Windows key uitlezen Op welke manier kunnen we de windows key uitlezen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Delen van apparatuur woensdag 21 maart Delen van apparatuur Wanneer is delen van apparatuur relevant ? Wanneer meerdere computers aanwezg zijn en.
Advertisements

Presentatie Clubmiddag 16 december 2008
Installatie Small Office Home Office licentie
WORKSHOP. EEN CPU MAKEN VAN UW COMPUTER. Dinsdag 05 / 04 / Door; Tom Roef, bestuurslid. Sodipa Computerclub.
EEN GEZAMENLIJKE PRESENTATIE VAN KICK DE WOLFF EN JULIUS HUISTRA BEIDE PRESENTATIES KOMEN WEER OP INTERNET. Kick de Wolff 25 oktober 2011 XP draaien op.
Linux- Ubuntu Demonstratie van de Ubuntu 8.4 Live CD.
Migratie van XP naar Windows 7 16 maart Wanneer is er sprake van migratie ? Migratie van XP naar Windows 7 • Aankoop nieuwe computer met Windows.
Naar Windows Naar Windows 7 door Kick de Wolff 1 Door Kick de Wolff Ik ga U vertellen hoe U Windows 7 op een oudere computer met XP of Vista.
Probleem…… Kast vol met DVD films….. En een kapotte DVD speler.
PTI Eeklo Autocad 2013 Downloaden & Installeren Schooljaar Studentenversie.
WEB toepassingen. Wat is een WEB toepassing of applicatie t.t.z... een WEB applicatie is een applicatieprogramma welke je via internet kunt gebruiken,
Let op bij een upgrade! = op DVD (geen CD) Gebruik je Windows Vista? Als je Windows Vista hebt, kun je Windows 7 Upgrade-versies aanschaffen.
Uitleg installatie SAM Broadcaster v3 en v4 met de MySQL database
Labnet & PTSchemes : Installatie van de toepassingen
Windows 7 21 september Wat gaan we behandelen ? Windows 7 Achtergrond besturingssysteem Migratie naar Windows vanuit XP of Vista Verbeteringen/veranderingen.
Wij van Microsoft hebben een beginners pakket uitgebracht. Deze bevat alle nodige software en hardware. De software bevat de nieuwste Windows, “Provixs”
Dropbox. Dropbox is een innovatieve gratis applicatie waarmee je overal toegang hebt tot je bestanden via één map. De voortdurend automatisch synchroniserende.
Sumatra gaat verder >> waar Exact ophoudt
Formatteren van uw harde schijf.
Backuppen ErvaringenHoeWaarom Door Kick de Wolff.
HOE ZIT DAT NU MET VISTA ???? Een kort overzicht.
Namaak in ICT Illegale software. Wat is illegale software? Vraag: “Mag u een programma downloaden van het internet, zonder hiervoor te betalen, dit installeren.
Onderzoek 1: Enquête Gemaakt door Mike, Dylano, Iheb en Brain.
Over computers.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Creatief.
Muziek downloaden PVGE Computerclub 5 JANUARI 2012.
Cliënt-server omgeving
Een goed begin is het halve werk….
Opleiding ICT © J.W. Jonker Dia 1/16 Systemen Besturingssoftware Windows XP Mark van Heck.
Is dit onze meester????. Doet hij het wel of niet??
Installatie van de banksoftware. Stop de CD in de cd-lezer van de transfercomputer. Het installatieprogramma zal automatisch starten, anders via verkenner.
METEOR-SERVER.
HomCom – mei 2013 (hoe standaard opslaglocaties verplaatsen)
Wat is dat eigenlijk.  Bij een normale setup wordt van de gebruiker interactie gevraagd.  Moet het een volledige setup zijn, of mogen er delen worden.
Deze presentatie mag noch geheel, noch gedeeltelijk worden gebruikt of gekopieerd zonder de schriftelijke toestemming van Seniornet Vlaanderen VZW Creatief.
