De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Fit voor de zorg Toekomstbestendig door slimmer en efficiënter te werken Waardevolle kennis en ideeën van jou als zorgprofessional Als organisatie toekomstbestendig.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Fit voor de zorg Toekomstbestendig door slimmer en efficiënter te werken Waardevolle kennis en ideeën van jou als zorgprofessional Als organisatie toekomstbestendig."— Transcript van de presentatie:

1

2 Fit voor de zorg Toekomstbestendig door slimmer en efficiënter te werken Waardevolle kennis en ideeën van jou als zorgprofessional Als organisatie toekomstbestendig zijn door (nog) slimmer en efficiënter te werken. Precies daarover gaat het programma Fit voor de zorg. En daarvoor hebben we jouw waardevolle kennis en goede ideeën nodig. Jij als zorgprofessional ziet en ervaart elke dag welke dingen slimmer, anders en efficiënter kunnen.

3 De uitleg Financieel We verdienen te weinig en maken teveel kosten
Samen met de cliënt realiseren we elke dag de beste zorg Samen met de cliënt realiseren we elke dag de beste zorg. Op financieel vlak gaat het echter niet goed; we verdienen te weinig en maken teveel kosten.

4 Ballast door alle extra taken
Om in de toekomst goede zorg te kunnen blijven verlenen zijn innovaties nodig. Bovendien heb je als zorgverlener te maken met ballast door alle extra taken die je naast het geven van zorg doet. Dit moet anders. Als we hier niets aan veranderen, heb je amper de tijd om dat te doen waar je goed in bent: zorgen voor jouw cliënten. Er is innovatie nodig Ballast door alle extra taken Doen we dit niet; amper tijd om te zorgen voor je cliënten

5 Grotere financiële kracht om te vernieuwen
Hoe? Grotere financiële kracht om te vernieuwen Er is 10 miljoen euro nodig We zorgen dat Rivas grote financiële kracht heeft om te kunnen vernieuwen in de zorg. Om dat te kunnen doen, moeten we met elkaar 10 miljoen euro vinden.

6 1. Slimmer werken 2. Ballast verminderen 3. Werk leuker maken 4
1. Slimmer werken 2. Ballast verminderen 3. Werk leuker maken 4. Besparen op onnodige kosten 5. Geld overhouden Dat gaan we doen door slimmer te werken. Zo kunnen we de ballast voor jou als zorgverlener verminderen, het werk leuker maken, besparen op onnodige kosten en geld overhouden.

7 Financieel gezond worden
Dat geld kunnen we dan gebruiken om financieel gezond te worden en te vernieuwen. En daar hebben jouw cliënten ook baat bij. Samen ideeën bedenken en ze samen doen, is de factor voor succes. Jij en jouw collega’s zien en ervaren elke dag welke dingen slimmer, anders en efficiënter kunnen. Denk bij goede ideeën niet alleen groot. Slimmer werken zit hem vaak al in de kleine dingen. Alle goede ideeën, groot of klein, helpen Rivas vooruit. Financieel gezond worden Samen ideeën bedenken, samen doen Alle goede ideeën, groot of klein, helpen Rivas vooruit

8 Nu en in de toekomst Vooruitgang betekent dat we voortdurend de beste zorg met aandacht leveren. Vooruitgang betekent dat we voortdurend de beste zorg met aandacht leveren. Je hebt aandacht voor jouw cliënt, jouw eigen werkplezier en duurzame zorg. Nu en in de toekomst.

9 Als organisatie toekomstbestendig zijn door (nog) slimmer en effi ciënter te werken. En ervoor zorgen dat Rivas fi nanciële kracht heeft om te kunnen vernieuwen en investeren in de zorg zodat we goede mensgerichte zorg kunnen blijven leveren. Precies daarover gaat het programma ‘Fit voor de Zorg’. Om dat te kunnen doen moeten we met elkaar 10 miljoen euro vinden. Dit doen we door al onze kennis, ervaring, veranderkracht en energie gericht en duurzaam in te zetten. Iedereen is uitgenodigd om actief betrokken zijn bij ‘Fit voor de Zorg’. En ook voor de projecten waar we mee aan de slag gaan vragen we medewerkers deel te nemen op basis van hun kennis, ervaring, betrokkenheid en inzetbaarheid. Samen zorgen we er voor dat Rivas op duurzame wijze fi t wordt én blijft!

