Er zijn twee leiders in de Grote Strijd. Een van hen moeten wij volgen. Als wij Jezus volgen, worden wij “strijdmakkers”. Wij vechten samen aan de winnende.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De houding van een discipel
Advertisements

Welkom op TOV! Bekering.
De beroemdste persoon die er is …
Mattheus 12: Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en farizeeën en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen zien. Maar Hij.
vijf broden en twee vissen
… en wat wil Jezus van jou?
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
DE GOEDE WEEK verzamelviering.
Discipelschap.
De visie is Jezus One for all.
De school van Tyrannus Handelingen 19:1-12.
Bij het kolenvuur Johannes
23 maart 2014 Zoetermeer. Galaten 2 1 Daarna ging ik na verloop van veertien jaar weder naar Jeruzalem met Barnabas en nam ook Titus mede; = na het.
Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.. Ga mij niet voorbij... Lucas 18: 31 – 42.
…..overrompeld door verdriet
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Godsdienst.
Wie nodig je als eerste uit?
Is het allemaal wel waar?
Welkom.
Thema voor vanavond is:
Wonderen.
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Overdenking 17 januari 2010 Vissen met Jezus n.a.v. Lukas 5:1-11.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
Verlangen naar licht.
Het verhaal van Pasen.
Jezus roept de leerlingen
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
"Als ogen spreken" Introductie. Wie is Jezus voor jou? En daarbij de vraag: Wie ben ik, jij?
Een relatie met God Hoe dan?.
Kerst © wilma. Kerst © wilma Heel lang geleden in een land dat we nu Israël noemen Maar dat vroeger Palestina genoemd werd, waar Koning Herodes, koning.
Zondag 7 HC Franeker 21 februari 2010
Garderen. Lucas En Hij zeide tot hem: Wat staat in de wet geschreven? Hoe leest gij? = Jezus tot de wetgeleerde.
Welkom Voorganger: Dhr. J. Smit Ouderling van dienst: J. Korthoef
13 december 2012, Bodegraven bijbelstudie nr. 1 Vanaf hoofdstuk 1:1.
Welkom in de samenkomst. Matthéüs 3 1. In die dagen kwam Johannes de Doper, predikende in de woestijn van Judéa. 2. En zeggende: bekeert u, want het.
30 juni 2013 Zoetermeer 1. 2 Handelingen 14:27 27 En daar aangekomen, riepen zij de gemeente bijeen en gaven verslag van al wat God met hen gedaan had,
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
Een voorbeeld dat navolging verdient
EEN VOOR ALLEN allen voor één n.a.v. Joh. 16:32-33, Mt. 26:31, Joh. 16:4-7, Hd. 1: mei 2015 R.Rausch © HEMELVAART Evangelische Baptistengemeente.
de verheerlijking op de berg
Blijven in het Woord tot erkentenis der Waarheid. Zaaier 3x.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
God komt heel dichtbij En ze wikkelde hem in een doek en legde hem in een voederbak, omdat er voor hen geen plaats in de herberg was (Luc. 2:7)
De discipelen hadden de hele nacht gevist en niets gevangen …
JAARTEKST 2016 Filippenzen 4:5b-7 GELOOF. Filippenzen 4:5b-7 De Heere is nabij. Wees in geen ding bezorgd, maar laat uw verlangens in alles, door bidden.
Les 7 voor 13 februari “Neem Mijn juk op u, en leer van Mij dat Ik zachtmoedig ben en nederig van hart; en u zult rust vinden voor uw ziel” (Mattheüs.
Strijdmakkers « En Hij stelde er twaalf aan, opdat zij met Hem zouden zijn en opdat Hij hen zou uitzenden om te prediken. » (Marcus 3: 14)
Les 10 voor 5 maart Paulus zette in zijn brieven de scene van de Grote Strijd uiteen:
Liturgie ♪ 138:1,2,4 ♫ KND Voor we gaan ♪ 67:1,2 ♪ 314:1,2,3 ✝ LUC5:1-11 ♪ 317:1,2,3 ▶ Visloze Vissers ♪ 513:1,2,3 ♪ 838:1,3,4 Zondag 7 februari 2016.
Les 7 voor 14 Mei De Joden voeden. Mattheüs 14:1-21. Door de Joden afgewezen. Mattheüs 15: Door de Heidenen aangenomen. Mattheüs 15:21-28.
Les 9 voor 27 februari Veel veldslagen van de Grote Strijd vonden plaats gedurende de geboorte van de Christelijke Kerk. De eerste Christenen moesten.
Les 8 voor 21 mei Deze week hebben wij het leven van Christus bestudeerd, maar wij hebben op het verhaal van Petrus ingezoomd en hoe hij op Zijn.
De verlamde genezen Lucas 5: Lucas 19:10 Want de Zoon des mensen kwam om zoeken en te redden wat verloren is.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
 Tussen Twijfel en Toekomst “Volg Mij”.  Het begin Laat na de sabbat, toen het licht begon te worden op de eerste dag van de week, kwamen Maria Magdalena.
10 maart 2016 Bodegraven. Johannes 4 35 Zegt gij niet: Nog vier maanden, dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u, slaat uw ogen op en beschouwt de velden, dat.
♪ 25:2,3 ♪ 25:6,7 ♫ KND Voor we gaan ✝ EXO 34:27-35 ♪ 536:1,2,3,4 ✝ LUK 09:18-36 ♫ OPW 334 ♪ 834:1,2,3 ♪ 630:1,2,4.
Les 11 voor 12 maart In de Grote Strijd vocht Petrus een persoonlijk gevecht uit, daarom kan hij ons leren hoe om te gaan met de dagelijkse strijd.
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
Les 12 voor 18 juni “Want toen zij deze zalf op Mijn lichaam goot, deed zij dat als voorbereiding op Mijn begrafenis.” (Mattheüs 26:12) Jezus werd.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Les 9 voor 27 augustus Veel van Jezus’ wonderen begonnen met onverwachte onderbrekingen (Jaïrus, de vrouw die bloed vloeide, de verlamde die door.
Waarom een opstanding? Zie preekschets op voor tekst bij de dia’s.
Wanneer is mijn geloof goed genoeg?
VRIJHEID IN CHRISTUS Les 11 voor 9 september 2017.
Ben je blind of zo? Intro: Blind zijn, is ook Al ziende blind zijn.
Blok II Bidden In de lessen 7 t/m 13 ontdek je hoe jij verbinding kunt maken met God door te bidden.
“OPDAT ZIJ ALLEN ÉÉN ZULLEN ZIJN”
Transcript van de presentatie:

