De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Agenda aanstaande week 1/2

Verwante presentaties


Presentatie over: "Agenda aanstaande week 1/2"— Transcript van de presentatie:

1

2 Agenda aanstaande week 1/2
Zondag 14 mei 09:30 Kerkdienst - ds J.M.A Groeneveld (Bedum) 14:00 Kerkdienst - ds H.D. Bondt (Leek) 14:00 Kind in Kerk (onderbouw): Amos leest van Paulus. 15:00 Bloemen bezorgen: Fam. P. Mulder dinsdag 16 mei 20:00 Wijkteams / Kerkenraad en Diakenen

3 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 21 mei 09:30 Kerkdienst - br. F. Folkerts 14:00 Kerkdienst - ds T.P. Nap (Drachten- Oost) 14:00 Kind in Kerk (bovenbouw): Hemelvaart. 15:00 Bloemen bezorgen: Fam. H. Rouwhorst

4 Jarigen aanstaande week
vr H Alkema (77) zo E. Wagenaar (50)

5 Beamteamleden gezocht
Het Beamteam zoekt nieuwe leden! Lijkt het u/jouw leuk om een bijdrage aan de erediensten te kunnen leveren? Je kunt je aanmelden via een van ons of via de . Ook voor vragen kun je bij een van ons terecht. Ons adres is:

6 Interkerkelijke lofprijs- en aanbiddingdienst
28 mei 2017, uur. KC “De Bining”Haulerwijk Thema: God Centraal m.m.v. Muziekband Veendam

7 Contactpersoon BeamTeam: Derk Rouwhorst.
Welkom Voorganger: ds. H.D. Bondt Organist: br. <naam organist> Beamist: br. L. Wagenaar Immanuël Contactpersoon BeamTeam: Derk Rouwhorst. De Bijbelteksten in deze presentatie zijn ontleend aan De Nieuwe Bijbelvertaling, © 2004/2007, tenzij anders vermeld. Mededelingen of aankondigingen op de beamer? Stuur voor vrijdag  uur een naar

8

9 Votum en zegengroet On - ze hulp is in de naam van de HE - RE,
die he - mel en aar - de ge - maakt heeft. A - men.

10

11 Lied 328: 1, 2, 3 1 Here Jezus, om uw woord zijn wij hier bijeengekomen. Laat in 't hart dat naar U hoort uw genade binnenstromen. Heilig ons, dat wij U geven hart en ziel en heel ons leven. 2 Ons gevoel en ons verstand zijn, o Heer, zo zonder klaarheid, als uw Geest de nacht niet bant, ons niet stelt in 't licht der waarheid. 't Goede denken, doen en dichten moet Gij zelf in ons verrichten.

12 Lied 328: 1, 2, 3 3 O Gij glans der heerlijkheid, licht uit licht, uit God geboren, maak ons voor uw heil bereid, open hart en mond en oren, dat ons bidden en ons zingen tot de hemel door mag dringen.

13

14 Lezen Johannes 14: 15-26 15 Als je mij liefhebt, houd je dan aan mijn geboden. 16 Dan zal ik de Vader vragen jullie een andere pleitbezorger te geven, die altijd bij je zal zijn: 17 de Geest van de waarheid. De wereld kan hem niet ontvangen, want ze ziet hem niet en kent hem niet. Jullie kennen hem wel, want hij woont in jullie en zal in jullie blijven. 18 Ik laat jullie niet als wezen achter, ik kom bij jullie terug. 19 Nog een korte tijd en de wereld zal mij niet meer zien, maar jullie zullen mij wel zien, want ik leef en ook jullie zullen leven. 20 Dan zul je begrijpen dat ik in mijn Vader ben, dat jullie in mij zijn en dat ik in jullie ben.

15 Lezen Johannes 14: 15-26 21 Wie mijn geboden kent en zich eraan houdt, heeft mij lief. Wie mij liefheeft zal de liefde van mijn Vader en mij ontvangen, en ik zal mij aan hem bekendmaken.’ 22 Toen vroeg Judas (niet Judas Iskariot) aan Jezus: ‘Waarom zult u zich wel aan ons, maar niet aan de wereld bekendmaken, Heer?’ 23 Jezus antwoordde: ‘Wanneer iemand mij liefheeft zal hij zich houden aan wat ik zeg, mijn Vader zal hem liefhebben en mijn Vader en ik zullen bij hem komen en bij hem wonen. 24 Maar wie mij niet liefheeft, houdt zich niet aan wat ik zeg, en wat jullie mij horen zeggen, zijn niet mijn woorden, maar de woorden van de Vader door wie ik gezonden ben.

16 Lezen Johannes 14: 15-26 25 Dit alles zeg ik tegen jullie nu ik nog bij jullie ben. 26 Later zal de pleitbezorger, de heilige Geest die de Vader jullie namens mij zal zenden, jullie alles duidelijk maken en alles in herinnering brengen wat ik tegen jullie gezegd heb.

17

18 Gezang 67: 1, 2, 3 1 Jezus heeft het hemelleven opgegeven, Hij vernederde zich diep. Zie, Hij heeft zich diep gezonken weggeschonken toen de aarde riep. 2 Nu zal Hij in aanzien stijgen, loon verkrijgen, God geeft Hem de hoogste eer. Hoor, hoe Hem de hoogste kringen lof toezingen: glorie onze Heer.

19 Gezang 67: 1, 2, 3 3 Heer, ik wil mijn knieën buigen, U toejuichen, hulde aan uw majesteit. Gij vervulde al Gods wensen, Zoon van mensen, in gehoorzaamheid.

