De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

SDV workshop 16.6.2011 Scholingsdag Platvorm SDV 1.Waarom is buitensport zo geschikt voor lessen 2.Welke buitensportactiviteiten zijn eenvoudig in te zetten.

Verwante presentaties


Presentatie over: "SDV workshop 16.6.2011 Scholingsdag Platvorm SDV 1.Waarom is buitensport zo geschikt voor lessen 2.Welke buitensportactiviteiten zijn eenvoudig in te zetten."— Transcript van de presentatie:

1 SDV workshop Scholingsdag Platvorm SDV 1.Waarom is buitensport zo geschikt voor lessen 2.Welke buitensportactiviteiten zijn eenvoudig in te zetten 3.Hoe zet ik buitensport in als middel

2 SDV workshop De bindende factor in de SDV opleiding is de fysieke component die in alle onderdelen van de opleiding is terug te vinden. Sport, Dienstverlening en Veiligheid is bedoeld voor leerlingen die sociaal vaardig en sportief zijn, die het leuk vinden om anderen te helpen, die graag les en leiding willen geven en die niet bang zijn om voor een groep te staan. Waarom is buitensport zo geschikt voor bijvoorbeeld SDV

3 SDV workshop Prestaties Leerlingen oefenen hun persoonlijke kwaliteiten aan de hand van ‘prestaties’. Enkele voorbeelden van ‘prestaties’: verzorg de catering voor de eindpresentatie; maak huisregels voor de afdeling; maak een fotoreportage van de werkvelden binnen SDV; geef een workshop over een onderwerp waar je goed in bent; regel een uitstapje voor……

4 SDV workshop is dit buitensport?

5 SDV workshop is dit ook buitensport ?

6 SDV workshop Betrekkelijk eenvoudig; vaak geen uitgesproken specialisten; uitdagend/nieuw (dus motiverend); Losse les Train the trainer lessen Lessen reeks Lessen rond thema? Meer daagse Opbouw tot prestatie? Integratie met andere vakken? Mogelijkheden; Good practice

7 SDV workshop Tocht vormen Kaartlezen Bouwopdrachten Andere teamopdrachten Etc. Welke buitensportactiviteiten zijn eenvoudig in te zetten?

8 SDV workshop Wampex Hike Survival tocht Dropping Puzzel/route tocht Tochtvormen

9 SDV workshop Kruispuntenroute

10 SDV workshop Fotoroute

11 SDV workshop Bolletje-pijltje

12 SDV workshop Situatieschets

13 SDV workshop Vector route

14 SDV workshop Oleaat

15 SDV workshop Strippenkaart

16 SDV workshop Stafkaart 1 tot tot 600

17 SDV workshop Stafkaart kaarthoek kompas Etc. Gewoon gebruik

18 SDV workshop Nog veel meer Natuurspoor Ogenroute Knopenroute SMS-route vliegkoers Knopenroute Etc…

19 Wandelmarkeringen

20 SDV workshop LAW Streekpaden Dagwandeling NS wandeltochten

21 SDV workshop Geocaching

22 2/letterboxen.aspx SDV workshop letterbox

23 http;//www.fietsenindeprovinci eutrecht.nl/knooppunten- planner SDV workshop Knooppunt routes

24 SDV workshop Wat doe je op route Bouwopdrachten: Rek Lopende A Katapult Vlot Chinese overzet Brug Etc…

25 Rek bouwen

26 Opdracht: Bouw een klimrek met een minimale hoogte van 3 meter (één paal is 3 meter). Ga vervolgens met het hele team over uw eigen 3 meter hoge klimrek en dat van het andere team. Restricties: U heeft dertig minuten de tijd voor de gehele opdracht Alleen het daarvoor aangewezen materiaal mag gebruikt worden Het rek dient op het veld gebouwd te worden (niet graven)

27 Lopende A start finish

28 Katapult bouwen

29 Vlotbouwen

30 SDV workshop Ervaren leren Context leren Relationeel leren Thema’s Communicatie teamrol Feedback geven Presenteren Hoe zet ik buitensport in als middel?


Download ppt "SDV workshop 16.6.2011 Scholingsdag Platvorm SDV 1.Waarom is buitensport zo geschikt voor lessen 2.Welke buitensportactiviteiten zijn eenvoudig in te zetten."

Verwante presentaties


Ads door Google