De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Discussie aan de hand van stellingen. Stelling De kracht van Zuid-Limburg en met name van het zo te noemen Kerngebied ligt in de landschappelijke kwaliteit.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Discussie aan de hand van stellingen. Stelling De kracht van Zuid-Limburg en met name van het zo te noemen Kerngebied ligt in de landschappelijke kwaliteit."— Transcript van de presentatie:

1 Discussie aan de hand van stellingen

2 Stelling De kracht van Zuid-Limburg en met name van het zo te noemen Kerngebied ligt in de landschappelijke kwaliteit. Die kwaliteit is de drager van de economische potenties van het gebied. Willen deze potenties optimaal benut worden dan is samenwerking in het Kerngebied noodzakelijk. Geen vrijblijvende samenwerking en een heldere strategische keuze zijn het uitgangspunt. Met een gezamenlijke inzet op het gebied van de Health, Care & Cure kan het gebied nieuwe impulsen generen.

3 Stelling Samenwerken doe je om er samen beter van te worden. De samenwerking in het kerngebied moet vooral gericht zijn op het versterken van de economische structuur van het gebied. Concrete resultaten moeten dan ook in termen van economische bedrijvigheid en werkgelegenheid te vertalen zijn. Gemeenten moeten niet uitsluitend kijken wat de samenwerking concreet heeft op geleverd in hun gemeente maar vooral naar wat die samenwerking heeft opgeleverd voor haar inwoners.

4 Stelling De gemeenten in het Kerngebied moeten bereid zijn om meerjarig middelen vrij te maken om het proces van samenwerking te faciliteren. Het gebied behoeft een duidelijk aanspreekpunt dat met gezag de operationalisering van de strategische agenda kan afstemmen en coördineren.

5 Conclusie


Download ppt "Discussie aan de hand van stellingen. Stelling De kracht van Zuid-Limburg en met name van het zo te noemen Kerngebied ligt in de landschappelijke kwaliteit."

Verwante presentaties


Ads door Google