BIPT Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie Vergadering tussen de erkende radioamateurverenigingen en de Raad van het BIPT De aanwezige.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Koepels: keuzes die de Intermediair kan maken SBR voorlichtingsbijeenkomsten 2011 Vanaf 1 januari 2013 is SBR de standaard voor financiële rapportages.
Advertisements

Stichting FVP De route naar 1 januari 2014
De nieuwe wetgevingsprocedures
DEEL 1 : HISTORIEK & BEGRIPPEN
WorldCat Local – Eenvoudig zoeken. In deze demo Eenvoudig zoeken: •Zoeken naar titels •De sortering van de resultaten aanpassen •De beschikbaarheid van.
Logo, drie kleuren, drie partijen bij betrokken
KANTINE Afspraken Vergaderen: • Graag afspraak nakomen dat tijdens vergaderingen alleen koffie en thee wordt gedronken. • Bij warm weer of erg lange vergaderingen.
EHerkenning in de praktijk S.U Kuzay M.R.Y. Merhai.
Wie zijn we? –2006 opgericht op basis van de Wet verplichte beroepspensioenregeling –Stelt de inhoud van de pensioenregeling vast –Opdrachtgever van het.
Wet algemene bepalingen omgevingsrecht
25/11/2008 Presentatie FANC/Bel V INES Nieuwe manual en evoluties in Belgi ë Caroline van Ertbruggen FANC.
Een gratis website voor uw appartement - waarom?
2 en 4 juli 2013 Invoering van de biometrische gegevens in de verblijfstitels Informatiebijeenkomsten voor alle gemeenten van het Koninkrijk België.
Interpretatie van artikel 12 ARBIS Beheer van wijzigingen VAN WONTERGHEM Frederik - FANC VAN DEN BERGHE Yves - Bel V.
P juni 2013 Reglement ondersteuning jeugdinfrastructuur Jeugdraad 20 juni.
Accommodatiebeleid Inspraak en informatiebijeenkomst Overige accommodaties 30 januari 2013.
VERORDENING 669/2009 Stand van zaken De laatste vragen Implementatie
Verkiezingen 2014 E. Van Verdegem. Verkiezingen 2014 Welke verkiezingen? Agenda Belangrijkste wijzigingen Varia
ELEKTRONISCHE FACTUUR
VNG Model Algemene Inkoopvoorwaarden
Werkgroep Activering 10 januari Agenda Goede praktijk: Intégra plus "Parcours Territoriaux d’Inclusion Sociale " Stand van zaken: –Ontwerp van omzendbrief.
Uitleg nieuw rapport De Ark
Het centraal examen voor kandidaat-energiedeskundigen type A en type C
Hoofdstuk 6 Democratisering
Een update. Inschrijving 2000 deelnemers waarvan : –1200 handhavers –500 vergunningverleners –en 300 juristen Inschrijving sluit op 15 december Hierna.
25 januari 2013 universitair onderwijscentrum groningen dag van taal, kunsten & cultuur januari 2013 universitair onderwijscentrum groningen dag.
Accommodatiebeleid Inspraak en informatiebijeenkomst Beheersstichtingen 28 januari 2013.
VELDDAG 1-2 juni Mattestraatje Zevergem België is uitgeroepen tot rampgebied Er is een totale stroomonderbreking Vaste communicatiemiddelen zijn uitgevallen.
Xeikon N.V. Bava 8 november Agenda Opening Voorstel tot aanpassing van de statuten van de vennootschap Aftreden en verlenen van decharge aan de.
Vereniging Drakenburgerweg
Algemene Vergadering vergadering 20 juni Algemene Vergadering: opening Samenstelling van het bureau 2 stemopnemers Secretaris.
Gebruik maken van de artiestenregeling.
Klaar voor de toekomst 1 november 2014.
Draadloze microfoons en in-ear monitoring systemen
1 + 1 = 2+ We leiden samen de apothekersassistent van de toekomst op!
Certificaat gewasbeschermingsmiddelen Greenkeepers - 3/11/2010 p. 1.
ZooEasy Online Gebruikersavond
Project Proceshuis Road show
Algemene ledenvergadering BPOA 7 april Agenda 1.Opening 2.Mededelingen 3.Statutenwijziging 4.Rondvraag en sluiting.
Commissie voor Aanvullende Pensioenen Omzetting van een kapitaal in rente Philippe DELFOSSE 05/04/2011.
Aanpassing regelgeving veiligheidsregio’s Nino Manzoli 11 juni 2015.
Welkom in groep 7C: Los Angeles
Even voorstellen In deze klas Snappet.
De basisregels van het appartementsrecht
Oud papier 2011 en verder….. Afwegingen Kosten inzameling lopen op € per jaar Opbrengsten zijn hoog € per jaar Wel borging minimum prijs,
DS WebShop presentatie. DS WebShop beheer stamgegevens, artikelen en prijzen vanuit Exact beheer stamgegevens, artikelen en prijzen vanuit Exact real-time.
Klassikale opleiding 01/03/2016
WELKOM!. Wat is infocyclus? Infocyclus binnen BTC en link met DGD Infocyclus = Algemene inleiding over actuele mondiale vraagstukken en uitdagingen gelinkt.
Medezeggenschap Nu & Toekomst Landelijke Cliënten Raad 6 september 2014.
WELKOM!. Wat is infocyclus? Infocyclus binnen BTC en link met DGD Infocyclus = Algemene inleiding over actuele mondiale vraagstukken en uitdagingen gelinkt.
WGA en ARBO VEB congres 23 maart 2017.
DELF Junior op het Augustinianum
Peter Grouwels Communicatiedienst
Vliegen met een drone in België
Beste Havo 4..
Welkom bij de educatieve info!
Wijzigingen in de wet van 22 april 1999 m.b.t. de stagiairs Leon Kerfs
Informatie Duits in de beroepscontext
Evoluties in de nieuwe regelgeving
Mediprima en Dringende Medische Hulp
De algemene omzendbrief betreffende het recht op maatschappelijk integratie Wijzigingen.
Omgevingsvergunning in de Omgevingswet
De algemene omzendbrief betreffende het recht op maatschappelijk integratie Wijzigingen.
Project Goed geregeld! TOINE VAN DE SANDE SJABLOON
LOP Antwerpen Basisonderwijs 03/02/2016
Erik Gram Gemeente Westland.
Raad van bestuur 10 november 2015
Project Goed geregeld! TOINE VAN DE SANDE SJABLOON
Welkom in Leuven Noord Ga op zoek naar het blad van jouw partnergroep (lokale besturen, beroepsbeoefenaars, diensten en centra, ggz-partners, erkende verenigingen.
Recast of the Public Sector Information (PSI) directive
Transcript van de presentatie:

