De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Uitvoering Nota NEW Ingang welzijn en zorg Woensdag 23 november 2017

Verwante presentaties


Presentatie over: "Uitvoering Nota NEW Ingang welzijn en zorg Woensdag 23 november 2017"— Transcript van de presentatie:

1 Uitvoering Nota NEW Ingang welzijn en zorg Woensdag 23 november 2017

2 Zorglandschap Enschede
Transformatie: versterking samenleving (0e lijn) Gaat in programma MO om 167 mln. 80% 2e lijn (132 mln.), 10% 1e lijn ( 17 mln.) en 10% 0e lijn (18 mln.) Samenleving ( 0elijn): Alles wat (normaal) in buurten en wijken plaatsvindt, school, sport, bieb, speeltuin, huiskamers van de buurt, wijkwelzijn etc Lichte ondersteuning en toegang zorg ( 1e lijn): Wijkteams Enschede Aanvullende ondersteuning ( 2e lijn): Maatwerkvoorzieningen Wmo en Jeugdhulp. Datum: <datum> Spreker: <Naam>

3 Aanleiding Laagdrempelige ingang voor welzijns –en zorgvragen.
Vanaf januari 2018 nieuwe wijkwelzijnsaanbieders aan de slag in de wijken. Hoe gaan we communiceren? Zodat het voor inwoners helder en vindbaar is?

4 Huidige situatie: versnipperde ingangen
Titel van de presentatie is te wijzigen via kop- en voettekst Huidige situatie: versnipperde ingangen Gemeente Enschede 250 4.000 2.000 Datum: spreker:

5 Voorstel/besluit De informatie & adviesfunctie van welzijn en zorg in te richten met laagdrempelige inlooppunten in de wijk ( werknaam voor nu Wijkwijzers) 2. Een passende naam te kiezen die op zichzelf staat maar wel  is verbonden met de huisstijl  die we hanteren bij de Wijkteams Enschede. 3. Deze naam door te voeren in alle klantingangen: Telefonische ingang; het centrale nummer van Wijkteams Enschede is ook het nummer van de Wijkwijzers. Digitale ingang: de sociale kaart herbenoemen als digitale Wijkwijzer. Printversies Wijkwijzer: de gemeentegids hiervoor uitbreiden, met waar nodig papieren printversies van delen ( conform raadsbesluit NEW). Fysieke ingang: meerdere Wijkwijzer-inlooppunten op locaties passend in de wijk en/of het huidige wijkservicecentrum. Datum: spreker:

6 Initiatief stadsdeel West vanuit inwoners zelf en welzijn
Ondersteund door welzijnswerk Samenwerking welzijn en wijkteam Vrijwilligers helpen inwoners Inloopplek voor vragen wonen, welzijn, zorg en wijk.

7 Fysieke inloopplek, laagdrempelig dichtbij inwoners.
Wegwijsfunctie, vraag inwoners verbinden met bestaande vz in de wijk. Informeren, beantwoorden, makelen naar de juiste handjes, ook plek voor ontmoeting, moet leuk zijn erheen te gaan. Bemest door (pool) vrijwilligers, ondersteunt door welzijnswerk, nauwe samenwerking wijkcoach voor zorgvragen. Aandacht voor scholing, kennis, vaardigheden vrijwilligers. Taak welzijnswerk. Van en door inwoners ondersteunt door profs en invulling samen. Precieze uitwerking kan verschillen per stadsdeel, maar eenduidigheid door herkenbare naam verbonden met wijkteams.

8 Titel van de presentatie is te wijzigen via kop- en voettekst
Waarom? We creëren duidelijkheid en geven gehoor aan behoefte inwoners en partners. Geeft een zichtbare invulling aan de transformatie, welzijn en voorzieningen voorop en het draagt bij aan de fin opgave. Sluit aan bij nota new en coalitieakkoord Past in opdrachten wijkwelzijnswerk. Bouwen voort op sociale infrastructuur Enschede. Datum: spreker:

9 Eén ingang voor vragen over welzijn en zorg
Inwoners maken geen onderscheid tussen welzijn en zorg Geen versnippering met nieuwe ingangen en onherkenbare organisatienamen Herkenbaar verbonden met Wijkteams Enschede, is de huidige ingang voor zorg (en welzijn) en heeft informatiefunctie Passen bij huidige sociale infrastructuur en communicatiestrategie gemeente Enschede

10 Welzijn en voorzieningen voorop
Lage drempel om contact op te nemen Inwoner stimuleren eerst gebruik te maken van welzijn Ook in kader van kosten Welzijn als voorportaal van zorg (ook in communicatie) Welzijn en voorzieningen voorop

11 Verbinding 0e, 1e en 2e lijns ondersteuning
Titel van de presentatie is te wijzigen via kop- en voettekst Verbinding 0e, 1e en 2e lijns ondersteuning Inwoners zo vroeg mogelijk helpen Sturen op zelf –en samenredzaamheid, preventieve ondersteuning Integraal werken Datum: spreker:

12 Welzijnsaanbieders zijn regiehouder voor welzijnsinformatie
Titel van de presentatie is te wijzigen via kop- en voettekst Welzijnsaanbieders zijn regiehouder voor welzijnsinformatie Ingang vs toegang Welzijnsaanbieders zorgen voor kennis en beheer welzijnsinformatie Zit in opdracht welzijnswerk Wijkteams geen uitvoerder welzijn Datum: spreker:

13 Gemeente Lelystad Voorbeeld:
Titel van de presentatie is te wijzigen via kop- en voettekst Voorbeeld: Gemeente Lelystad Datum: spreker:

14 Volgende stappen Naam kiezen met betrokkenen. Collegebesluit 5 dec
Dit jaar , eerste communicatie Q1 nadere invulling vorm, inhoud en locatie door SDM met partners en inwoners, verder uitbouwen. Graag jullie vragen/opmerkingen/aanvullingen/advies!


Download ppt "Uitvoering Nota NEW Ingang welzijn en zorg Woensdag 23 november 2017"

Verwante presentaties


Ads door Google