Dia1 Microsoft PowerPoint is een computerprogramma van Microsoft. Het is een pakket waarmee vooral gemakkelijk presentaties gemaakt kunnen worden die.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Het maken van presentaties voor op de computer.
Advertisements

Visual Knowledge Building
Beginnen met PowerPoint Ga nu naar dia 2.
Handboek verzenden van Nieuwsbrief Caribbean.nl 12 september 2012 •Ga naar CMS •Kies Nieuwsbrief Caribbean.nl.
Schema en synthese van een zakelijke tekst
Van uitleggen leer je het meest
DIA-OPMAAK (1) Dia-indeling H van Breugel A van der Coelen.
Logotypes Woord- en beeldmerken.
Succesvol informatief presenteren
POWERP INT Basisregels voor slide-opbouw.
Bloemen, vruchten, zaden
powerpointles 1 Nienke Kooistra College Blaucapel
Presenteren met PowerPoint
PowerPoint creatief met effecten
Project week 1 Foto’s van reclame onderweg
Microsoft Office PowerPoint 2007 of 2010 is ontworpen voor het maken van diapresentaties. Een presentatie kan bestaan uit diverse componenten, waarvan.
Presentatie over: Konijnen
Onderzoek 1: Enquête Gemaakt door Mike, Dylano, Iheb en Brain.
Het maken van een presentatie
Presenteren is meer dan een verhaal houden Tips voor beginners en mastodonten (die dezelfde beginnersfouten maken…) NVLF 2010 Coen Winkelman
Presenteren voor starters
PowerPointslides maken
Effectief powerpointgebruik
PowerPoint.
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
Waar letten we op tijdens de het maken van de presentaties?
Powerpoint in de les Welkom Inleiding Christ Bosmans.
Anekdote: “Ik doe m’n ogen open, ja hoor, ‘t is nog steeds donker, de pps-sheets komen voor de 10e keer voorbij, het sneeuwt nog steeds op de televisie…”
Wat moet je wel en wat moet je niet doen?!?
Wat kun je er allemaal mee? Hoe werkt het?
Hulpmiddelen bij presenteren. Controleer van tevoren altijd of de apparatuur die je wilt gebruiken aanwezig is, of je er gebruik van mag maken en of je.
SPAM SPAM. Heeft u veel SPAM? Kan uw provider het niet tegenhouden?
Klik ergens op het witte deel van deze pagina om verder te gaan
Geen natuurlijke kleur. Het moet groen,bruin, zandkleurig etc. zijn. Maar geen blauw. Logo en plaatjes van het bedrijf.
Quiz Start.
DE SOLLICITATIEBRIEF = VISTEKAARTJE NUMMER 1
Hoe maak ik een PowerPoint-presentatie?
Titel Van de Dia’s Hier kunt u uw bericht kwijt. Het lettertype is Calibri en de letter grootte is 28. Gebruik maximaal 8 regels per dia Gebruik niet meer.
Een bestaande presentatie gebruiken
Hallo Timber en Miranda Dit is een test van het PowerPoint - programma op mijn eigen PC.
Opmaak van een dia.
Online filmpjes maken. (
Een bestaande presentatie gebruiken Computerwijs.
PCNHCB PRESENTS : PC & Netwerk Help center Brabant HCB Besturingssysteem.
Een goede powerpoint- presentatie
Zet de letters leesbaar rechtop en niet in spiegelbeeld. Plaats ze in de juiste volgorde (van links naar rechts). Zorg dat alles netjes op een rij staat.
Workshop PowerPoint.
Workshop Portret Fotografie. Tips voor betere portretfoto’s 1. Stel scherp op de ogen 2. Gebruik een grote diafragma opening 3. Fotografeer op ooghoogte.
Hoe maak ik een PowerPoint presentatie?
Lettertypen installeren  Installeer eerst de World Servants- lettertypen, die kun je hier downloaden.hier  Hoe werkt dat? Zet de lettertypen in de map.
Woordjes leren.
Powerpoint presentatie.
Trimester 2. Hfdst 1: e-Presentatie, master! e-Presentatie Met de hulp van Powerpoint gaan we leren hoe we een elektronische presentatie kan maken.
Oogonderdelen § Hoornvlies (cornea) 2. Oogwit ( harde oogrok) 3. Iris (regenboogvlies) 4. Ooglens 5. Glasvocht (glasachtig lichaam) 6. Netvlies.
Introductie Taak Werkwijze Bronnen Beoordeling Introductie Bloemen kan je bijna overal om je heen zien. Van bloemen kun je heerlijk genieten. Je kunt.
Opmerking: Deze brochure is ontworpen om te worden afgedrukt. Maak eerst een afdruk op gewoon papier om na te gaan of het document op de juiste positie.
Hoe maak je een presentatie die mensen kan overtuigen van jouw idee.
Je spreekbeurt Leuk dat je jouw spreekbeurt over handicaps gaat houden! Veel mensen weten namelijk niet zo goed wat het is om met zo’n beperking te.
Sway.
deze workshop maakt gebruik van audio-instructies
Succesvol informatief presenteren
Alcohol Door: Kirsten de Wit 2VC.
5 tips om eenvoudiger te werken
Wat maakt een PPT goed?.
Gemakkelijk en probleemloos mooie presentaties ontwerpen en geven.
Taalhulp voor een PowerPoint: lay-out
Welkom bij de nieuwe versie van PowerPoint
Makkelijk en probleemloos mooie presentaties ontwerpen en geven.
De schrijver mee op reis
Welkom bij de nieuwe versie van PowerPoint
Transcript van de presentatie:

Dia1 Microsoft PowerPoint is een computerprogramma van Microsoft. Het is een pakket waarmee vooral gemakkelijk presentaties gemaakt kunnen worden die bestaan uit meerdere dia's. Door het gebruik van een eenduidige opmaak kan men eenvoudig mooie, eenduidige presentaties maken. Tot aan versie 2002 werd het programma gewoon PowerPoint genoemd, vanaf versie 2003 werd het Microsoft Office PowerPoint om duidelijker te maken dat het een onderdeel was van de Microsoft.

