De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bidden met verwachting

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bidden met verwachting"— Transcript van de presentatie:

1 Bidden met verwachting
Tov vrijdag vijf oktober 2012

2 Laten we samen onze handen vouwen en bidden

3 BIDDEN: ALS JE NU EENS RUSTIG EN STIL NADENKT OVER JOUW BIDDEN WELKE VAN DE VOLGENDE REACTIE IS DAN OP JOU VAN TOEPASSING Ik mis het niet Ik vind het wel best zo Ik wou dat ik er meer aan beleefde Ik heb er erg veel vragen bij

4 We lezen samen lukas 11:5-8 Gebedsverhoring
5 En Hij zei tegen hen: Stel dat iemand van u een vriend heeft en midden in de nacht naar hem toe gaat en tegen hem zegt: Vriend, leen mij drie broden, 6 want mijn vriend is van een reis bij mij gekomen en ik heb niets om hem voor te zetten, 7 en dat die vriend van binnen uit het huis dan zou antwoorden en zeggen: Val mij niet lastig. De deur is al gesloten en mijn kinderen zijn bij mij in de slaapkamer; ik kan niet opstaan om ze u te geven. 8 Ik zeg u: Al zou hij niet opstaan en ze hem geven, omdat hij zijn vriend is, dan zou hij toch om zijn onbeschaamdheid opstaan en hem er zoveel geven als hij nodig heeft.

5 We lezen samen lukas 11:9+10 9 En Ik zeg u: Bid, en u zal gegeven worden; zoek, en u zult vinden; klop, en er zal voor u opengedaan worden. 10 Want ieder die bidt, die ontvangt; wie zoekt, die vindt; en wie klopt, voor hem zal er opengedaan worden.

6 We lezen samen lukas 11:11-13 11 Welke vader onder u zal aan zijn zoon, als hij hem om brood vraagt, een steen geven, of ook als hij om een vis vraagt, hem in plaats van een vis een slang geven, 12 of als hij ook om een ei vraagt, hem een schorpioen geven? 13 Als u die slecht bent, uw kinderen dus goede gaven weet te geven, hoeveel te meer zal de hemelse Vader de Heilige Geest geven aan hen die tot Hem bidden?

7 Opzouten Ja hoor! Dit kan niet waar zijn. Lig je lekker te pitten, gaat je mobiel met een slaperige blik zie je in je display dat het 1 uur in de nacht is en dat je vriend je probeert te contacten. Hoe reageer je? Niet opnemen dus! Je vraagt morgen wel wat hem bezielde Ja, hallo, wat moet je? Weet je wel hoe laat het is? Doe ff normaal, man iedereen hier in huis ligt te pitten ………. (bedenk zelf een reactie)

8 Opzouten Je bent nog niet zomaar van je vriend af die net belde. Hij blijkt ineens voor je deur te staan en heeft een big problem. Of je hem eff kunt heplpen met z’n wiskunde. Ja.. Nu! Morgen heeft hij een rep. Als je hem nu niet helpt blijft hij misschien zitten. Als je niet open doet begint hij op de deur te rammen. Hoe reageer je? Kom binnen, je bent tenslotte mijn vriend! Opzouten nu! Ik wil pitten Oke dan, omdat je zo blijft aandringen Morgenvroeg ben je de eerste Nu ff niet, ‘k zie je morgen wel…. ………. (bedenk zelf een reactie)

9 Hoe mogen wij bidden: Durven vers 5-8 uit ons bijbelgedeelte
Verwachten vers 9+10 uit ons bijbelgedeelte Vertrouwen vers 11 tm 13 uit ons bijbelgedeelte

10 We lezen samen lukas 11:5-8 Gebedsverhoring
5 En Hij zei tegen hen: Stel dat iemand van u een vriend heeft en midden in de nacht naar hem toe gaat en tegen hem zegt: Vriend, leen mij drie broden, 6 want mijn vriend is van een reis bij mij gekomen en ik heb niets om hem voor te zetten, 7 en dat die vriend van binnen uit het huis dan zou antwoorden en zeggen: Val mij niet lastig. De deur is al gesloten en mijn kinderen zijn bij mij in de slaapkamer; ik kan niet opstaan om ze u te geven. 8 Ik zeg u: Al zou hij niet opstaan en ze hem geven, omdat hij zijn vriend is, dan zou hij toch om zijn onbeschaamdheid opstaan en hem er zoveel geven als hij nodig heeft.

11 DURVEN Jezus geeft in vers 5-8 een voorbeeld om de discipelen te leren wat bidden is. Wat is jouw reactie als je dit leest? Bidden is zoiets als: aankloppen bij een vriend Bidden doe je pas als je echt in nood zit Bidden is: durven! Bidden is: nooit zeker weten of er opengedaan wordt.

