De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Green deal Gedeelde mobiliteit

Verwante presentaties


Presentatie over: "Green deal Gedeelde mobiliteit"— Transcript van de presentatie:

1 Green deal Gedeelde mobiliteit

2 Initiatiefnemers Autodelen.net Taxistop Vertegenwoordigen autodelen
Belangen bundelen Promotie autodelen Innovatie en pilootprojecten Taxistop Meer doen met minder Gedeelde mobiliteit Carpool en binnenkort: The New Drive Geen carpool => Autodelen staat naast andere vormen van gedeeld autogebruik, zoals liften en carpoolen. Het onderscheid is dat bij autodelen de auto niet gelijktijdig, maar achtereenvolgens wordt gebruikt. Autodelen verschilt van standaard autoverhuur, doordat autodelen een verbintenis veronderstelt over regelmatig gebruik en beschikbaarheid van de auto. Het gaat niet om het af en toe ter beschikking stellen van een gelegenheidsauto, maar om een uitgewerkt alternatief voor het individuele autobezit.

3 Inspiratie uit Nederland
GREEN DEAL AUTODELEN deelauto’s in 2018 Ondertekening met Rijkswaterstaat Looptijd 3 jaar Meer dan 40 ondertekenaars Juridisch document Enkel autodelen Geen carpool => Autodelen staat naast andere vormen van gedeeld autogebruik, zoals liften en carpoolen. Het onderscheid is dat bij autodelen de auto niet gelijktijdig, maar achtereenvolgens wordt gebruikt. Autodelen verschilt van standaard autoverhuur, doordat autodelen een verbintenis veronderstelt over regelmatig gebruik en beschikbaarheid van de auto. Het gaat niet om het af en toe ter beschikking stellen van een gelegenheidsauto, maar om een uitgewerkt alternatief voor het individuele autobezit.

4 Green Deal Gedeelde Mobiliteit
Hoofddoel: Versnelling gedeelde mobiliteit Meetbare targets: Autodelen: autodelers in 2020 Carpoolen: voor 40% van de werknemers uit grote bedrijven wordt in 2020 minstens 1 carpoolmaatregel genomen Fietsdelen: nog te bepalen Geen carpool => Autodelen staat naast andere vormen van gedeeld autogebruik, zoals liften en carpoolen. Het onderscheid is dat bij autodelen de auto niet gelijktijdig, maar achtereenvolgens wordt gebruikt. Autodelen verschilt van standaard autoverhuur, doordat autodelen een verbintenis veronderstelt over regelmatig gebruik en beschikbaarheid van de auto. Het gaat niet om het af en toe ter beschikking stellen van een gelegenheidsauto, maar om een uitgewerkt alternatief voor het individuele autobezit.

5 Engagementsverklaring
ONDERTEKENING MET VLAAMSE OVERHEID Inbreng: Wegnemen knelpunten Faciliteren en ondersteunen Communicatie Samenbrengen partijen Linken met: Groene economie convenanten (LNE) Ronde tafels (MOW) Geen carpool => Autodelen staat naast andere vormen van gedeeld autogebruik, zoals liften en carpoolen. Het onderscheid is dat bij autodelen de auto niet gelijktijdig, maar achtereenvolgens wordt gebruikt. Autodelen verschilt van standaard autoverhuur, doordat autodelen een verbintenis veronderstelt over regelmatig gebruik en beschikbaarheid van de auto. Het gaat niet om het af en toe ter beschikking stellen van een gelegenheidsauto, maar om een uitgewerkt alternatief voor het individuele autobezit.

6 Acties Concreet: meetbaar Op maat van ondertekenaar
Gelinkt aan één of meerdere thema’s Initiatieven: Nieuw Bestaande mits extra impuls Re-boot Voorbeelden in document niet limitatief Geen carpool => Autodelen staat naast andere vormen van gedeeld autogebruik, zoals liften en carpoolen. Het onderscheid is dat bij autodelen de auto niet gelijktijdig, maar achtereenvolgens wordt gebruikt. Autodelen verschilt van standaard autoverhuur, doordat autodelen een verbintenis veronderstelt over regelmatig gebruik en beschikbaarheid van de auto. Het gaat niet om het af en toe ter beschikking stellen van een gelegenheidsauto, maar om een uitgewerkt alternatief voor het individuele autobezit.

7 Timing Eerste ondertekening met persmoment
-> link met Vlaamse klimaattop Uitvoeren acties vanaf januari 2017 : werkgroepen en nieuwe ondertekenaars Vanaf 2019: bredere implementatie o.b.v. learned lessons Geen carpool => Autodelen staat naast andere vormen van gedeeld autogebruik, zoals liften en carpoolen. Het onderscheid is dat bij autodelen de auto niet gelijktijdig, maar achtereenvolgens wordt gebruikt. Autodelen verschilt van standaard autoverhuur, doordat autodelen een verbintenis veronderstelt over regelmatig gebruik en beschikbaarheid van de auto. Het gaat niet om het af en toe ter beschikking stellen van een gelegenheidsauto, maar om een uitgewerkt alternatief voor het individuele autobezit.

8 CONTACT Stefanie De Puydt stefanie@autodelen.net
Bjorn De Vriese


Download ppt "Green deal Gedeelde mobiliteit"

Verwante presentaties


Ads door Google