De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

VSV HMC Activiteitenplan

Verwante presentaties


Presentatie over: "VSV HMC Activiteitenplan"— Transcript van de presentatie:

1 VSV HMC Activiteitenplan
Fennate Huiberts stafmedewerker HMC cluster 5 Vrouw & kindzorg en urologie

2 Kern activiteitenplan: Integrale geboortezorg
Het doel van integrale geboortezorg is het verbeteren van de zorg door een integrale, multidisciplinaire aanpak. Bij integrale geboortezorg staat de zorgvraag van de zwangere centraal, waarbij door een constante evaluatie van de uitkomsten en de cliëntervaringen de zorg kwalitatief beter, effectiever en doelmatiger kan worden.

3 Concretisering van de visie op integrale geboortezorg
Zwangere en (ongeboren)kind centraal Adequate voorlichting en counseling; Een vast aanspreekpunt; Individueel geboortezorgplan; Multidisciplinaire en lijnoverstijgende samenwerking (netwerk); Interprofessioneel geboortezorgteam; Aandacht voor vrouwen met lage gezondheidsvaardigheden; Professionals moeten zich nog meer realiseren dat ze onderling afhankelijk zijn van elkaar en teamwork noodzakelijk is. Om de zorgverlening rondom aanstaande zwangerschap en geboorte in de toekomst zo goed en zo gecoordineerd mogelijk te laten verlopen zal er sprake moeten zijn van een netwerkbenadering. Een netwerk geboortezorg is een samenhangend geheel van actoren of organisaties die met steeds wisselende inzet een gezamenlijk doel nastreven, namenliijk de realisatie van de best haalbare kwaliteit van geboortezorg vanuit clientenperspectief. Gezamenlijke besluitvorming- zelfmanagement- dialoog tussen de zwangere en zorgverlener.

4 Uitdagingen: Gezamenlijke zorgpaden Coördinerend zorgverlener
Kwaliteitsbevordering & borging Toekomstige VSV organisatiestructuur (geboortezorgorganisatie) Integrale bekostiging Eén elektronisch dossier

5 Kwaliteitsbevordering
Voorzetten huidige activiteiten: PAN en casuïstiek bespreking Protocollen/ Zorgpaden en richtlijnontwikkeling Gezamenlijke voorlichting Scholing

6 Regionaal werkafspraken: Haagse werkgroep Zorgpaden.
Beleid laaggeletterden. Beleid bij psychosociale problemen en kwetsbare zwangeren.

7 Doel werkgroepen Formuleren van beleid/ afspraken.
Betrekken van de achterban. Verspreiden van kennis naar de achterban.

8 Werkgroepen 1. Basis Zorgpad zwangere 2. Gezamenlijke voorlichting
3. Transparante zorgoverdracht na prenataal huisbezoek door kraamzorg. 4. Evaluatie kwaliteit (PRN en patiënttevredenheid). 5. Scholing. 6. Toekomstige VSV organisatiestructuur en integrale bekostiging.

9 Indeling van de zes werkgroepen
Opdracht /doelstelling/verwacht resultaat/tijdspad. Elke werkgroep minimaal twee leden vanuit de Kraamzorg (kraamschakel), twee vanuit verloskundigen (VZH) en twee vanuit ziekenhuis en zo nodig expertise extern leden VSV. Voorzitter en notulist. Terugkoppeling elk VSV overleg. Namen leden werkgroepen mailen naar: Lois Pronk (secr. VSV). In VSV van 9-11 vaststelling leden werkgroepen.


Download ppt "VSV HMC Activiteitenplan"

Verwante presentaties


Ads door Google