De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Ontwikkelingsruimte grondgebonden rundveehouderij Juridische verankering Sint Anthonis 21 februari 2011 Tycho Lam t.lam@hekkelman.nl.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Ontwikkelingsruimte grondgebonden rundveehouderij Juridische verankering Sint Anthonis 21 februari 2011 Tycho Lam t.lam@hekkelman.nl."— Transcript van de presentatie:

1 Ontwikkelingsruimte grondgebonden rundveehouderij Juridische verankering Sint Anthonis 21 februari Tycho Lam

2 Inleiding Uitgangspunten:
De gemeente Sint Anthonis wil medewerking verlenen aan de bedrijfsuitbreiding van grondgebonden melkrundveehouderijen op duurzame, voor doorgroei geschikte, locaties. De gemeente wenst slechts mee te werken aan bedrijfsuitbreiding (bouwvlak groter dan 1,5 ha en/of meer dan 200 melkkoeien), indien de uitbreidingsplannen in overeenstemming zijn met de Maatlat Duurzame Veehouderij.

3 Inleiding Vraagstelling:
Op welke wijze kan in een bestemmingsplan de mogelijkheid om in bepaalde gevallen (lees: indien het plan in overeenstemming is met de Maatlat Duurzame Veehouderij) medewerking te verlenen aan de uitbreiding van een bouwblok groter dan 1,5 ha, verankerd worden?

4 Bestemmingsplan Drie methoden:
* het opnemen van een wijzigingsbevoegdheid als bedoeld in artikel 3.6 lid 1 onder a Wro in het bestemmingsplan; * het opnemen van een bevoegdheid om bij omgevingsvergunning van het plan af te wijken als bedoeld in artikel 3.6 lid 1 onder c Wro in het bestemmingsplan; * het werken met voorwaardelijke bestemmingen. 4

5 Bestemmingsplan Drie methoden: Tussenconclusie * algemeen;
* voor- en/of nadelen; * provinciale ruimtelijke verordening; * ruimtelijke relevantie (MDV). Tussenconclusie 5

6 Structuurvisie Mogelijkheden verankeren ontwikkelingsruimte door middel van structuurvisie. * algemeen; * voor- en/of nadelen; * provinciale ruimtelijke verordening; * ruimtelijke relevantie (MDV); * belang anterieure overeenkomst. Conclusie 6

7 Afsluiting Heeft u nog vragen? 7


Download ppt "Ontwikkelingsruimte grondgebonden rundveehouderij Juridische verankering Sint Anthonis 21 februari 2011 Tycho Lam t.lam@hekkelman.nl."

Verwante presentaties


Ads door Google