De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Installatie Small Office Home Office licentie

Verwante presentaties


Presentatie over: "Installatie Small Office Home Office licentie"— Transcript van de presentatie:

1 Installatie Small Office Home Office licentie
Norman Virus Control 5.99 Installatie Small Office Home Office licentie

2 Stappenplan Controleer of de systemen aan de systeemeisen voldoen
Controleer of op de PC’s reeds andere antivirus software is geïnstalleerd. Indien JA, verwijder deze dan eerst! Start de PC daarna opnieuw op. Download de laatste versie van Norman Virus Control. Start de installatie.

3 Systeemeisen Windows 95/98/Me, Windows NT/2000, Windows Homeserver.
Windows XP/2003/2008 en Vista machines, 32 bits en 64 bits.. Voor Windows 95 is Internet Explorer 5.5 vereist en moet Winsock2 geïnstalleerd zijn. Voor Windows NT, versie 4 is SP4 (of hoger) vereist en Internet Explorer 4.0 (of hoger). Voor Windows XP is SP2 vereist. Voor Windows 2000 is Update 1 voor SP4 vereist. Voor Windows 2003 is SP1 vereist. In het algemeen raden we aan om de laatste updates voor het besturingsysteem te installeren en het laatste Service Pack .

4 Controleer op andere anti virus software
Vaak worden systemen geleverd met een evaluatie versie van bijvoorbeeld: Symantec (Norton) McAfee NOD32 Panda Kijk bij Configuratiescherm – Software. Raadpleeg zonodig richtlijnen op de websites van de betreffende producten.

5 Nieuwste versie downloaden - 1
–> Download –> Full versions -> Norman Virus Control

6 Nieuwste versie downloaden - 2
Kies onder CORPORATE USER VERSION voor de gewenste taalversie:

7 Op de betreffende server / PC ‘s:
Installatie Op de betreffende server / PC ‘s: Start de nieuwste gedownloade versie Lees de licentieovereenkomst en ga akkoord

8 Installatie setup Virus- en spywarebescherming is standaard geselecteerd Beheerfuncties en Directories voor netwerkdistributie zijn bedoeld voor ander licentievormen van NVC installaties in grotere netwerken. Wij adviseren deze 2 opties voor de SOHO licentie niet te gebruiken.

9 Doelmap Als de voorgestelde doelmap OK is, klik op “Volgende”
of pas hem aan via “Wijzigen”

10 NVC succesvol geïnstalleerd - 1

11 NVC succesvol geïnstalleerd - 2
Het N-icoontje rechtsonder op de taakbalk is het Programma beheer van Norman Virus Control. Deze wordt opgestart in een gebruikersessie. Als de installatie via een remote desktop plaatstvindt, dan kan het N-icoon niet verschijnen. NVC is echter volledig operationeel.

12 Welke onderdelen zijn na installatie actief?
On-access scanner Task scheduler Norman Internet Protection Scheduler voor de automatische internet update

13 De Norman Services Norman ZANDA is een automatisch startende service.
Norman ZANDA is het programma beheer Norman ZANDA controleert alle andere onderdelen (behalve de eLogger service)

14 Wat te doen na de installatie?
Start een internet update. Voer de verificatiesleutel in. Als Norman Internet Update de eerste keer wordt uitgevoerd (automatisch of met de hand) dan moet eerst de verificatiesleutel worden ingevoerd. Deze sleutel heeft de klant bij zijn licentie gekregen van Norman.

15 Verificatiesleutel invoeren
De zojuist ingevoerde verificatiesleutel wordt na 1 of 2 keer updaten omgewisseld voor een ‘Update–key’ die bestaat uit 3 x 5 tekens. Een ‘update-key’ kan niet worden gebruikt om te installeren.

16 Internet update automatisch iedere dag
Deze instelling wordt bij de installatie reeds voorgesteld. Controleer deze voor de zekerheid: Open de Configuratie-editor via een klik met de rechtermuisknop op het N-icoon. Klik op het tabblad ‘Internet’.

17 Instellen automatische internet update

18 Aandachtspunten op een server
Uitsluiten van scannen Norman Internet Protection?

19 Uitsluiten van scannen - 1
Afhankelijk van de soort server en de geïnstalleerde software Voorbeeld van een Microsoft SBS server met Exchange en SQL

20 Uitsluiten van scannen - 2
Raadpleeg de aanbevelingen van de software. Dit is vooral van belang als de betreffende server een mailserver is. Zie de diverse artikelen van Microsoft hierover:

21 Norman Internet Protection uitschakelen?
Op een server zal de module “Internet protection” waarschijnlijk niet gebruikt worden: Men gebruikt geen POP3 cliënt Men gaat geen Instant Messaging (MSN) gebruiken Advies: Schakel deze module uit! Op een werkstation kan Norman Internet Protection wel een nuttige en gewenste module zijn.

22 Norman Internet Protection op de server
Open de Configuratie-editor Ga naar Norman Virus Control – Onderdelen Verwijder bij ‘Starten’ het vinkje voor ‘Internet protection’ Idem bij tabblad ‘Installeren’

23 Aandachtspunten op een werkstation
Uitsluiten van scannen: Bestanden op netwerkstations Als ‘Bestanden op netwerkstations’ niet is uitgesloten van scannen, kan dat vertragingen opleveren. Oplossing: uitsluiten van scannen!

24 Een scantaak maken - 1 Open de met de rechter muisknop op het N-icoon het menu. Open ‘Taak-editor’. Geef bij ‘Algemeen’ eventueel een beschrijving van de taak. Klik op ‘Doelen’ en geef aan wat er gescand moet worden. Klik op ‘Tijdschema’ en kies de frequentie van de taak en wanneer de scantaak moet beginnen. Klik tenslotte op de knop ‘Opslaan’ om de scantaak op te slaan onder een bepaalde naam. Klik op ‘Save’ als u de naam heeft opgegeven.

25 Een scantaak maken - 2 Klik op ‘Save’ als u de naam heeft opgegeven.

26 Controleren of de laatste updates zijn verwerkt
Klik met de rechtermuisknop op het N-icoontje. Kies in het menu voor ‘Status van de update’. Controleer de ‘Laatste update’ gegevens bij Norman Scan-engine. Norman verstrekt iedere werkdag een update.

27 N-icoon waarschuwingen - 1
Het N-icoontje kan informatie verschaffen over de status van uw Norman Virus Control installatie. Dat kan een lichte waarschuwing zijn met een geel knipperend driehoekje, of een ernstige waarschuwing met een rood knipperend kruisje.

28 N-icoon waarschuwingen
De waarschuwing ‘De scan-engine is niet bijgewerkt’ gepaard aan een rood knipperend kruisje, is een indicatie dat er de laatste 4 weken geen updates zijn verwerkt. De werking van een antivirus programma kan niet gegarandeerd worden als niet de laatste updates zijn binnen gehaald en verwerkt. Men moet hier dus snel actie ondernemen: Start een internet update met de hand Controleer de configuratie-editor – Internet instellingen

29 Norman Virus Control repareren
Het programma ‘Delnvc5.exe’ kan gebruikt worden om NVC te repareren of te verwijderen. Delnvc5.exe is te vinden in: …\Program Files\Norman\NVC\Bin


Download ppt "Installatie Small Office Home Office licentie"

Verwante presentaties


Ads door Google