Computer blijft “hangen” woensdag 11 januari 2012.
Presentatie Het BIOS (wat is dat) Rondkijken in het BIOS
Hulp op afstand Presentatie door Kick de Wolff Hulp op afstand Hulp op afstand Hoe kom ik van mijn SPAM af (afhankelijk van de beschikbare tijd) Hoe kom.
Systeemherstel Presentatie bij de HCC op dinsdagmiddag 27 oktober 2009 door Kick de Wolff.
Oudere software op een nieuwe PC De andere manier is het gebruik van virtual p.c. Het gebruik van virtual pc heeft als voor/nadeel het standaard operatings-
Veilige modus F8 Presentatie door Kick de Wolff op 22 juni 2010 Bij HCC Zoetermeer Kick de Wolff
Taakbalk. Taakbalk Jumplist en animaties Klik op icoon in taakbalk met Rechtermuisknop.
Mamut Kassa K.D.C Swakhoven
Student Advantage SLBdiensten & APS IT-diensten Charles Stork
Oud worden in deze tijd..
Win XP alternatieven Nieuwe Laptop of PC Win 8 installeren op oude computer Tablet of i-pad Apple Macintosh Blijven werken met Win XP Linux.
Hallo Timber en Miranda Dit is een test van het PowerPoint - programma op mijn eigen PC.
Hoe gebruik ik easy transfer?. Als je een nieuwe pc hebt gekocht, kun je met Windows Easy Transfer je bestanden, , foto's en instellingen overzetten.
PCNHCB PRESENTS : PC & Netwerk Help center Brabant HCB Besturingssysteem.
HjH HjH 2 1.Windows XP, Vista worden niet meer ondersteund. - gevolgen beveiligingsproblemen; denk aan bank! - nieuwe hardware zal.
Installatie Windows 10 woensdag 30 september 2015.
Wat is een backup? Een back-up is een reservekopie van gegevens die zich op een gegevensdrager (bv. de harde schijf) bevinden.
Het proces van upgraden.  Dit reserveren kan lang duren (niet vista)  Ongeveer 1 maand  Microsoft controleert uw hardware en software  Als akkoord.
Opdracht 4 Video invoegen Gebruik deze presentatie om de opdracht te maken en zet hier je naam:.
Is Windows 10 geschikt voor mij? Updaten of nieuw kopen.
Windows 10 Ben te Kulve Inhoud Waarom Windows 10 gemaakt? Waarom zal ik het installeren? Veel gestelde vragen. Kan mijn PC dat aan? Wanneer.
WAT IS ER NIET BEHANDELD IN Van BIOS naar UEFI, een zegening of een vloek. WAT IS ER NIET BESPROKEN IN Hoe ziet er een harde schijf uit, de indeling. EN.
COMPUTERLES 1 Introductie. Inhoud ■Inleiding ■Wat is een computer? ■Waarom gebruiken we Windows?
Systeem Back-up Bedenkingen over de soorten back-up. Naar waar kunnen we een back-up maken. Hoe maken we een systeem back-up en waarom op die manier. Back-up.
Anton van den Noort1 FOTOSHOWS MAKEN HCC DEVENTER.
Functional Web Applications Implementation and Use of Client-Side Interpreters Jan Martin Jansen.
C++ Les 1: introductie. Programmeren Programma’s scripts Websites libraries (Sound, GUI, netwerking…)
Coöperatief leren?? E-twinning Digitaal samenwerken in het klaslokaal (en daar buiten )
EiD lezer en windows 10 Met de browser Edge. Windows 10 en Edge browser  Wie straks zijn belasting wil invullen via Taks On Web en dit wil doen via zijn.
 Schakel je pc aan.  Misschien moet je ook het scherm inschakelen.  Soms moet je een gebruikersnaam selecteren en een paswoord invoeren. Informeer.
Officiële Windows Dvd's
Drivers Wat is het Wat doet het Waar komen ze vandaan.
Windows 10 Creators Update
Smartphone via PC bedienen
E-Boeken van binnen Of wat zit er in een epub
Transcript van de presentatie:

Windows key uitlezen Op welke manier kunnen we de windows key uitlezen En wat met de key in de bios/uefi

Inleiding Om Windows legaal te installeren is er een sleutel of key nodig. Dit is dat getal dat uit 5x5 cijfers en letters bestaat. (8,0828127746476406064313960045654 e+38 combinaties) Bij Win XP, Vista en 7 meestal terug te vinden op een sticker ergens op de pc of meegeleverde DVD. Bij Win 8 en 10 is er meestal geen sticker met key meer te vinden Als Win voor geïnstalleerd op de pc staat is er meestal geen key meer te bekennen en anders is hij meegeleverd met de DVD.

Wat voor keys zijn er Bij aankoop van een windows pakket is het simpel. De key is meegeleverd met de DVD. Op de pc is er nog niets aanwezig. Bij installatie wordt de key ingegeven en in het register onleesbaar opgeslagen. Bij Microsoft wordt deze key via internet of telefoon aan de desbetreffende pc gekoppeld zodat deze key als in gebruik wordt gekenmerkt.

Wat voor keys zijn er Windows is voor geïnstalleerd op de pc en meegeleverd Op de pc zit een sticker (win xp, vista en 7) met een unieke key De windows versie die is voor geïnstalleerd is niet met deze key legaal gemaakt maar met een groeps key van de fabrikant. De fabrikant (zoals Dell, Acer, Medion enz.enz.) hebben een massa licentie waar ze hun voor geïnstalleerde versies mee uitrusten. Ook grote bedrijven hebben meestal zo een massa licentie. Dus op dit moment heb je eigenlijk 2 keys. De unieke key op de sticker. De fabrieks key in de geïnstalleerde windows, maar deze zie je niet en ken je dus ook niet.

Wat voor keys zijn er De OEM key (Original equipment manufacturer) https://nl.wikipedia.org/wiki/Original_equipment_manufacturer Deze key is opgeslagen in de BIOS/UEFI SLIC tabel en voor de gebruiker niet te lezen. SLIC = Software Licensed Internal Code Versie 1.0 is voor Win XP en server 2008 Versie 2.0 is voor Win Vista en server 2008 Versie 2.1 is voor Win 7 , 8x , 10 en server 2008 R2 en backward compatibel. De OEM key is valid voor de eveneens in de BIOS/UEFI aangeduide windows versies. Als men op deze pc de juiste windows versie opnieuw installeerd, dan zal er niet om een key gevraagd worden, want deze wordt automatisch gevonden in de BIOS. Als men een andere windows dan de in de BIOS aangeduide versie wil installeren, dan wordt er om een nieuwe key gevraagd.

Uitlezen van de key met Jelly Bean Om de key die men niet kan lezen toch te lezen bestaat er natuurlijk software. Een van de meest bekende is Magical Jelly Bean KeyFinder https://www.magicaljellybean.com/keyfinder/ Leest alle keys van windows uit Xp, Vista, 7, 8, 8.1 en 10

Uitlezen van de key met ProduKey http://www.nirsoft.net/utils/product_cd_key_viewer.html Leest de windows en office key uit Kan ook de key van externe windows lezen (harde schijf met windows op uit een andere pc)

Uitlezen van de BIOS key met OEM Query tool Leest de voornaamste data die in de BIOS staat uit. Versie van de SLIC tabel. OEM windows key Voor welke OEM windows is deze key geldig is

Uitlezen van de key met Slic toolkit https://drive.google.com/file/d/0Bxj5NEo7I3z9WE1NS2dVVjc4VEE/view?pref=2&pli=1 om slic toolkit te downloaden. https://drive.google.com/file/d/0Bxj5NEo7I3z9dWx3VndfenZBWVE/view?pref=2&pli=1 om bijhorende certificaten te downloaden. Dit programma kan veel meer dan alleen de key uitlezen. Met Slic toolkit is het ook mogelijk om de slic tabel in de bios aan te passen en zo van bv een Dell pc een Medion pc te maken. De werking van dit programma valt verder buiten de doelstelling van deze presentatie. Wie meer wil weten. https://techdoors.wordpress.com/2012/09/26/activating-windows-7-oem-way/

Zijn er nog Er zijn nog programma’s die windows key uit het register kunnen lezen, en in de BIOS kunnen lezen en aanpassen. Voorbeeld is RwPortable Het is belangrijk om te weten dat (buiten de eerste 3 programma’s die enkel lezen) als je niet goed weet wat je doet je beter niet in de BIOS gaat rommelen. Van een nieuwe pc …. Blijf daar van af, maar een oude die anders naar het container park gaat, daar kan het geen kwaad om mee te experimenteren.