De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Kindreflex  Info IROJ.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Kindreflex  Info IROJ."— Transcript van de presentatie:

1 Kindreflex  Info IROJ

2 Kindreflex?

3 De Kindreflex heeft 2 doelstellingen
Het thema ouderschap en de bezorgdheden van de cliënt daaromtrent bespreekbaar maken Waar nodig de cliënt ondersteunen in zijn rol als ouder Verontrustende gezinssituaties detecteren en de veiligheid trachten te herstellen Bron: Coppens, E., De Cuyper, K., & Van Audenhove, C. De Kindreflex: de ontwikkeling van een Vlaams Kindcheck met toepassing in de geestelijke gezondheidszorg. Leuven: SWVG – rapport 2019/09.

4 De Kindreflex is een stappenplan
Het stappenplan heeft 2 deeltrajecten, elk met een andere focus. 1. De eerste 3 stappen focussen op de sterktes en krachten van de cliënt in zijn rol als ouder. 2. De laatste 3 stappen focussen op verontrusting. Focus op ouderschap Bespreek het ouderschap Schat veiligheid en welzijn in Ondersteun ouderschap Focus op verontrusting Ga verder na of er sprake is van verontrusting Herstel de veiligheid Schakel een gemandateerde voorziening in Bron: Coppens, E., De Cuyper, K., & Van Audenhove, C. De Kindreflex: de ontwikkeling van een Vlaams Kindcheck met toepassing in de geestelijke gezondheidszorg. Leuven: SWVG – rapport 2019/09.

5 Een project in twee delen…
Steunpunt Welzijn, Volksgezondheid en Gezin – LUCAS KULeuven: “De Kindreflex: de ontwikkeling van een Vlaamse Kindcheck met toepassing in de geestelijke gezondheidszorg” => afgerond (sept – sept 2018) Vlaams Expertisecentrum Kindermishandeling: uitrol van de Kindreflex in de Geestelijke Gezondheidszorg voor volwassenen => lopende (sept 2017 – aug 2019)

6 Uitrol Kindreflex Informatiecampagne
10 basisopleidingen en 38 workshops Praktijkreferentiegroep Kindreflex ambassadeurs Monitoring

7 Campagne Lancering in nov 18 Website Wachtzaalaffiche Infomomenten
Promotiemateriaal

8 Basisopleiding en workshops

9 Praktijkreferentiegroep
Inhoud: Hoe zorgen we voor een brede verspreiding en een engagement ten aanzien van de kindreflex in de GGZ Volwassenen? Basisopleiding en workshops: welke lokale sterktes toevoegen? Hoe gaan we monitoren? Samenstelling: vertegenwoordigers van de Vlaamse netwerken GGZ Volwassenen vertegenwoordigers van de OCJ en de VK vertegenwoordigers van de netwerken GGZ 0-18j. vertegenwoordigers van de IROJ

10 Monitoring Praktijkreferentiegroep / regionale groepen
Kwantitatieve indicatoren bij OCJ en VK Elektronische bevraging

11 verder engagement voor de
Hartelijk dank voor uw verder engagement voor de Kindreflex!


Download ppt "Kindreflex  Info IROJ."

Verwante presentaties


Ads door Google