Taakteam Kennisdeling bij PROF 8 december 2015 Aftrapsessie.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
In gesprek over het schoolleidersregister VO
Advertisements

Visitatiecommissie Waterketen
Ziggo Challenge 2 Ziggo en de Open Samenleving De Nederlandse samenleving is een van de meest open samenlevingen ter wereld. Ziggo gelooft dat de kwaliteit,
Taskforce Strategische Personeelsplanning
Voorgeschiedenis: KPC rapport februari 2009
De opstart van een succesvol verzuimbeleid
Welkom bij de startbijeenkomst van Shape Up Maastricht.
plan van aanpak 5 mei 2008 tijdsplanning inventariseren vragenlijst bijeenkomst vrijdag 9 mei…
Hoofdstuk 4 Globale structuur van een project
Een startersgids voor innovatie
Governance van de informatievoorziening
EVALUATIE & PLANNING Ondersteuning kwaliteitshandboek IBO/KDV
Gang van het document Errol Graf Bijeenkomst bestellen & beschrijven – 8 april 2009.
Door M.J.Roos Hogeschool Rotterdam Cluster Ribacs
Waarom de OGW- kalender?
WerkGevers Service Punt Zoetermeer Jolanda Kroon
Geld verdienen met trends Les 1. Start Daniella Hefter
EUROPA CONFERENTIE 29 JANUARI 2010 Bescherming Nederlands Pensioenstelsel.
Business Marketing Management
Doelstellingenmanagement Ronde tafel - 23 oktober 2014.
Ondersteuning, een nadere verdieping. BRP in ZIP-formaat
Governance van de informatievoorziening
ACT Advies, Consultancy & Training Note: deze presentatie is op hoofdlijnen beschreven en vraagt om nadere toelichting.
Beleidsinformatie Jeugd
Project Proceshuis Road show
Op weg naar de groenste school, resultaatverantwoordelijke teams (RT’s)
Presentatie projectplan werkgroepen
Van zorgen voor naar zorgen dat
 Leiden van een organisatie  ontwikkelingen sturen en beïnvloeden  beheersen van processen.
Begincolloqium Bart Brink Bedrijfsprocessimulatie van inrichtings- en organisatie-concepten voor kantoren 7 April 2004 ID
6 stappen in Risico management
Economisch en Maatschappelijk toegevoegde waarde van gezondheid(szorg) en welzijn. Kick off bijeenkomst Professionele Leergemeenschap, 2 september 2015.
Planning en Roostering
Project Architectuur en Beheer BI2-DT en Inf2-DT Module CMIPRJ25DT George Pluimakers en Jacques Wetzels Studiejaar 2011/2012 Opdracht 3.
Individueel Keuzebudget
1 Challenge the future Afstudeerpresentatie Verbetering van TPM implementatiebeheersing bij de Heineken Brouwerij Zoeterwoude.
Over organisatieverandering via programmamanagement versus lean management Thea van den Berg Suzan Vos Rijkswaterstaat.
Terug naar eerste pagina Implementatie IKB Boxmeer-Sint Anthonis.
Werkgroep MOF-MOD 28 mei 2013 Hugo Hoogwijs, afdelingshoofd MOD DAR-iV Bijlage 5: PROJECT INTEGRATIE MANAGEMENTONDERSTEUNENDE DIENSTEN MOD DAR-iV - MOD.
Nieuwbouw zwembad BIO 9 april Doel van de presentatie Informatie verstrekking over: Projectorganisatie. Stand van zaken project /planning. Stichtingskosten.
Contract- management Behoefte- management Transitie Testen Realisatie Ontwerp Require- ments man. Gebruikers- ondersteuning Educatie Monitoring Data- beheer.
Bepalen veranderbehoefte Bepalen toekomstige computertechnologie Bepalen toekomstige bedrijfsprocessen Bepalen huidige “Gap” Bepalen huidige computertechnologie.
Onderhandelaarsresultaat CAO Gehandicaptenzorg Algemene Ledenvergadering VGN 23 juni 2011.
Project Onderzoek e-depot: een update Koplopersoverleg 29 juni 2016.
G e m e e n t e H a r d i n x v e l d - G i e s s e n d a m Bijeenkomst Onderzoek Maatschappelijke Agenda (MAG) 1 juni 2016.
Transitiepaden AFL Van school  Naar kenniscentrum AFL Van werken binnen teams in opleidingen  Naar samenwerken binnen en tussen domeinen en met de 5.
CENTRUMPLAN BEDUM PRESENTATIE BELANGHEBBENDEN
Realisatie en implementatie
Vernieuwde werkwijze Kwaliteitskader Gehandicaptenzorg Stand van zaken
Startpunt fase 3 : verdiepingsfase (uitwerking plannen)
Strategisch support Management support Strategie Tactisch support
Strategisch support Management support Strategie Tactisch support
Meesterlijk Besturen Presentatie: Wil Hovy, senior onderwijs- en innovatieadviseur.
Kwaliteitsgroep Informatiemanagement
Strategisch support Management support Strategie Tactisch support
Samenwerking waterbeheerders
Blik op de toekomst.
Het E-depot van Rotterdam
Van zorgen voor naar zorgen dat…
De aansluitingsatlas: slim doorstromen van vmbo naar mbo
Algemeen schema Strategisch support Management support Strategie
De sleutel tot succes in een ontvlechtingsproces
Welkom bij DAIly NURSE.
Hoofdstuk 8 Taakcluster Strategisch support
Algemeen schema Strategisch support Management support Strategie
Technisch Ontwerp inhoud
Waarom Waarom is het HDN platform toe aan vernieuwing?
<Naam bijeenkomst>
Voorbeeld presentatie
Transcript van de presentatie:

Taakteam Kennisdeling bij PROF 8 december 2015 Aftrapsessie

Vandaag Welkom en kennismaking 9.45: Presentatie plan van aanpak “Taakteam kennisdeling bij PROF” (op strategisch niveau) 10.15: Brainstorm acties, vragen, resultaten t.b.v. plan van aanpak (op tactisch en operationeel niveau) 10.45: Waar wil jij je voor inzetten of weet je nog iemand voor het “Taakteam kennisdeling bij PROF”? 10.55: Sluiting (afspraken en vervolg)

Reden taakteam een verbetering van de kwaliteit van de kennis.

Reden taakteam een verbetering van de kwaliteit van de kennis. een verbeterde vindbaarheid van de benodigde kennis.

Reden taakteam een verbetering van de kwaliteit van de kennis. een verbeterde vindbaarheid van de benodigde kennis. een verbeterde uitwisseling van kennis en de toename van het gebruik van aanwezige kennis binnen PROF.

Doelstelling De doelstelling van het project is het inrichten en onderhouden van een kennissysteem voor PROF op een wijze dat het optimaal bijdraagt om kennis te vinden en delen binnen PROF.

De opdracht Fase 1, ontwikkelfase: Het opleveren van een plan/advies over hoe en waar de kennis optimaal kan worden gedeeld binnen PROF, hoe de inrichting van het totale kennissysteem voor PROF eruit moet zien en hoe dit kennissysteem gebruikt en onderhouden moet worden om het gebruik van het kennissysteem te bevorderen ten behoeve van een optimale bijdrage aan de kennisdeling. GO-NO GO!!

De opdracht Fase 1, ontwikkelfase: Het opleveren van een plan/advies over hoe en waar de kennis optimaal kan worden gedeeld binnen PROF, hoe de inrichting van het totale kennissysteem voor PROF eruit moet zien en hoe dit kennissysteem gebruikt en onderhouden moet worden om het gebruik van het kennissysteem te bevorderen ten behoeve van een optimale bijdrage aan de kennisdeling. GO-NO GO!! Fase 2, uitvoeringsfase: Na goedkeuring van dit plan/advies zal het taakteam de inrichting van dit kennissysteem realiseren/optimaliseren en implementeren om het gebruik van het kennissysteem te bevorderen ten behoeve van een optimale bijdrage aan de kennisdeling.

Projectactiviteiten Fase 1 Het vastleggen/in kaart brengen van het huidige kennissysteem (IST) Het bepalen en beschrijven van de wensen van het toekomstige kennissysteem en hoe dit gebruikt en onderhouden moet worden (SOLL)

Projectactiviteiten Fase 2 Het vormgeven en inrichten van het hernieuwde kennissysteem De implementatie van het hernieuwde kennissysteem Het bevorderen van een optimaal gebruik van het hernieuwde kennissysteem Het verzorgen van het onderhoud aan het kennissysteem

Projectgrenzen Het taakteam start per 1 december 2015 en eindigt op 30 november 2016 De beschikbaarheid van projectleden is een verantwoording voor het management en bepaald mede de doorlooptijd van het totale project Focus ligt op vastgelegde kennis en vaste bronnen Het taakteam is niet verantwoordelijk voor de technische realisatie van veranderingen of technische onderhoud van het kennissysteem Het taakteam is niet verantwoordelijk voor de juistheid van de door medewerkers ingevoerde inhoudelijke kennis in het kennissysteem Het taakteam is niet verantwoordelijk voor het daadwerkelijke gebruik van het kennissysteem door medewerkers Niet verantwoordelijk voor de uniformering van de processen

Tijdspad acties Fase 1 ActieLooptijd Het vastleggen/in kaart brengen van het huidige kennissysteem (IST) 1 december 2015 t/m 31 januari 2016 Een overzicht van wensen t.a.v. het toekomstige kennissysteem (wat, waar en waarom, uitgangspunten) 1 februari 2016 t/m 28 februari GO-NO GO MOMENT!

Tijdspad Fase 2 ActieLooptijd Het vormgeven en inrichten van het hernieuwde kennissysteem 1 maart 2016 t/m 31 mei 2016 De implementatie van het hernieuwde kennissysteem. 1 april 2016 t/m 31 mei Het bevorderen van een optimaal gebruik van het hernieuwde kennissysteem. 1 juni 2016 t/m 30 november 2016 Het verzorgen van het onderhoud aan het kennissysteem 1 december 2015 t/m 30 november 2016

Actie 1 “Het vastleggen/in kaart brengen van het huidige kennissysteem (IST)” Totale looptijd actie 1 is 1 december 2015 t/m 31 januari 2016 Deadline analyseren: 11 januari 2016! 19 januari volgende bijeenkomst: -presentaties analyses -start actie 2 (aftrapsessie)!