10 Aanloop en voorbereiding
Onderzoek door Rijnconsult Vijf processen Om tot een structurele verbetering te komen is een onderzoek gedaan door Rijnconsult in nauwe samenspraak met een grote groep medewerkers uit de organisatie. Er zijn vijf processen doorgelicht (afbeelding). Daarnaast is gekeken op welke andere manieren we geld kunnen besparen. Hiervoor hebben we veel aanvullende waardevolle kennis en goede ideeën ontvangen van medewerkers. Via fi de dialoogmapsessies en door in de praktijk met elkaar mee te denken in verschillende processen. Blijf ook vooral meedenken zodat we kunnen blijven verbeteren. ‘Fit voor de Zorg’ is namelijk een proces van continue verbetering. We blijven ideeën ophalen, projecten realiseren en resultaten borgen.

11 Thema’s en projecten 16 thema’s met één of meer projecten
Belangrijke basis om doelstelling van €10 miljoen te behalen In 2020 meer rendement verbeterende ideeën uitgewerkt De vijf procesdoorlichtingen en al jullie goede ideeën zijn teruggebracht tot 16 thema’s met daaronder één of meer projecten. Hiermee leggen we een belangrijke basis om onze doelstelling van 10 miljoen euro te halen. In 2020 worden nog meer rendement verbeterende ideeën die zijn bedacht ook uitgewerkt.

12 Aanpak en uitvoering Duidelijke (financiële) doelstellingen bij elk project Vooraf vastgestelde aanpak per project (Bij)sturen waar nodig Regelmatig communiceren Bijdrage medewerkers van belang! Vanaf september start de uitwerking van de projecten Bij elk project zit een duidelijke (financiële) doelstelling, stellen we vooraf vast welke aanpak, hoeveel tijd en hoeveel mensen en middelen nodig zijn. Door deze aanpak kunnen we duidelijk en op tijd (bij)sturen op resultaat én daarover regelmatig communiceren. Voor elk project worden medewerkers gevraagd deel te nemen op basis van hun kennis, ervaring, betrokkenheid en inzetbaarheid. Vanaf begin september wordt iedere week een project uitgewerkt in een voorstel, samen met de projecteigenaar, projectleider en projectleden onder begeleiding van de programmamanager ‘Fit voor de Zorg’. Een project begint wanneer de Raad van Bestuur en het directieteam het voorstel hebben goedgekeurd.

13 Planning en invulling Uitvoering: binnen 5 jaar
Projecten worden uitgevoerd in logische volgorde Per thema en project komen planningen, afspraken en een begroting Alle projecten gaan we binnen 5 jaar uitvoeren. Daarbij is gekozen voor een logische volgorde en samenhang op basis van de projectgrootte, de besparing, de mate van urgentie en de spreiding van betrokken medewerkers. Per thema en project komen er tevens aparte planningen, afspraken over hoe we de resultaten monitoren en zorgen voor borging. Alle planningen worden realistisch gemaakt en goed bewaakt. Zo kunnen we de afgesproken deadlines ook echt halen.

14

15 Rollen en verantwoordelijkheden
Om ‘Fit voor de Zorg’ te realiseren, richten we een programma in waarbinnen alle projecten worden uitgevoerd. Diverse vaste overleggen tussen de betrokken partijen waarborgen de afstemming en voortgang. » De Raad van Bestuur is opdrachtgever van ‘Fit voor de Zorg’ en is onder meer verantwoordelijk voor de besluitvorming en voor afstemming en advies in relatie tot diverse partijen. » De domeindirecteuren en de stafmanagers zijn als projecteigenaar verantwoordelijk voor het resultaat en de borging in de organisatie. » De projectleider is verantwoordelijk voor de projectresultaten van zijn of haar project(en). » De interne klant is de belanghebbende in de organisatie en zorgt in afstemming met de teamleiders voor de kaders en voor het inbedden van de resultaten in de organisatie. » De programmamanager leidt het programmateam en het programma en zorgt dat de doelen van ‘Fit voor de Zorg’ worden gehaald. De programmacontroller beoordeelt de financiële projectresultaten, verzorgt financiële overzichten en zorgt voor borging van de resultaten in de financiële administratie. De adviseur programmacommunicatie verzorgt de algemene communicatie over ‘Fit voor de Zorg’.

16 Communicatie en informatie
Voor het uitgebreide programma en meer informatie kun je terecht bij je leidinggevende of bij het programmateam via Dit is een zeer beknopte weergave van het programma ‘Fit voor de Zorg’. Voor het uitgebreide programma en meer informatie kun je terecht bij je leidinggevende of bij het programmateam via fi


Download ppt "Fit voor de zorg Toekomstbestendig door slimmer en efficiënter te werken Waardevolle kennis en ideeën van jou als zorgprofessional Als organisatie toekomstbestendig."

Verwante presentaties


Ads door Google