De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Rekenen voor nu en later. Welke kennis en vaardigheden hebben leerlingen nodig om te kunnen functioneren in hun toekomstige beroep? Welke kennis en vaardigheden.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Rekenen voor nu en later. Welke kennis en vaardigheden hebben leerlingen nodig om te kunnen functioneren in hun toekomstige beroep? Welke kennis en vaardigheden."— Transcript van de presentatie:

1 Rekenen voor nu en later

2 Welke kennis en vaardigheden hebben leerlingen nodig om te kunnen functioneren in hun toekomstige beroep? Welke kennis en vaardigheden hebben leerlingen nodig om verder te kunnen leren? Welke kennis en vaardigheden hebben leerlingen nodig om later als volwassene te kunnen participeren in de maatschappij?

3 Rekenen voor nu en later De reken-wiskundemethode Wizwijs voor het basisonderwijs gaat uit van deze vragen. Kenmerkend voor de methode zijn – Visie op gecijferdheid – Integratie van de handelingstheorie – Belang van samenwerking en interactie Hoofdauteur: Mieke van Groenestijn

4 Betreft elementaire kennis en vaardigheden. Omvat alle domeinen van rekenen-wiskunde. – Getallen en bewerkingen – Verhoudingen – Meten – Meetkunde – Informatieverwerking Elementaire gecijferdheid

5 Elementaire gecijferdheid: didactiek

6

7 Relateert elementaire gecijferdheid aan dagelijkse realiteit. Waar reken je eigenlijk voor? Functionele gecijferdheid

8 In de winkel kom je geen bewerkingen tegen. Functionele gecijferdheid

9 Elk beroep vereist een eigen rekenvaardigheid. Functionele gecijferdheid

10 Analyseren en interpreteren van getallen is een belangrijke vaardigheid. Functionele gecijferdheid

11 Geïntegreerd aanbieden van verhoudingen en meten. Functionele gecijferdheid

12 Schoolse gecijferdheid Doel: in het vervolgonderwijs betere aansluiting vinden bij de bètavakken. Schenkt aandacht aan het rekenen op een hoger abstractieniveau.

13 Samenwerken Dit is nodig om later, in functionele situaties te kunnen samenwerken. in de toekomst samen met anderen te kunnen leren in functionele situaties. Door interactie leren leerlingen hun gedachten verwoorden en leren zij zien dat problemen vaak volgens verschillende procedures kunnen worden opgelost.

14 Interactie wordt uitgelokt door: – complexe problemen – nieuwe leerstof Samenwerken

15 Rekenen voor nu en later – vervolg Het onderzoeksproject in het kader van de kenniskring trekt deze lijn door van het PO naar het VO. De komende jaren zullen overdrachtsrapportages van PO naar VO en rekenmaterialen voor het VO ontwikkeld worden


Download ppt "Rekenen voor nu en later. Welke kennis en vaardigheden hebben leerlingen nodig om te kunnen functioneren in hun toekomstige beroep? Welke kennis en vaardigheden."

Verwante presentaties


Ads door Google