Waarom? Je hebt de afgelopen lessen je interesses, vaardigheden en persoonlijkheid in kaart gebracht. Waar dat samenkomt, daar ligt je passie. Dat.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het tweede werkstuk.
Advertisements

Identiteitsverankering
Lindenhout gaat 2.0, jij ook?
Vertel mij wat! Het levensverhaal in palliatieve zorg
•Start op 3 september a.s. •Je kiest een activiteit voor 4 weken •Je kunt uit verschillende activiteiten kiezen. Je moet er in ieder geval 4 doen. •Op.
Kindermoment.
Train de trainer Levensboeken Beatrijs Van der Heijden
Omdat je voor mij heel belangrijk bent…
Les 7 Deze les duurt 90 minuten
Redactioneel schrijven Les 2
Bronnen Merle Wissink.
HET CURRICULUM VITAE = VISTEKAARTJE NUMMER 2
Een lessenserie van drie lessen
Modaliteiten binnen bewegen
Doelstellingen formuleren
Wie zijn wij? Welkom Wie ben ik en wat is mijn functie (diegene die de presentatie geeft) Wat doen wij in dit bedrijf? Waarom geef ik deze presentatie?
DE SOLLICITATIEBRIEF = VISTEKAARTJE NUMMER 1
Tijdmachine Informatie les 1
CanDo Coaching.
Als sterren aan de hemel staan
Welkom bij de dialoogbijeenkomst Introductie gastvrijheid
Workshop 2: Plezier in je werk: daar word ik blij van!
WORKSHOP MARKETING VOOR STARTERS. Agenda: 1………………………………………. 2………………………………………. 3………………………………………. 4………………………………………. 1. WIE IS FREEK? 2. DE BASIS VAN JE.
Help! Verzuim voorkomen
Visie & Strategie.
Ondernemende professionals gevraagd! Lieve help!
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen  
De dag van het solliciteren Blok 1
Help Selina’s eerste les
Pittige antwoorden van assertieve vrouwen
HS 3 Het verkoopgesprek.
Nieuwe doelen Waarom: Het is duidelijk waar je naar toe werkt >> motiverend Makkelijker tussentijds reflecteren Start van je portfolio Je weet waar je.
De ontwikkeling van een ontwerpstudio voor pabostudenten Emmy Vrieling, Eline Seinhorst.
Business Model You Wie jou helpt (Key partners) Wat je doet
Fase 2 Het product.
LOB normen en waarden Wat wil ik?.
Eigenaardig hoe dit uitkomt. Zelfs als je niet religieus bent, zou je dit moeten lezen …
LOB Je sterke en zwakke kanten Wat kan ik?.
Deel 1 Oriëntatie op het starten van een onderneming Oriëntatie op ondernemerschap Hoofdstuk 1 Wat voor ondernemer ben ik?
MIJN WEBSHOP YANAH PRUYM, MEB D. HOME PAGINA
Ondernemerschap Ondernemen moet je doen. Nieuwe lesopzet  1 e uur bezig met de reader  2 e uur bezig met een andere opdracht  Iedereen heeft werkboek.
Praktische handleiding voor De digitale community op Part-up.
Waarom? Als je straks klaar bent met studeren ga je werken. Of je nou voor jezelf begint of in loondienst gaat, het is belangrijk om iets te doen.
Waarom? Je hebt ontdekt wat je interesses zijn. Behalve dat het van belang is dat je doet wat je leuk vindt, is het ook belangrijk om te doen waar.
Profilering Design MBO. “Ik ben op aarde om een omgeving vol liefde te creëren, met passie te leven en mijn meest opwindende dromen waar te maken”
Waarom? Iedereen heeft sterke en zwakke punten. Met je sterke punten kun je heel ver komen en het is dan ook van belang om deze in te zetten.
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
Workshop INFORMATIEVAARDIGHEDEN Samen sterk met.
H3.6, Nieuwe kansen 1 Boek blz. 40 t/m 69, ca. 8 weken 4. Geboorte- verhalen Gaat over geboorteverhal en die iets laten zien van het nieuwe begin dat hun.
Talentgebieden – Interesses –Leervoorkeuren
 Actief lid zijn van de KBO Nu en in de toekomst In gesprek met de leden Ellen van Troost van Moveo Training & Advies.
Talent in Ontwikkeling
Verdieping Timemanagement
GROEIEN MET JE IDENTITEIT. EVEN VOORSTELLEN… WAT IS EEN KLANT?
POETRY Monday 01/01/2016. TRENT SHELTON ‘SPOKEN WORD’
Commissie voor vrijwilligerswerk.  Kennismaken met het concept van vrijwilligerswerk  Vrijwilligerswerk inpassen in uw dagelijks leven  Betrokkenheid.
Met een uniek en onderscheidend verhaal jezelf presenteren!
Twee fasen-vwo Open Huis januari 2017.
Havo-4 Les 1 Wie ben ik? Keuzebegeleiding.
LinkedIn – Je carriere start nu!
LOB Waar ben je trots op?.
Mijn visie op onderwijs
Ondernemersvaardigheden
Studiemoment: ‘Samen positief op reis’
Hoofdstuk 9 Marketingdoelstellingen
HOE KOMT EEN IDEE IN JE HOOFD?
waar / niet waar DE WAARDE VAN IETS IS VOOR IEDEREEN HETZELFDE
Zichtbaarheid Creëren
waar / niet waar: VROEGER HAD JE OOK ZTRINGZ IN REGENBOOG-KLEUREN
Voorbeeld. Tijdens een SLB les heb ik mijn netwerk in kaart gebracht. Ik kwam er achter dat mijn netwerk niet zo heel groot is. Als ik kijk naar welke.
Transcript van de presentatie:

