zij rekenschap geven op de dag des oordeels, want naar uw woorden zult u gerechtvaardigd worden, en naar uw woorden zult u veroordeeld worden. Mat. 12:35-37 (NBG1951) Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft opgewekt, zult gij behouden worden; want met het hart gelooft men tot gerechtigheid en met de mond belijdt men tot behoudenis. Romans 10:9-10 (NBG1951) Als iemand in het boek des levens van het Lam staat (in de Here) dan zijn de werken daarna alleen maar plus… Al je woorden staan er in…

11 Naar de genade Gods, die mij gegeven is, heb ik als een kundig bouwmeester het fundament gelegd, waarop een ander voortbouwt. Maar ieder zie wel toe, hoe hij daarop bouwt. Want een ander fundament, dan dat er ligt, namelijk Jezus Christus, kan niemand leggen. Is er iemand, die op dit fundament bouwt met goud, zilver, kostbaar gesteente, hout, hooi, of stro, ieders werk zal aan het licht komen. Want de dag zal het doen blijken, omdat hij met vuur verschijnt, en hoedanig ieders werk is, dat zal het vuur uitmaken. Indien het werk, dat hij erop gebouwd heeft, standhoudt, zal hij loon ontvangen, maar indien iemands werk verbrandt, zal hij schade lijden, doch hij zelf zal gered worden, maar als door vuur heen. 1 Cor. 3:10-15 (NBG1951)

12 En ik hoorde een stem uit de hemel zeggen: Schrijf, zalig de doden, die in de Here sterven, van nu aan. Ja, zegt de Geest, dat zij rusten van hun moeiten, want hun werken volgen hen na. Openb. 14:13 (NBG1951)

13 Leven vanuit Gods troon
Toekomende eeuw P R Het christenleven Deze eeuw Eschaton

14 Leven vanuit Gods troon
Toekomende eeuw Het christenleven Deze eeuw Eschaton

15 Leven vanuit Gods troon
Toekomende eeuw Deze eeuw Het christenleven Eschaton


Download ppt "Leven vanuit Gods troon"

Verwante presentaties


Ads door Google