De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Mijn Presentatie:skaten David 2c juli 2006. Ik hou zelf heel erg van skaten. Ik doe het zowat elke dag. Waarom vind ik het skaten nou zo leuk? Nou.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Mijn Presentatie:skaten David 2c juli 2006. Ik hou zelf heel erg van skaten. Ik doe het zowat elke dag. Waarom vind ik het skaten nou zo leuk? Nou."— Transcript van de presentatie:

1 Mijn Presentatie:skaten David 2c juli 2006

2

3

4 Ik hou zelf heel erg van skaten. Ik doe het zowat elke dag. Waarom vind ik het skaten nou zo leuk? Nou ik vind skaten leuk omdat je lekker hard gaat en je kan coole stunts uithalen. Ik zelf kan van de half pijp en de kwart pijp. En ik kan een halve meter hoog springen. Ik ga nu uitleggen wat een half pijp is en wat een kwart pijp is. Een half pijp: een halfpijp is een halve pijp eigelijk heel simpel uit te leggen maar ik zal het wat duidelijker zeggen. Een half pijp is een halve cirkel je moet van de ene naar de andere kant gaan. En een kwart pijp is de helft van een half pijp op een kwartpijp kan je niet heen en weer gaan maar kan je naar boven en dan keren en weer naar beneden

5 Ze denken dat het skeeleren is uitvonden in 1760 door John josef merlin geboren in 1735 in Huy. Dat is een Waals plaatsje in België tussen Luik en Namen in. Hij was een veelzijdige man en hiel zich onder andere bezig met muziek. Nadat hij in Parijs gewoont had gin in 1760 naar Londen.hij noemde zijn Rolschaatsen 'patins a roues alignees' dat is frans voor rolschaatsen met achter elkaar gemonteerde wielen. Het waren eigenlijk gewoon schaatsen waar hij ijzeren wielen aan had bevestigd. Alhoewel hij niet echt kon skeeleren ging hij op een dag naar een van de beroemde ' Bals masques'. Hij trok zijn uitvindingen aan en begon al viool spelend rondjes te draaien. Omdat hij niet zo goed kon remmen viel hij door een glasplaat heen waardoor hij zichzelf ernstig verwonde. Later zijn al zijn uitvindingen tentoongesteld in een privé museum. In 1789 ontwikkelde Maximilliaan Lodewijk [geboren in Brugge, weer een bels dus] van Lede een rolschaats die hij 'Patin a terre' [grondschaats] noemde. Het bestond uit een ijzeren plaat met 2 houten wielen. Er zat een soort rem op en een soort kuitband. in 1970 kwamen de rolschaatsen met de wielen in 1 lijn weer langzaam op de markt. o.a. in Engeland met de Tri-skate. dat is een skate met 3 wielen en een hoge leren schoen. de grote rage is eigenlijk pas begonnen toen Amerikaanse ijshockeyers gingen trainen in de zomer op zogenaamde bi skates. Een ijshockey schoen met 2 wielen er onder.


Download ppt "Mijn Presentatie:skaten David 2c juli 2006. Ik hou zelf heel erg van skaten. Ik doe het zowat elke dag. Waarom vind ik het skaten nou zo leuk? Nou."

Verwante presentaties


Ads door Google