De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Technisch Ontwerp inhoud

Verwante presentaties


Presentatie over: "Technisch Ontwerp inhoud"— Transcript van de presentatie:

1 Technisch Ontwerp inhoud
Stap vier bij projecten

2 In basis hetzelfde als het functioneel ontwerp
Wat staat in je ontwerp In basis hetzelfde als het functioneel ontwerp Met ??? Hint: Hoort bij de realisatie

3 Welke technieken kiezen we? Waar wordt data opgeslagen?
Technisch ontwerp Welke technieken kiezen we? Waar wordt data opgeslagen? Hoe worden Ingevoerde gegevens verwerkt? En andere vragen.

4 Rekening houden met de hoeveelheid gegevens de toegankelijkheid van de gegevens (gegevens van externe bronnen) de toegangssnelheid / de responstijden de verwerkingssnelheid de onderhoudbaarheid

5 De aanvullingen op het FO
Beschouwing plan van aanpak en functioneel ontwerp Techniek keuze (webbased / lokaal, keuze programmeertaal, keuze database) Fasering / volgorde van ontwikkelen / planning van de componenten (indien nodig) Opslagstructuur, databaseontwerp Specificatie van procedures Specificatie deeltesten en de eindtest. Dus ook het opstellen van testgevallen De te toetsen onderdelen in de bijlage dienen uitgebreid te worden met de extra bekend geworden eisen aan de programmatuur. Vervolg op een ontwerp!

6 Voorbereiding op realisatie
De ontwikkelaar moet alle antwoorden hebben op zijn vragen Voor toekomstig onderhoud is dit document vaak een startpunt Technische details horen er bij: Ontwikkelomgeving Toegangsgegevens database, cloud e.d. Ontwikkelstandaard Lay-out van de software Beschrijving van de mappen / bestanden Zijn de middelen en randvoorwaarden inmiddels beschikbaar? Is het haalbaar?

7 Managementsamenvatting
Op basis van een managementsamenvatting  moet een projectmanager of opdrachtgever een  besluit kunnen maken, bijv. of het project wel of niet verder mag  doorgaan. Een managementsamenvatting is max. één A4 en bevat concrete feiten die belangrijk zijn voor de besluitvorming. Een voorstel, de te maken keuzes of een advies wordt gewaardeerd

8 Zijn er vragen? Laatste hints
Dit is je laatste kans om de wensen en eisen nog te beïnvloeden! Op basis van dit document komt een wederom GO/NO-GO moment Zijn er vragen?


Download ppt "Technisch Ontwerp inhoud"

Verwante presentaties


Ads door Google