Voeding. 3 functies van voeding. Opbouw, herstel van cellen Voorkomen van ziektes Energie leveren Doorgaan van lichaamsprocessen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Eten en drinken, voor, tijdens en zeker na een inspanning.
Advertisements

Voorlichtingsavond De Granaet.
Yvonne Krooshof, sportdiëtiste
Training & Voeding Roy Elias.
De actieve voedingsdriehoek
Stofwisseling.
Materie, energie en leven
Voeding en vertering 6A.
Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Een handleiding voor deleerkracht
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
In welke snack zitten bij gelijk gewicht de meeste calorieën? a) Slagroomgebak b) Chips c) Kip-kerriesalade.
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
Hoofdstuk 4 Voeding.
Voeding van pabostudenten
Voedingsstoffen.
Overzicht van de stofwisseling
Stofwisseling 15 maart 2011.
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
Voedingsstoffen.
Basisstof 1: Voedingsmiddelen en voedingsstoffen
Voeding en sport Voedingsstoffen Koolhydraten en Vetten Eiwitten
Voedingsmiddelen & voedingsstoffen
Film Gezond eten. Evenwichtige voeding Hoe stel je die samen.
Voeding en vertering 5 Havo.
BLOK 2 Voeding is energie Mijn lijfstijl, mijn keuze.
Vitamine B5 (Pantotheenzuur). Vitamine B5 en ons lichaam  Bouwsteen co-enzym A  Sleutelpositie koolhydraat- en vetzuurstofwisseling  Vorming  Antistress-vitamine.
Koolhydraten
J Bügel Noorderpoortcollege
Hoofdstuk 4: Voeding HAVO 4.
Introductie sportvoeding
Voorbereiding geboortestage. Onderwerpen: Doel voeding Voedingsbestanddelen Voeding in de praktijk Voeding.
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
Thema Leven Les 5 Metabolisme.
Rogier Trousset Duursport.nl
Na het sporten.
GOEDE VOEDING EN SPORT De nieuwe sportvoedingspiramide sinds najaar 2016 Basisvoeding Energie uit je voeding Energie dat je lichaam verbruikt Hoeveel energie.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Voeren en Verzorgen Les 4 Blok 1.
Basis en paraveterinair
Voeren en verzorgen Klas D21 MBO Doetinchem
Quiz: de voedingsstoffen
Klas DD31 en DD41 MBO Doetinchem
Basis en paraveterinair
Voortgezette assimilatie 1
Voeren en Verzorgen Blok 1 Les 3 Niveau 2.
Voedingsstoffen Bouwstoffen
Gezonde voeding.
Voeren en Verzorgen Les 3 Blok 1.
IBS 2 de verpakking Lesweek 2..
Voeren en Verzorgen Niveau 4 Blok 2.
Smul gezond.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Diëten H 5.1 Ruststofwisseling Waar hangt dit van af? lichaamsgewicht
Voeding bij verschillende doelgroepen en culturen
VOEDING 31 dia’s.
Voeding Kenmerken van voeding.
Koolhydraten.
De actieve voedingsdriehoek
Voeding en vertering.
Gezonde voeding.
Oefenen voerberekening
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Voedingshoeveelheid berekenen
Spijsvertering Bijgewerkt
Welkom.
Thema 2 Voeding en vertering
Transcript van de presentatie:

Voeding

3 functies van voeding. Opbouw, herstel van cellen Voorkomen van ziektes Energie leveren Doorgaan van lichaamsprocessen

Welke voedingsstoffen nodig Eiwitten Koolhydraten Vetten Vitaminen Mineralen: kalk, ijzer Water

Eiwit nodig per dag? O,8 gram Eiwit per kilo lichaamsgewicht. Bv. 65 kg. 65 x 0,8 = 52 gram per dag. In 100 ml melk zit 3,5 gram. Dit is minimaal 15 bekers melk per dag.

Extra behoefte. Vegetariërs Kinderen Zwangeren Vrouwen die borstvoeding geven Mensen met bepaalde aandoening Mensen met wonden Kracht- en duursporters

Energie verbruik Om lichaam in stand te houden = inwendige arbeid = basaal metabolisme = BM

Uitwendige arbeid = lichamelijke activiteit. Bv. werken, sporten, ed. Oudere zorgvrager? ADL = algemene dagelijks leven activiteiten.

Aangepast servies aangepast bord en bestek Aangepaste drinkbeker met tuit

Vragen?