De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het opzetten van een VVE-monitor

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het opzetten van een VVE-monitor"— Transcript van de presentatie:

1 Het opzetten van een VVE-monitor
Doelgroepdefinitie Bereik doelgroep Resultaten (in relatie tot de Resultaatafspraken)

2 Doelgroepdefinitie Gemeenten hebben de vrijheid om hun eigen doelgroepdefinitie te hanteren Doelgroepdefinitie voorschool en vroegschool kunnen verschillen

3 Bereik doelgroep (voorschool)
Hoeveel doelgroepkinderen gaan naar de voorscholen met VVE aanbod? Vaststelling afhankelijk van doelgroepdefinitie: Hoeveel indicaties afgegeven? Hoeveel doelgroepkinderen geplaatst? %

4 Bereik doelgroep (vroegschool)
Borduurt vaak door op indicatiestelling, maar: vroegscholen registreren vaak onvoldoende/niet of een kind een vve-indicatie heeft Daarom: - Vaak kijken naar gewichtenleerlingen -> welk % gewichtenleerlingen zit op een vroegschool met vve aanbod?

5 Resultaten Twee mogelijkheden:
Kijken naar de stand van zaken (scores) op een bepaald (meet)moment Het volgen van leerlingen/groepen door de tijd Bij voorkeur aansluiting op de Resultaatafspraken: Welke gegevens heb ik nodig? Zijn deze (makkelijk) beschikbaar? Zijn er alternatieven?

6 Voorbeelden Doelgroepdefinitie (vroegschool): “kinderen met een VVE-indicatie” of “Kinderen met een D/E score medio groep 1 (M1) op de toets Taal voor Kleuters” Resultaatafspraak: “Maximaal 25% van de (doelgroep)leerlingen heeft eind groep 2 (E2) een D/E score op de toets Taal voor Kleuters” “75% van de (doelgroep)leerlingen met een D/E score medio groep 1 heeft eind groep 2 een C score of hoger op de toets Taal voor Kleuters”


Download ppt "Het opzetten van een VVE-monitor"

Verwante presentaties


Ads door Google