IS LIEFDE HET MIDDEL VOOR GROEI IN DE KERK?.  Wat verweet Jezus de Farizeeërs en de schriftgeleerden ?  Wat moest het kenmerk van een discipel zijn.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Advertisements

Bouwstenen voor Gemeenterelaties Liefde. Wat is liefde?  Schrijf de naam van een geliefde op en geef 5 voorbeelden hoe u die liefde uitdrukt naar die.
Jezus en de wet van Mozes.
Aandacht voor elkaar. Aandacht voor elkaar Aandacht voor elkaar Bidden voor elkaar.
Woord van Leven April 2014.
Schuldbelijdenis en genadeverkondiging Zingen: Psalm 26: 2, 6
September 2013 Woord van Leven “We moeten niet liefhebben met de mond, met woorden, maar waarachtig, met daden.” 1 Johannes 3,18.
H E E R U B E N T W E L K O M...geloven, getuigen, groeien...
Zingen Liedboek 477 : 1,2 Geest van hierboven, leer ons geloven,
De visie is Jezus One for all.
Kracht.
Romeinen Denken en Dienen.
Bij het kolenvuur Johannes
IN HET BEGIN WAS HET WOORD
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
De doop?. Johannes ‘de doper’ Matteüs 3:1-6 In die tijd trad Johannes de Doper op in de woestijn van Judea. Hij verkondigde: ‘Kom tot inkeer, want het.
Face t0 face - 3 De wet van het koninkrijk …. Face t0 face - 3 Johannes 13:1-20 Pijnlijke situatie : slaaf vergeten voor de voetwassing Allen klaar om.
Godsdienst 1 1.
In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper In de Bijbel komen we belijdenisdoen tegen bij Johannes de Doper. Hij doopte mensen.
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
Willen jullie mij helpen om jullie gehoorzaam te zijn?
Alles draait om liefde!.
Het hart van verbondenheid
Hand 17,11-12 ‘Yes, een gemeente die van Gods Woord houdt!’
Zondag 25 HC Franeker 17 oktober 2010
Wandelen met de Ontzagwekkende
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Zondag 51 HC Franeker 9 augustus 2009
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
8 maart 2015 Zoetermeer. Efeze dankt te allen tijde in de naam van onze Here Jezus Christus God, de Vader, voor alles, 1Thes.5:18dankt in alles.
7 sept Zoetermeer. 14 want ik weet, dat het afleggen van mijn tent spoedig komt, zoals ook onze Here Jezus Christus mij heeft doen weten. 2Petrus.
Thema: Betrek je doop in je dagelijks leven met God 1) De doop bevrijdt je van de angst voor de ondergang vanwege je zonden Want Christus is vóór mij.
Godsdienst 1.
Welkom in deze kerkdienst
O Heer, wat ben ik moe!.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Ook Thomas niet zien toch geloven
2 Romeinen 1:16 Want ik schaam mij niet voor het evangelie; want het is Gods kracht tot behoudenis voor ieder die gelooft, eerst voor de Jood, en ook.
Zo zijn wij in de hand van de Heer
De discipelen hadden de hele nacht gevist en niets gevangen …
Waar vind je vrede?. waar vind je vrede? on-te-vrede-n.
Ds. Hans Eschbach Kom Heilige Geest, vernieuw uw kerk, vernieuw mijn leven Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven.
Strijdmakkers « En Hij stelde er twaalf aan, opdat zij met Hem zouden zijn en opdat Hij hen zou uitzenden om te prediken. » (Marcus 3: 14)
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
DE ZEGEN VAN EVANGELISATIE Huh?? Zegen??. WELK BEELD HEEFT U?
Heb je al vaste grond onder je voeten… of zak je weg door twijfel? Zie je het nog zitten?
Een baan, groei in hun gemeente, kinderen vertellen wie Jezus is: dat zijn de dromen van jonge christenen wereldwijd. Het is Biddag! Bid je mee? Voor.
Kerkdienst Zondag 17 januari 2016 De Bron - Alphen.
Leerdienst thema 2 ‘Christen zijn: naar Christus toe bewegen’ 1 Thema 2: Christen worden, christen zijn christen blijven Wat is christen zijn ? 1.Duidelijke.
… DOOR LEVENDE CHRISTENEN Leerdienst evangelisatie - 2 LEEF HET DOOR! 1.God wil dat het doorgaat 2.door levende christenen 3.door een bewegende kerk Gods.
… DOOR LEVENDE CHRISTENEN Leerdienst evangelisatie - 2 LEEF HET DOOR! 1.God wil dat het doorgaat 2.door levende christenen 3.door een bewegende kerk Gods.
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
‘Bindingsformulier’ tekenen. Bindingsformulier: de kerk bewaren bij Gods Woord Ambtsdragers hebben een extra verantwoordelijkheid (vooral m.b.t. de leer).
Nog bepalen… Vriendschap. Benoem drie dingen die jij kenmerkend vindt voor vriendschap Introductieopdracht Kenmerk van vriendschapVerbinding met christen-zijn.
Brief aan de Galaten -51- de grondbeginselen van de nieuwe schepping.
Illustratie van Kees de Kort Marcus 10:49-52 En Jezus stond stil en zei dat men hem roepen moest. Toen riepen ze de blinde en zeiden tegen hem:
Ontvangen = geven Thema: 4G (gratie, genade, gunst, geven)
Gehoorzaam zijn als een dienaar
Onderricht over onze taak 1: Gehoorzamen heeft zin
Wat geven we kinderen mee?
GROTE WOORDEN... 1.
Heb je mij echt lief? Ja, Heer, u weet dat ik van u houd.
Zijn wij een kerk van genade?
Vergeef ons onze schulden
Kom Heilige Geest Vernieuw uw kerk Vernieuw mijn leven
Een doelgerichte kerk Een doelgerichte kerk Het doel van je opdracht is de liefde die voortkomt uit een rein hart, een zuiver geweten en een.
De Kerk Elkaar liefhebben kun je niet alleen
Prediking zondag 16 september 2018
“Wij zijn allen door één Geest doordrenkt”
Transcript van de presentatie:

IS LIEFDE HET MIDDEL VOOR GROEI IN DE KERK?

 Wat verweet Jezus de Farizeeërs en de schriftgeleerden ?  Wat moest het kenmerk van een discipel zijn ? Hoe herken je een christen ?  Wat is volgens Petrus het allerbelangrijkste ?  Wat wou Johannes vooral nalaten als opdracht ?  Wat was hét kenmerk van de kerk in de eerste 300 jaar ?  Gaat de geschiedenis zich herhalen ?  Wat verweet Jezus de Farizeeërs en de schriftgeleerden ?  Wat moest het kenmerk van een discipel zijn ? Hoe herken je een christen ?  Wat is volgens Petrus het allerbelangrijkste ?  Wat wou Johannes vooral nalaten als opdracht ?  Wat was hét kenmerk van de kerk in de eerste 300 jaar ?  Gaat de geschiedenis zich herhalen ?

Liefhebben als christen en als kerk : 5 aandachtspunten 1. Liefde is … iets anders dan wij vaak denken Agapé Philéo

Liefhebben als christen en als kerk : 5 aandachtspunten 2. Liefde is … bij God te vinden

Liefhebben als christen en als kerk : 5 aandachtspunten 3. Liefde is … jezelf liefhebben

Liefhebben als christen en als kerk : 5 aandachtspunten 4. Liefde is … goed doen voor anderen.

Liefhebben als christen en als kerk : 5 aandachtspunten “ Denk niet alleen aan uw eigen belang, maar ook aan dat van anderen. “ ( Fil. 2 : 3 ) “ Denk maar eens aan de woorden van de Here Jezus. Hij zei dat geven beter is dan ontvangen. “ ( Hand. 20 : 35 ) “ Behandel anderen zoals u wilt dat zij u behandelen. “ ( Matt. 7 : 12 )

Liefhebben als christen en als kerk : 5 aandachtspunten 5. Liefde is…. De beste evangelisatie