Voordelen van PowerPoint Dia2 Voordelen van PowerPoint (Bijna) iedereen met een PC heeft dit pakket al In de basis is het heel eenvoudig in het gebruik (dezelfde gebruikers interface als de andere Microsoft producten) Het heeft heel veel verschillende lay-out mogelijkheden, die je oneindig kunt combineren Met animaties kun je beweging in je presentatie krijgen Er kan heel veel binnen PowerPoint gemaakt worden Grafieken, Tabellen, SmartArt, WordArt, Schema’s, En meer… Het voelt als houvast voor de opbouw en structuur van je verhaal. Kan er professioneel uitzien, geeft je hierdoor wat meer zelfvertrouwen. Handige handout, na afloop van je verhaal.

Nadelen PowerPoint Dia3 Leidt af van de presentator. Mensen kijken naar een helverlicht scherm waarop weinig gebeurt. Dit is saai en slaapverwekkend. En het leidt de aandacht af van de spreker. Powerpoint leidt tot te veel, te ingewikkelde sheets. Powerpointsheets maak je met je hersenen en niet met je hart. Er zit geen ziel in. Je kunt ook (leren) om uit je hoofd presenteren, zonder sheets. Het is niet moeilijk en dan gaat het om jouw verhaal, jouw (kern)boodschap. Powerpoint is statisch en lineair, je moet bij sheet 1 beginnen en de volgorde aanhouden, anders wordt het meteen al rommelig. Hierdoor worden interactie met de zaal en je flexibiliteit beperkt. De werkelijkheid is dynamisch, altijd anders. Dus je gaat springen tussen je sheets en je gaat sheets overslaan wegens tijdproblemen, of omdat het je beter lijkt. Het wordt een rommeltje. De verleiding om sheets gewoon voor te lezen is killing ligt altijd op de loer. Als je je tekstsheets echter niet voorleest, dan ontstaat er een ander probleem. Een ontvanger krijgt twee verschillende signalen tegelijkertijd: je sheets en je woorden. Dat zijn dus twee zenders en je publiek moet kiezen. Als mensen lezen, dan luisteren ze niet. Probeer maar je email te lezen en een telefoongesprek te voeren. Dat gaat ook niet goed. Doordat mensen je sheets lezen worden jouw woorden dus gedeeltelijk niet gehoord. Hoe gaat het met je gezeg? En daarna moet je publiek de aansluiting weer zien te vinden. Nadat de kijkers in de zaal je teksten gelezen hebben, hoeven ze niet meer te luisteren, want dan weten ze het al.

Dia4 Titel Tip 1 Zorg voor voldoende contrast bij powerpoint presentaties maken. Voor presentaties op een groot scherm is een donkere achtergrond met een lichte letter het meest geschikt. Vermijd een witte achtergrond met zwarte letters; het publiek kan hier niet lang naar kijken. Wanneer letters en achtergrond bijna dezelfde kleur hebben is de presentatie onleesbaar. Tip 2 Zorg ervoor dat de achtergrond rustig is. Het liefst één kleur. Verwerkt u een plaatje in de achtergrond, doe dat dan op een zodanige manier dat het bijna niet zichtbaar is anders heeft het te veel invloed op de leesbaarheid van de tekst. Logo’s horen bescheiden in een hoekje. Tip 3 De regel is niet meer dan twee kleuren per dia en niet meer dan drie kleuren per presentatie.

Gebruik grote letters. Titel Dia5 Titel Gebruik grote letters. Niets is zo vervelend als een tekst niet kunnen lezen op een dia tijdens een voordracht. Gebruik daarom bij PowerPoint presentaties maken maar één soort lettertype, liefst 24 of groter. Als afwisseling nodig is, doe dat dan door het gebruik van vet en cursief of door verschillende lettergroottes.

Titel Gebruik weinig woorden; laat lidwoorden en hulpwerkwoorden weg. Dia6 Titel Gebruik zo min mogelijk tekst. Maximaal vijf regels die in tien seconden gelezen kunnen worden. Als het niet anders kan zes regels, maximaal zeven, maar beslist niet meer. Dan is het beter om een extra dia in te voegen of kritisch te kijken naar de hoeveelheid informatie. Gebruik weinig woorden; laat lidwoorden en hulpwerkwoorden weg.

Alternatieve PowerPoint Dia7 Alternatieve PowerPoint Powtoon Prezi Keynote Google Drive: Presentation Haiku Deck

Dia8

Apparatuur voor een Powerpoint presentatie Dia9 Apparatuur voor een Powerpoint presentatie Beamer Afstandsbediening Computer stroom verlengsnoer Laptop