De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Altijd in de buurt!. Even voorstellen: Meindert Baptist Administrateur / Financial Controller (v.h. Manager bedrijfsbureau)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Altijd in de buurt!. Even voorstellen: Meindert Baptist Administrateur / Financial Controller (v.h. Manager bedrijfsbureau)"— Transcript van de presentatie:

1 Altijd in de buurt!

2 Even voorstellen: Meindert Baptist Administrateur / Financial Controller (v.h. Manager bedrijfsbureau)

3 Altijd in de buurt! Mantelzorgvriendelijk personeelsbeleid is goed voor werknemer en werkgever. Door werk en privé goed te kunnen combineren ontstaat minder uitval.

4 Altijd in de buurt! 1985 1987 Stichting Welzijn Ouderen 1994 Stichting Prisma 2002 Stichting Kwartier Zorg & WelzijnWerk Zorg

5 Altijd in de buurt! Mantelzorg faciliteer je samen Verlof Werkdruk Werk- tijden Een luisterend oor werkplek Werkzaam- heden

6 Altijd in de buurt! toelichting van onze Coördinator steunpunt Mantelzorg in het Management Team. in het personeelshandboek hebben wij een onderdeel mantelzorg opgenomen met daarin een aantal regelingen waarvan in overleg met de leidinggevende gebruik gemaakt kan worden wij maken mantelzorg bespreekbaar in functioneringsgesprekken en werkbesprekingen er zijn regelmatig met werknemers afspraken gemaakt over combinatie mantelzorg en werk erkenning aangevraagd bij Werk & Mantelzorg Genomen stappen:

7 Altijd in de buurt! Genomen stappen:

8 Altijd in de buurt! Levert een bijdrage aan de motivatie van de werknemers Betere continuïteit van de dienstverlening Kwaliteit van de dienstverlening neem toe doordat werknemer een beter balans hebben tussen werk en privé Betrouwbare relatie tussen werknemer en werkgever. Lager ziekteverzuim (bovenstaande punten zijn moeilijk meetbaar) Wat levert het ons op:

9 Altijd in de buurt! Medewerkers spreken hier onderling over Onderdeel van het personeelshandboek Komt jaarlijks terug in de functioneringsgesprekken Periodiek een vermelding op het intranet Regelmatig terugkerend onderwerp op het Management Overleg Hoe wordt de continuïteit bewaakt:

10 Altijd in de buurt! Voorkom dat er gesproken wordt over rechten en plichten Kijk naar de mogelijkheden Neem de definitie mantelzorg royaal. Blijf wederzijds in gesprek Advies

11 Altijd in de buurt! De erkenning is geen doel maar een bevestiging. Erkenning sinds 27 mei 2013


Download ppt "Altijd in de buurt!. Even voorstellen: Meindert Baptist Administrateur / Financial Controller (v.h. Manager bedrijfsbureau)"

Verwante presentaties


Ads door Google