20

21 Tekst Johannes 14: 16-17a 16 Dan zal ik de Vader vragen jullie een andere pleitbezorger te geven, die altijd bij je zal zijn: 17 de Geest van de waarheid. De wereld kan hem niet ontvangen,

22

23 Preek

24 De heilige Geest, een andere helper …
Jezus’ vervanger, een pleitbezorger. Richting zijn leerlingen, en richting de wereld. Voor altijd.

25 De heilige Geest, een andere helper …
Jezus’ vervanger, De Geest pakt het op Hij is de Parakleet (erbij geroepen worden) Hij vervangt Jezus die naar de hemel zal gaan

26 De heilige Geest, een andere helper …
Jezus’ vervanger, een pleitbezorger. Parakleet = helper Parakleet = pleitbezorger een (be)middelaar net als Jezus

27 De heilige Geest, een andere helper …
Jezus’ vervanger, een pleitbezorger. Richting zijn leerlingen, Hij zal Jezus verkondigen (Johannes 14,26 en 15,26) net als Jezus die zijn Vader verkondigde (Johannes 14,25)

28 De heilige Geest, een andere helper …
Jezus’ vervanger, een pleitbezorger. Richting zijn leerlingen, en richting de wereld. Ook voor wie hem niet zien en kennen, zal hij getuigenis afleggen net als Jezus (vgl. Johannes 18,37)

29 De heilige Geest, een andere helper …
Jezus’ vervanger, een pleitbezorger. Richting zijn leerlingen, en richting de wereld.. Voor altijd. Het plus van de heilige Geest: … die altijd bij je zal zijn Hij bewaart mensen bij het geloof en de hoop, bij de waarheid bij de liefde

30

31 Gezang 103: 2, 3, 4, 5 2 Lof zij uw naam, Heilige Geest. Gij kwaamt met kracht op 't pinksterfeest. G' ontsluit een volheid van gena, de vrucht van 't kruis van Golgotha. 3 O Heilge Geest, die eeuwig leeft, de Trooster, die ons bijstand geeft, Gij spreekt van heil en zaligheid van oudsher voor ons toebereid.

32 Gezang 103: 2, 3, 4, 5 4 Uw krachten werken door het woord, nooit wordt vergeefs uw taal gehoord. Uw lamp schijnt in het duister hart, uw licht verblindt wie zich verhardt. 5 Laat U mijn hart een tempel zijn, maak toch mijn leven nieuw en rein. Regeer mij door uw levend woord. Geleid ook al Gods kindren voort.

33

34 Opwekking 347 1 Ik geloof in God de Vader, Schepper die de schepping draagt. In zijn zoon, in Christus Jezus die, geboren uit een maagd, aan het kruis de wereld redde, onze zonden op zich nam. Opgestaan en opgevaren troont Hij aan Gods rechterhand.

35 Opwekking 347 Jezus, Hij is Heer, Hij is Heer. Naam aller namen, naam aller namen.

36 Opwekking 347 2 Ik geloof in God de Trooster, gaven van de heil'ge Geest, die Gods woord aan ons bevestigt: gaat en predikt en geneest. Als Hij komt met macht en luister zal de mensheid voor Hem staan. Dan zal elke knie zich buigen, elke tong belijdt zijn naam:

37 Opwekking 347 Jezus, U bent Heer, U bent Heer. Naam aller namen, naam aller namen.

38

39 Collecte 1e collecte: Evangelisatie 2e collecte: Beheer & administraatie

40 Agenda aanstaande week 1/2
Zondag 14 mei 09:30 Kerkdienst - ds J.M.A Groeneveld (Bedum) 14:00 Kerkdienst - ds H.D. Bondt (Leek) 14:00 Kind in Kerk (onderbouw): Amos leest van Paulus. 15:00 Bloemen bezorgen: Fam. P. Mulder dinsdag 16 mei 20:00 Wijkteams / Kerkenraad en Diakenen

41 Agenda aanstaande week 2/2
zondag 21 mei 09:30 Kerkdienst - br. F. Folkerts 14:00 Kerkdienst - ds T.P. Nap (Drachten- Oost) 14:00 Kind in Kerk (bovenbouw): Hemelvaart. 15:00 Bloemen bezorgen: Fam. H. Rouwhorst

42 Jarigen aanstaande week
vr H Alkema (77) zo E. Wagenaar (50)

43 Beamteamleden gezocht
Het Beamteam zoekt nieuwe leden! Lijkt het u/jouw leuk om een bijdrage aan de erediensten te kunnen leveren? Je kunt je aanmelden via een van ons of via de . Ook voor vragen kun je bij een van ons terecht. Ons adres is:

44 Interkerkelijke lofprijs- en aanbiddingdienst
28 mei 2017, uur. KC “De Bining”Haulerwijk Thema: God Centraal m.m.v. Muziekband Veendam

45

46 Psalm 85: 3, 4 3 Bij wie Hem vrezen is zijn heil geplant. Zijn heerlijkheid zal wonen in dit land, het heilig land waar goedheid trouw ontmoet, het recht de vrede met een kus begroet; de trouw die uit de aarde opwaarts schiet, het recht dat uit de hemel nederziet. De velden deelt Hij van zijn overvloed, de HERE die ons zegent met zijn goed. 4 Waar Hij ook gaat, de vrede gaat Hem voor, liefde en trouw ontspruiten in zijn spoor. Gerechtigheid is voor zijn aangezicht, zij bloeit alom waar Hij zijn voetstap richt.

47

48 Amen A - men, a - men, a - men.

49

50 We hopen u de volgende dienst weer te zien.
Tot ziens We hopen u de volgende dienst weer te zien.


Download ppt "Agenda aanstaande week 1/2"

Verwante presentaties


Ads door Google