De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kwaliteit van de informatie in het EMD

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kwaliteit van de informatie in het EMD"— Transcript van de presentatie:

1 Kwaliteit van de informatie in het EMD
Huisartsgeneeskunde Begeleider: H.J.Brouwer Kwaliteit van de informatie in het EMD Maartje van der Aa & Suraja Padarath

2 Wat is bekend? De meeste huisartsenpraktijken in Nederland zijn geautomatiseerd en maakt 94% gebruik van het Elektronisch Medisch Dossier (EMD). Papieren dossiers zijn algemeen bekend onbetrouwbaar De tekst op een beeldscherm is beter leesbaar dan die in een handgeschreven dossier. Bovendien blijken huisartsen in een EMD meer gegevens vast te leggen dan in een papieren dossier. ( bron: Richtlijn Adequate dossiervorming met het Elektronisch Medisch Dossier NHG )

3 Wat is bekend? - Is het primaire doel van het EMD ondersteuning van de individuele patiëntenzorg, de meerwaarde boven het papieren dossier is met name ook gelegen in het gebruik van de opgeslagen informatie voor meerdere doeleinden. - Er zijn geen standaarden beschreven voor het meten van de kwaliteit van data (bron: Systematic review of scope and quality of electronic patient record data in primary care Krish Thiru, Alan Hassey, Frank Sullivan)

4 Relevante theorieën/begrippen
Informatie in het EMD Ervaring met het papieren dossier Snelheid waarmee patiëntdossiers beschikbaar zijn Computerkennis Ervaring met het EMD De eisen van de huisartsen aan informatievoorzieningen Huisarts Kwaliteit van zorg Patiënten

5 Relatie tussen begrippen
De informatie in het EMD moet kwalitatief aan de eisen van de huisarts voldoen zodat hij zo optimaal mogelijk zijn patiënten kan behandelen. Het vastleggen van informatie in het EMD door huisarts en praktijkmedewerker is van belang voor de continuïteit en kwaliteit van zorg.

6 Doelgroep Huisartsen Patiënten Praktijkmedewerkers zoals assistente

7 In hoeverre voldoet de kwaliteit van informatie in het Elektronische Medisch Dossier aan de eisen van huisartsen?

8 Plan van aanpak Literatuuronderzoek
Schijfopdracht specificeren en informatie verzamelen en probleemstelling formuleren al voltooid Nog 2 weken voor: - fase 4: antwoorden zoeken en ordenen - fase 5: compositieschema opstellen - fase 6: paper produceren/afwerken


Download ppt "Kwaliteit van de informatie in het EMD"

Verwante presentaties


Ads door Google