12 We lezen samen lukas 11:9+10 9 En Ik zeg u: Bid, en u zal gegeven worden; zoek, en u zult vinden; klop, en er zal voor u opengedaan worden. 10 Want ieder die bidt, die ontvangt; wie zoekt, die vindt; en wie klopt, voor hem zal er opengedaan worden.

13 VERWACHTEN Wat roepen deze versen bij jou op? Kies voor jezelf het woord dat je het meest aanspreekt. Verwachting Hoop Zekerheid Blijdschap Teleurstelling Troost Bemoediging

14 We lezen samen lukas 11:11-13 11 Welke vader onder u zal aan zijn zoon, als hij hem om brood vraagt, een steen geven, of ook als hij om een vis vraagt, hem in plaats van een vis een slang geven, 12 of als hij ook om een ei vraagt, hem een schorpioen geven? 13 Als u die slecht bent, uw kinderen dus goede gaven weet te geven, hoeveel te meer zal de hemelse Vader de Heilige Geest geven aan hen die tot Hem bidden?

15 VETROUWEN Jezus geeft hier weer een voorbeeld om iets over het bidden uit te leggen. Welke conclusie spreekt je het meest aan? Jezus wil dat we veel verwachten van het gebed Bidden heeft te maken met vertrouwen Elk gebed wordt verhoord en werkt iets uit Als je bid, krijg je niet altijd wat je vraagt maar je ontvangt wel God zelf!

16 P.U.S.H. Staat voor: Pray until something happens

17 We zingen psalm 25 vers 3 Denk aan 't vaderlijk meedogen, Heer', waarop ik biddend pleit: Milde handen, vriendlijk' ogen, Zijn bij U van eeuwigheid, Sla de zonden nimmer ga, Die mijn jonkheid heeft bedreven. Denk aan mij toch in gena, Om Uw goedheid eer te geven.

18 We zingen psalm 25 vers 7 Gods verborgen omgang vinden Zielen, waar Zijn vrees in woont. 't Heilgeheim wordt aan Zijn vrinden, Naar Zijn vreeverbond, getoond. d' Ogen houdt mijn stil gemoed Opwaarts, om op God te letten: Hij, die trouw is, zal mijn voet, Voeren uit der bozen netten.

19 Aan uw voeten Heer, is de hoogste plaats Daarom kniel ik neer bij U Om bij U te zijn is de grootste eer, Daarom buig ik mij voor U. (2x) Ja ik verkies nu om bij U te zijn, en om naar U te luisteren. In plaats van altijd maar weer bezig te zijn, kom ik nu tot U, o Heer. Aan uw voeten Heer, is de hoogste plaats Daarom kniel ik neer bij U Om bij U te zijn is de grootste eer, Daarom buig ik mij voor U. (2x) Mijn hart verlangt ernaar om samen te zijn, hier in een plaats van aanbidding, in Geest en waarheid samen één te zijn, in aanbidding voor U.

20 Aan uw voeten Heer, is de hoogste plaats Daarom kniel ik neer bij U Om bij U te zijn is de grootste eer, Daarom buig ik mij voor U. (2x) Zoals een vader die zijn kind omarmt, ja zo omarmt U ook mij. U bent een Vader die vertroost en beschermt. En ik kom tot rust bij U. En ik kom tot rust bij U. En ik kom tot rust bij U.

21 Als je bidt zal Hij je geven Als je klopt aan de deur Zal Hij opendoen Als je zoekt dan zul je 't vinden Halleluja Halleluja, halleluja, halleluja Als je de Vader vraagt om een brood Geeft Hij je zeker nooit een steen Al je gebeden klein of groot heus Hij vergeet er niet één Als je bidt zal Hij je geven Als je klopt aan de deur Zal Hij opendoen Als je zoekt dan zul je 't vinden Halleluja Halleluja, halleluja, halleluja

22 Als je Mijn Vader iets wilt vragen Vraag in Mijn naam Ik zal het doen Ik ben met je alle dagen Ik ben dezelfde als toen Als je bidt zal Hij je geven Als je klopt aan de deur Zal Hij opendoen Als je zoekt dan zul je 't vinden Halleluja Halleluja, halleluja, halleluja

23 GEBEDSPUNTEN DOOS

24 MEDEDELINGEN Contributie Opruimen
Afmelden voor tov bij Bij bar je opgeven als je dit nog niet had gedaan Muziek insturment melden bij bar Kerstfeest


Download ppt "Bidden met verwachting"

Verwante presentaties


Ads door Google