BIPT Belgisch Instituut voor postdiensten en telecommunicatie Vergadering tussen de erkende radioamateurverenigingen en de Raad van het BIPT De aanwezige verenigingen: UBA – VRA - UFRC Dienst Radioamateurs Daniel Dupont adviseur Annik de Vogelaere 23/12/2015

Agenda Voorstelling van de aanwezige personen De nieuwigheden in Toewijzing van de band 5.351, ,5 kHz Reikwijdte van de 70MHz-band Schrapping van de verplichting tot aangifte voor het gebruik van de 70MHz- en de 5MHz-band (à partir du 01/01/2016) Webportaal examens Wijziging van het koninklijk besluit van 18 dec Verzoeken van de UBA en de VRA

De nieuwigheden 70MHz-band. Het BIPT heeft de 70MHz-band laten vrijmaken door de laatste taximaatschappijen die zich nog in deze band bevonden. De band wordt uitgebreid naar 70, ,4125 MHz voor alle HAREC-certificaten. 5 MHz-band Naar aanleiding van de WRC 2015 Het BIPT is de eerste regulator die deze band heeft opengesteld voor de radioamateurs 5.351, ,5 kHz Schrapping van de vergunningsaanvraag. Het BIPT schrapt de aanvraagverplichting, deze banden worden opengesteld voor alle HAREC => winst dossierkosten € 18,50

De nieuwigheden (vervolg) Wijziging van het koninklijk besluit van 18 dec Voorstelling van het nieuwe koninklijk besluit. Het waarom van de integratie van het MB van 2001 Een onbetwistbare overeenkomst Het maritieme De luchtvaart De radioamateur Een zinloze herhaling Een grote uniformiteit Vordering. Voorspelling

KB van 18 dec (vervolg) De grote nieuwigheden: Operatorcertificaat Er is niet langer een vergunning vereist om zijn hobby uit te oefenen Winst vergunningskosten Een certificaat = € 23,36 over 5 jaar = € 4,67 In plaats van een vergunning = € 47/jaar * 5 = € 235 Persoonlijke roepnaam (met de certificaat) Nieuwe certificaat en vergunning van klasse B (Novice) Nieuwe Vergunning (afstand bediende stations) Gewone vergunning (vast + mobile + portable) Nooddienst, rampen Verheldering van tal van punten

Nieuwigheden (vervolg) Demonstratie van het toekomstige webportaal voor examens Er zal een webportaal voor de inschrijving voor de examens worden gelanceerd op 1 januari Online inschrijving voor de examens Duplicata van vergunning Vergunningsaanvraag (in de toekomst) Verzoek om wijzigingen (in de toekomst) Online betaling (binnenkort) Enz. => herwaardering van de dossierkosten, waarschijnlijk korting.

Verzoeken van de UBA en de VRA Van de VRA Mogelijkheid om een Voting-netwerk te creëren dat is gesynchroniseerd voor gans België Van de UBA. Een operatorvergunning Toelichting bij de samenwerking met de nooddiensten Inhoud examen C (basis) Introductie van een vergunning Beginneling Op afstand bediend station Kosten af te stemmen op de andere landen. Artikel 35 halve dossierkosten Storing door de PLC. (NCS)

Bedankt voor uw aandacht.