DORPSVISIE NIJEVEEN 2015 - 20 25 Vijftig+ vrijwilligers hebben deelgenomen aan de Dorpsvisie Het initiatief is van de Dorpsvereniging en is financieel.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Samen ouder worden in en rondom De Bron 10 oktober 2013 Werkconferentie.
Advertisements

“Smash sportief op weg naar 2020”
Hoe ontstond dit initiatief ?
basisinformatie voor ouders en schoolteams mei 2013
De Groene Heuvel “Hof van heden en de toekomst”. Schetsen voor de toekomst.
Welkom Presentatie Passend Onderwijs voor ouders 11 februari 2014
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Toekomst bestendig wonen
Debatavond over de toekomst van Stein 8 juni 2011 MFC Berg aan de Maas.
1.Geschiedenis tot nu toe. 2.Wat is er al voor elkaar? 3.Belemmeringen/kansen 4.En wat wenst u nu en hoe wilt u zich er voor inzetten? 5.Tenslotte…. Waar.
13 december 2007POVO project Noord Limburg POVO dieptestrategie technische talentontwikkeling College Den Hulster.
Werksessie Inspiratiedag Samen nog sterker
Perspectief op Rijpelberg
Houtskoolschets Starterswoningen. Aanleiding Wachtlijsten woningbouw Grondpositie en kosten Aantrekkelijke gemeente blijven Veel woningen te koop, maar.
BEWONERSVERENIGING GARSTKAMP Gezond oud worden KLANKBORDGROEP Donderdag 6 juni 2013 AANVANG 13:30 UUR RECREATIERUIMTE.
Invloed vanuit de cliëntenraad
Wat betekent “Europa” voor het Sallandse platteland?
Geen geld naar onnodige stenen, maar naar activiteiten Advies aan bestuur gemeente Oss over de voorzieningen in het dorpengebied Herpen in 2030.
Sociale media op school
concern 1 naam mei Vanaf 1 juni 1 logo.
Workshop MT Opbrengstgericht werken Visie – Opbrengsten – Actie.
Naam overlegorgaan Preventief Jeugdbeleid: Samen ontwikkelen en uitvoeren Workshop Kennis voor de Stad 6 november 2009.
Startbijeenkomst, 10 november 2011 OMMETJE LAAG-KEPPEL.
“Commissie Kerkopbouw Zeist” Ingesteld door de Centrale Kerkenraad op 3 december 2003 Ingesteld door de Centrale Kerkenraad op 3 december 2003 Mijn naam.
Werksessie Een openbare ontmoetingsplek in de openlucht 20 juni 2014 Peter van Heek (VKK-FDG)
Visie Zwiggelte Met mekaor Veur mekaor.
Burgerinitiatieven.
Dorpsraad Herpen Wie zitten er in en wie doet wat?
Bewonersavonden agenda Strategische toekomstvisie Gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude, 4, 5 en 17 november 2008 Jeroen Haan.
Presentatie| door: Verkenning ontwikkeling Dorpscentrum - Multifunctionele Accommodatie Kloetinge 2015.
Dorpshuis op Graft
Realisatie Bouwplan Laren III Dinsdag 18 januari 2005 Witkamp
INHOUD 1. Ons idee 1.1 Waar kan het worden toegepast? 1.2 Hoe werkt het? 1.3 Welke materialen worden er gebruikt? 2.Berekeningen 2.1 Hoeveel kost het?
Regio West-Brabant Paul Vermeulen Programmamanager Ruimtelijke Ontwikkeling, Wonen en Leefbaarheid “Ontkoppelen behoud en bereikbaarheid voorzieningen”
Kennissessie De woonvisie en uw woningcorporatie(s)
Wmo-scan voor dorpshuizen! Plattelandsparlement 14 november 2015 Gerrit Kapteijns.
FONDSENWERVING EN FINANCIERING ALTIJD GELD VOOR EEN GOED IDEE! Marianne Muller, 20 oktober.