Er zijn twee leiders in de Grote Strijd. Een van hen moeten wij volgen. Als wij Jezus volgen, worden wij “strijdmakkers”. Wij vechten samen aan de winnende zijde van de strijd. Als ik Jezus wil volgen, moet ik:

“En nadat zij de schepen aan land gebracht hadden, lieten zij alles achter en volgden Hem.” (Lukas 5:11) Na een nacht van nutteloos vissen, zagen zij de wonderbaarlijke manier van vissen. Petrus voelde zich overvallen door de heiligheid van Jezus, tegenover zijn zondigheid (Lukas 5:8). Hij liet zijn met vis gevulde netten achter en volgde Hem. Indien wij soldaten van het Kruis willen zijn, moeten wij onze eigen zondigheid toegeven, en alles achterwege laten wat ons verhindert om Jezus te dienen. Het werk van Jezus in Kapernaüm is beschreven in Lukas 4: Petrus, Andreas, Jakobus en Johannes woonden daar. Die discipelen hebben Jezus’ voortreffelijke leringen gehoord. (v ). Zij hebben Hem demonen zien uitdrijven (v , 41), Petrus’ schoonmoeder zien genezen (v ) en nog veel meer mensen (v. 40).

“En Hij stelde er twaalf aan om bij Hem te zijn, en om hen uit te zenden om te prediken.” (Markus 3:14) Na een nacht van bidden, bracht Jezus zijn discipelen samen (dat zijn degenen die Zijn leer hadden gehoord en Zijn wonderen hadden gezien) en koos 12 “apostelen” (‘apostel’ betekent “gezonden”). Hij nam hen ter zijde voordat hij ze uitzond om te prediken. Hij leerde ze hoe ze hun missie konden volbrengen. Heden ten dage hebben wij niet Jezus’ fysieke aanwezigheid. Hoe kunnen nu met Hem zijn?

“De mensen verwonderden zich en zeiden: Wat voor Iemand is Dit, dat zelfs de winden en de zee Hem gehoorzaam zijn?” (Mattheüs 8:27)

““En Hij ging zitten, riep de twaalf en zei tegen hen: ‘Als iemand de eerste wil zijn, moet hij de laatste van allen zijn en een dienaar van allen.’” (Markus 9:35) De zonen van Zebedeüs (Jakobus en Johannes) waagden het om officieel naar de functie te solliciteren (Markus 10:35-37). Dat was een belediging voor andere apostelen (Markus 10:41). De apostelen zorgden voor hun toekomst en het altijd vooruit willen komen. Jezus bekommerde zich om het dienen van mensen en het geven van Zijn leven voor hen. De Apostelen maakten zich zorgen om een belangrijke zaak gedurende Jezus’ bediening; wie van hen zou de voornaamste onder hen zijn? Zij moesten een belangrijke les leren; ware grootheid komt van geven. Als je belangrijk wilt zijn, dien dan anderen.

“En zij zeiden tegen elkaar: Was ons hart niet brandend in ons, toen Hij onderweg tot ons sprak en voor ons de Schriften opende?’” (Lukas 24:32) Kleopas en zijn vriend waren duidelijk aangaande belangrijke zaken op de weg naar Emmaüs (Lukas 24:19-24): 1.Jezus, was een profeet en Hij werd gekruisigd. 2.Zij hoopten dat Hij de Messias was. 3.Na drie dagen, vonden de vrouwen Zijn lichaam niet in het graf. 4.De vrouwen vertelden dat zij engelen hadden gezien die hen hadden verteld dat Hij leefde. 5.Sommige discipelen bevestigden dat, maar zij hadden Jezus niet gezien. Jezus toonde hen de Schriften zodat zij konden begrijpen wat zich net had afgespeeld. Toen zij begrepen wat de Bijbel over Jezus vertelde, werd de waarheid krachtig in hun brandende harten. Mijn geloof is het resultaat van een persoonlijke studie van de Schriften, zoals op de weg naar Emmaüs.

“ Christenen moeten zich voorbereiden op het feit, dat spoedig een overweldigende gebeurtenis over de wereld zal losbarsten, en ze moeten zich voorbereiden door ijverig het Woord van God te bestuderen, en te trachten hun leven in overeenstem- ming te brengen met zijn voorschriften. De geweldige beslissingen voor de eeuwigheid eisen van ons meer dan een denkbeeldige godsdienst die bestaat uit woorden en vormendienst, terwijl de waarheid erbuiten wordt gehouden. God doet een oproep voor een opleving en een hervorming. Alleen de woorden van de Bijbel zouden van de kansel gehoord mogen worden.” E.G. White (Profeten en Koningen, hoofdstuk 51 – “Een geestelijke opleving”, blz. 383 / 384)