Waarom? Je hebt de afgelopen lessen je interesses, vaardigheden en persoonlijkheid in kaart gebracht. Waar dat samenkomt, daar ligt je passie. Dat is dus hetgene wat je graag doet en waar je goed in bent.

Vragen bij de film Wat is de passie van Jasper? Hoe kun je zien dat Jasper gepassioneerd is? Hoe heeft Jasper van zijn Passie zijn beroep gemaakt? Welke tip geeft Jasper?

Hoe zie jij werk? Werk heeft voor mensen een verschillende betekenis. Globaal gezien kun je werk op de volgende vier manieren zien: 1.Werk als baan - salaris. 2.Werk als carrière - succes en status. 3.Werk als roeping - persoonlijke bestemming. 4.Werk als voldoening - betekenisvol.

Hoe zie jij werk? Werk als baan? Werk als carrière? Werk als roeping? Werk als voldoening?

Vragen bij de film Wat voor bedrijf runt Charlot? Hoe is ze op het idee gekomen voor het bedrijf? Wat is Charlots doel voor de toekomst? Wat is het mooie aan ondernemen?

Opdrachten

Uitleg Je hebt je interesse, vaardigheden en persoonlijkheid in kaart gebracht. Op basis daarvan bepaal jij je passie. Wat voor bedrijf wil je op basis van die passie starten? Wat voor activiteiten voer jij uit voor je klanten?

Uitvoering Maak opdracht 7 uit je werkboek. Op Mijn Jong Ondernemen kun je de uitleg nog een keer nalezen en de filmpjes van Jasper en Dewi bekijken.

Nabespreking In tweetallen bespreek je elkaars bedrijf. Wat doet jouw medestudent voor zijn klanten? Heb jij nog ideeën voor zijn bedrijf? En hij voor jou?

Opdrachten

Uitleg Als ondernemer begin je klein, maar het is ook van belang dat je durft te dromen. Waar wil jij over vijf jaar staan? Dat is wat je in deze opdracht gaat bepalen. Een krant of tijdschrift heeft een artikel geschreven over jouw bedrijf.

Uitvoering Maak opdracht 8 uit je werkboek. Op Mijn Jong Ondernemen kun je de uitleg nog een keer nalezen.

Nabespreking In welke krant hoop jij over vijf jaar te staan? Wat hoop je dat er over jouw bedrijf wordt geschreven? Hoe kan jij dit doel bereiken? Welke acties zijn daar nu voor nodig?

Opdrachten

Business Model You Schrijf de activiteiten die jij uitvoert voor klanten op post- its en plak ze in het vak ‘Wat je doet’. Wil je nog aanvullingen doen in het vak ‘Wie jij bent & wat je hebt’, dan kan dat ook.

Business Model You Haal nu de Post-its van je Business Model af en vertel het jouw verhaal aan 2 medestudenten. Je vertelt ‘Wie je bent en wat je hebt’ en ‘wat je doet’. Terwijl je vertelt, plak je de Post-its weer op. Dat werkt als geheugensteuntje.