Energie en Duurzaamheid Stichtingsraad SBO, werkgroep Energie en Duurzaamheid 4 april 2013.
DOOR! & SIEN Inspiratiesessie culturele veld CantaYoung ervaringen Toon Peerboom 30 januari 2016 ECI Cultuurfabriek Roermond.
Door de bomen het bos weer zien Henk Post Bedrijfsanalist ISZF November 2005.
Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Presentatie krimp en leefbaarheid 7 februari 2013.
Resultaten “Waar staat je gemeente.nl” Najaar 2011.
Nieuwkoop, wat heb ik daar te zoeken?!? Jessica Megens Femke van Kampen Jord Klijn Joël Haasnoot Marije Spruit Kees Perquin.
Toekomstvisie Raamsdonk Pilot Raamsdonk Raamsdonk (27 oktober 2008)
Lokaal Woon en Leefbaarheids Plan. Lokaal Woon- en Leefbaarheids Plan  Waarom  Resultaten bijeenkomsten  Hoe nu verder.
EINDPRESENTATIE WERKGROEP DORPSVISIE: 14 maart 2016 Dorpsvisie Zuidwolde.
Resultaten enquête Agenda Inleiding door de voorzitter (1/6 enquêtes retour) Bespreken van de enquête Volgorde van belang bepalen door u?
Actiepunten Uitvoering Dorpsvisie Zuidwolde. Actiepunten stickeren WONEN 1.Onderzoek doen, of er animo bestaat voor een ‘geclusterd wonen’ voor ouderen,
Winkelstad Veenendaal anticyclisch en innovatief Stadswerkcafé 17 april 2014 Rick Schukking – Centrumcoördinator Peter Baten - Binnenstadsmanager.
Informatiebijeenkomst subsidie- en accommodatiebeleid Gulpen- Wittem, 20,21 en 22 april.
Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Kansen en mogelijkheden ‘Krimp tot kunst verheffen’ Presentatie krimp en leefbaarheid 13 november 2012.
Waterwerk in 2025 April jaar achter de rug 15 jaar vooruit Wat zijn je succesfactoren als scoutinggroep (of RA)? Welke ondersteuning verwachten.
Minder kinderen, minder scholen? Bijeenkomst gemeente Sluis dinsdag 28 juni 2011.
Stip op de horizon Mitros in 2020 Bespreking met HNM.
REGELREKSESSIE SCHAKELDAG 21 juni 2016 Boukje Keijzer en Marte Kappert.
Dag van de Wijken & Wijkaanpak Raadsvergadering 23 september 2009.
Dorpsontwikkelingsplan Kessel juni 2016 Stichting Dorpsoverleg Kessel.
Volkshuisvestingsbeleid Brummen. Aanleiding nieuwe woonvisie Huidige woonvisie verouderd. Andere woningmarkt / vragersmarkt. Betaalbaarheid. Regelgeving:
Nadere uitleg gewenst()
Naastenbest.
Kindcentrum 2020 in een nieuw gebouw…….
Resultaten Dorpsbelang Witmarsum 2016
Hoe geven wij ons onderwijs een nieuwe kleur?
Is de economische recessie een zegen voor de relatie ouders en school?
Democratische vernieuwing Nijkerk
Vrijwilligers Nóg meer samenwerking onderling ‘gebruik’ maken van elkaars vrijwilligers Elkaars kennis gebruiken; een buitenstaander heeft een frisse blik.
Complexe problematiek vereist integrale jeugdzorg
Toelichting stand van zaken Harnehal
Sportplatform De ontwikkeling van HARDERWIJK ACTIEF
Pionieren aan de kust: Langer thuis wonen in Schagen doe je samen!
Fit voor de zorg Toekomstbestendig door slimmer en efficiënter te werken Waardevolle kennis en ideeën van jou als zorgprofessional Als organisatie toekomstbestendig.
Transcript van de presentatie:

DORPSVISIE NIJEVEEN Vijftig+ vrijwilligers hebben deelgenomen aan de Dorpsvisie Het initiatief is van de Dorpsvereniging en is financieel ondersteund door de gemeente De Dorpsvisie is een proces, in gang gezet in 2015 Er zijn visies gemaakt Er zijn stellingen geformuleerd en veel ideeën geopperd Er wordt een groot project opgezet

DORPSVISIE NIJEVEEN Waarom een Dorpsvisie? * De wereld verandert voortdurend * Het is daarom noodzakelijk om met elkaar in gesprek te blijven. * We deinen als het ware mee op grote trends * Maar we zitten wél mede aan het stuur HOE we inspelen op die trends. * Om Nijeveen ook in 2025 een fijn dorp te laten zijn voor alle Nijeveners. En bezien we hoe we de gewenste werkelijkheid realiseren. Onder het motto: “DOEN IS JE MARKTONDERZOEK”

DORPSVISIE NIJEVEEN Werkwijze met stuurgroep en werkgroepen: De gezamenlijke dorpsavond in april – ophalen van ideeën Werkgroep bijeenkomsten met centrale terugkoppeling De centrale bijeenkomst op 30 november De werkgroep trekkers: Adrie Masteling, Gea Veeloo, Harry van Dijk, Edwin de Wekker, Geert Huisman, Elize Matter, Robin Oostergetel

DORPSVISIE NIJEVEEN De Visie: * We willen sportdorp blijven * We willen als in Nijeveen energieneutraal worden * Voor alle Nijeveners is er plek in Nijeveen, dus we investeren in zorgmogelijkheden om langer te kunnen blijven wonen * We doen de dingen primair voor de eigen inwoners. Dat daar in de tweede plaats mensen van buiten baat bij hebben is vervolgens meegenomen, maar niet het eerste doel

DORPSVISIE NIJEVEEN Werkgroep: Zorg Doel is dat ook met mensen met zwaardere zorg in Nijeveen kunnen blijven wonen. Er is inmiddels overleg met de Stouwe en er worden alternatieven bekeken. Huisvesting en Zorg worden straks meer en meer apart en flexibel aangeboden. Zorg kan in groepsvorm, bijvoorbeeld in het Kerspel, of aan huis.

DORPSVISIE NIJEVEEN Werkgroep: Energie Aan energie wordt veel geld uitgegeven! Kan Nijeveen energie neutraal worden? Energie kan ook (deels) zelf opgewekt worden! Kan er ook minder energie gebruikt worden? Investeringen lonen! Maar zijn we in 2025 ook beter af? Samenwerking maakt veel mogelijk, zo zal blijken!

DORPSVISIE NIJEVEEN Werkgroep: Sport De verenigingen zitten niet vast aan hun huidige locatie. Dat kan inhouden, dat alle faciliteiten (buitensport en sporthal) uiteindelijk op één nieuwe locatie worden gerealiseerd. Misschien wel in één grote sportorganisatie?!

DORPSVISIE NIJEVEEN Werkgroep: Onderwijs, jeugd, cultuur Een gezamenlijk schoolgebouw wordt realistisch als het aantal leerlingen zich stabiliseert rond de 330 Jeugd een eigen voorziening geven? Het eigen initiatief van de jeugd is daarbij belangrijk! Maar ook de begeleiding. Wie durft? Een film over Nijeveen anno 2016 i.s.m. Historische Vereniging

DORPSVISIE NIJEVEEN THEMA: veiligheid en verkeer Verbetering ontsluiting voor landbouwverkeer. Kan dat door een verbinding te maken vanaf de 1e Nijeveense Kerkweg evenwijdig aan de Dorpsstraat, achter de bebouwing langs? Bramenweg en Ged. Dekkerweg: meer aandacht voor onderhoud van de wegen. Er ontbreken grastegels. Aan één zijde het fietspad in ere herstellen langs de Rijksweg

DORPSVISIE NIJEVEEN Werkgroep: economie recreatie Toerisme aanwakkeren, bijvoorbeeld door ontwikkeling van de recreatieplas. Dit wordt in 2016 verder uitgewerkt Leegstand winkels aanpakken Glasvezel in het buitengebied

DORPSVISIE NIJEVEEN Werkgroep: wonen Willen ouderen gespreid wonen of geconcentreerd, zijn er ook mogelijkheden van centraal wonen en samen bouwen. Er loopt een enquête. Is er behoefte aan betaalbare huurwoningen voor jongeren, zo ja hoeveel?

DORPSVISIE NIJEVEEN Hoe verder? De Dorpsvisie wordt uitgewerkt, is niet voor in de bureau la. Sport, Zorg en Energie hebben nu een overlegstructuur. Ziet u voor uzelf mogelijkheden om iets op te pakken? Denk eens aan een jeugdvoorziening jaar, of iets actiefs bij de recreatieplas, of andere ideeën uit de dorpsvisie? Kijk daarvoor ook eens op EN MELDT HET DE DORPSVERENIGING!