De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gezondheidscentrum Waterwijk en Apotheek in Almere

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gezondheidscentrum Waterwijk en Apotheek in Almere"— Transcript van de presentatie:

1 Gezondheidscentrum Waterwijk en Apotheek in Almere
Extramurale Stage maart Gezondheidscentrum Waterwijk en Apotheek in Almere Fiona Gelink Suraja Padarath

2 De gezondheidscentrum Waterwijk en Apotheek
Meerdere huisartsen, praktijkondersteuner, consultatiebureau, fysiotherapie, tandartsen, algemeen maatschappelijk werker, hypnotherapeuten, Apotheek

3 Stagedoel Kennis in medische informatieverwerking verruimen.
Verschillende soorten medische informatie in praktijk ervaren. Observeren van onderlinge samenwerking van verschillende hulpverleners. Indruk in gebruik van HIS, door huisarts en door doktersassistente.

4 Het leerproces Huisarts Mw. M. Noll
We hebben te maken gehad met 5 doktersassistenten. Op huisvisite met huisarts P. Springer & M. Noll. Gezondheidscentrum maakt gebruik van HIS Medicom, grafisch en opvolger van MIRA. Als ander eerstelijns discipline fysiotherapie met als systeem Fysicom. Helpende hand bij apotheek met als systeem Pharmacom.

5 Spreekuur bijwonen van huisarts
Huisarts maakt veel gebruik van Medicom Hierdoor kan de huisarts goed samenwerken met andere collega’s Ook is er door Medicom een goed overzicht te krijgen van het dossier van de patient. Conclusie: Huisarts kon goed overweg met Medicom, ze kon alle gegevens kwijt, alleen het in vullen van de gegevens gaan ten koste van het contact met de patient.

6 Behandelspreekuur en baliewerkzaamheden van assistent
De dokterassistente verwerkte alle gegevens van de patient die bij de behandeling naar voren kwamen. Deze gegevens werden gelinkt aan de postvak van de huisarts. De dokterassistente maakte afspraken(spoedafspraken), herhaalrecepten en verwerkte brieven door middel van het Medicom. Conclusie: Ook voor hun was het systeem makkelijk te gebruiken, alle gegevens konden verwerkt worden.

7 Fysiotherapie Fysiotherapie maakt gebruik van Fysicom
Het systeem is op MS-DOS, niet makkelijk om gegevens in te verwerken, alles moet met het toetsenbord. Fysicom is met Medicom, maar alleen de verwijsbrieven. Visueel materiaal is gewenst Er kan niet in een patientendossier worden gekeken van een andere collega Voeba-systeem Verloop, onderzoek, evaluatie, behandelinformatie en advies Conclusie: het systeem is wel te gebruiken maar kost veel kennis in het gebruik van het systeem. En het dossier moet ingekeken kunnen worden door collega.

8 Apotheek Ze werken met Farmacom
Ook niet makkelijk te gebruiken, is ook met toetsenbord, niet grafisch Ook gelinkt aan medicom, maar alleen de medicatie-history Contra-indicatie wordt zo laag mogelijk gehouden door meldingen en pop-ups Conclusie: Het systeem was goed te gebruiken, ook een duidelijke link tussen huisarts en apotheker, alleen het gebruik was moeilijker

9 Informatiestromen Verschillende instanties  brief als post  huisarts postvak  gemarkeerde informatie  assistente  Medicom  huisarts postvak Medicom Verschillende instanties  brief als elektronische post  assistente  Medicom  huisarts postvak Medicom Arts  recept  Medicom  apotheek  medicatie  patiënt Recept  apotheek  Farmacom  controle  etiket  medicatie  controle  patient

10 Informatiestromen Arts  recept  patiënt  recept  apotheek  medicatie  patiënt Arts  verwijsbrief  patiënt  verwijsbrief  specialist Ziekenhuis  lab en röntgenuitslagen elektronisch  assistente  gemarkeerde informatie  Medicom  huisarts postvak Medicom Specialist  telefonische informatie  assistent  huisarts

11 Evaluatie Goede samenwerking
De kennis in medische informatieverwerking hebben we niet verruimt maar wel in praktijk beoefend. We hebben verschillende soorten medische informatie in praktijk ervaren. Fysicom, Pharmacom en Medicom. Ook hebben we de onderlinge samenwerking van verschillende hulpverleners geobserveerd. Medicom was goed te gebruiken door de huisarts en doktersassistenten.


Download ppt "Gezondheidscentrum Waterwijk en Apotheek in Almere"

Verwante presentaties


Ads door Google