Kunstkring B-Art Expositie , Villa Smits, Eibergen

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De schaduw van Jan Harrie Geelen Querido.
Advertisements

Dag 9. Dag 9 Dag 9 van het dagboek Hallootjes allemaal, Joepie… nog maar 4 nachtjes slapen en dan is het zover. Dan komen wij bij jullie op bezoek.
Een ontroerend verhaal met een sterke boodschap !!!
Joringel lette niet op haar en bekeek de kooien met de vogels.
IJsje is het zachtste beertje van de hele wereld. Voel maar in het boek!
Dichtwedstrijd voor basisscholen. Dicht je taal..
Het kleine meisje op dit plaatje is natuurlijk Roodkapje
Stad Santa Fé, Nieuw Mexico. USA
Feestmarkt vrijdag 1 juni 2012
Carthago.
Nelson Mandela overleden. Het nieuws ging 5 december rond als een lopend vuurtje. Nelson Mandela was dood.
“Sweet (six) Teen”feest van Robyn en Kyara via stichting de Oppepper. Een dag om nooit meer te vergeten.
Dag 2. Dag 2 Dag 2 van het dagboek Aloha allemaal, Zo daar ben ik weer. Hoe gaat het met jullie? Zijn jullie al benieuwd naar wat ik vandaag allemaal.
Beelden storm.
Verslag Bomen kappen groep 8, georganiseerd vanuit het IKL
PARIJS Een PowerPoint over de eendaagse reis
Bennie te Dorsthorst Bennie was aan het vliegen met zijn charterkist toen opeens de vleugel in tweeën brak, en kwam fladderend naar beneden met een plons,
Dag 6 Dag 6 van het dagboek Halihalo lieve kindertjes, Brrr… wat was het koud vannacht op de daken. We zijn de hele nacht op pad geweest met onze zakken.
Zoals uit voorgaande jaren bleek was D.W.S. een bloeiende vereniging met zeer veel jeugdleden, een goed kader die veel tijd gaf aan de vereniging om allerlei.
Het dak eraf Marcus21-12.
Door Rosalie Blok. 4 en 5 juni 2013 was het weer tijd voor de Jaarlijkse modeshow van de studenten van de opleiding Mode/maatkleding van ROC Tilburg.
Bezoek een sportief evenement:
Bezoek een tv studio opname met publiek JENSEN. OPDRACHT Op 17 april 2013 zijn Lisa, Elllen, Kylie, Kimberly, Vanja en ik naar Weesp afgereisd om een.
Dag 11 Dag 11 van het dagboek Hoi jongens en meisjes, Wat was het gezellig zondag!!! Ik ben er nog steeds van aan het nagenieten. Ik vond het wel heel.
HET VERHAAL VAN DE 1 KAARSEN EN.
Dag 3. Dag 3 Hallo jongens en meisjes, Dag 3 van het dagboek Hallo jongens en meisjes, Daar ben ik weer. En hoe is het bij jullie? Zijn jullie al bezig.
Clubactiviteit 1 september 2007 Kajak, mountainbike + bezoek grotten van Hotton Dubbelklik om verder te gaan (als liedje nog speelt)
De koekoek Jaren lang liet hij zich in onze bomen horen het was geluid dat mijn hart bleef bekoren.
Pupil van de Week Om de kinderen nog enthousiaster te maken voor de sport korfbal, is “ Pupil van de week” in het leven geroepen. Startdatum: 10 september.
…..overrompeld door verdriet
Begeleiding van een exceptioneel Transport op
Melanie : De creatieve Kevin: De informatie zoeker Joseph: Maakt beslissingen Katja: Zorgt dat de presentatie goed in elkaar zit.
Wij houden onze presentatie over Anne Frank
dus dat was 'n hele onderneming, maar wel erg leuk.
we moesten de auto nog afgeven, dus daar hadden we ook al een probleem, van ja, waar dan te slapen.
toch via altijd dagen september afgelopen wordt opgelost m'n dus.
Door: Jessica Bacuna. De titel is Glamping omdat havo 5 een camping outfit moesten maken, maar het moest ook glamorous zijn.
Wolvecamp tentoonstelling
ALBERTO PRESENTEERT POWERPOINT SHOW LAAT ONS NIET ACHTER ALS U MET VAKANTIE GAAT!!!!!!!!!!!!!
De stake out … “ons kamp” En het gebruikelijke tentje werd weer opgezet.
DE 4 KAARSEN.
By Jeffrey & Jeffrey.. Wat hebben we gedaan? Wij hebben gekozen voor een lamp te maken, dit is een oud examen werkstuk van hier naast hebben.
‘De Klomp Draait Door’ Rosalie Blok Klas CE2C.
H. House of terror in Boedapest  Wat is het?  Wat verwachtte we er van ?  Wat hebben we geleerd?  Pluspunten  Minpunten.
inleiding Thijs Waanders Rens Velthuis Stan de Leeuw Roy broshuis
Gemaakt door: Jorn van Sisseren
Daar was de heks bezig de vogels in hun zevenduizend kooien te voeren.
Overzicht van Creaties van Bart leden, gepresenteerd tijdens de ledenbijeenkomst van 20 november 2014 rondom het thema : Samengesteld door René Appels.
De reis Om 6 uur vertrokken we met de bus naar Parijs. Het was zo’n 6 uur reiden met de bus voordat we in Parijs aankwamen. Toen de bus geparkeerd was.
Kennisquizz. Hoeveel mensen staan er op het gras?
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe eet men in Japan? A – Met hun handen B – Met stokjes C – Met mes en vork.
Welkom 3e Lijdenszondag 2015.
Markus 5: 41 En Hij vatte de hand van het kind…..
Marloes Waterschoot Klas 3D
Geisha en samoerai Quiz Japanmuseum SieboldHuis. Vraag 1 Hoe eet men in Japan? A – Met hun handen B – Met stokjes C – Met mes en vork.
Loop ik laatst in het bos, trap ik opeens een paddenstoel kapot.
Kamp dag een Er was eens een klas groep 5/6 Die gingen op kamp in Helden.
Bedrijfsbezoeken 2015  Groenhart, Kluster, Ruiter en Eipie.
Het nieuwe altaar… Op een mooie regenachtige dag …
Piet Mondriaan Jeugd en opleiding.
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
Overzicht van Creaties van BArt leden, gepresenteerd tijdens de ledenbijeenkomst van 25 augustus 2015 rond het thema : Samengesteld door René Appels.
Pakjes feest Dames in Windekind 15 januari 2016 Op een natte 15 januari gaan alle dames aan tafel na de nodige kussen tijdens de begroeting.
Overzicht van Creaties van BArt leden, gepresenteerd tijdens de ledenbijeenkomst van 16 februaari 2016 rond het thema : Samengesteld door René Appels.
Puberen Je gaat alsmaar meer dingen uitproberen, van laat thuis komen, naar het bombarderen/smijten met knuffelberen Nu is dat wel wat overdreven, maar.
Met dank aan Hennie Hofstee voor de mooie foto’s Verhaal: Hallo allemaal, Leuk dat ik jullie 23 april weer heb ontmoet in het mooie openluchttheater van.
Samenvatting van de besprekeing van Kunstkring BArt op 16 juni 2016 rond het thema : Samengesteld door René Appels.
Welkom in deze kerkdienst
Hemelvaart Wolken.
Semantisatieverhaal: Mijn zoon maakt altijd heel veel rommel
Transcript van de presentatie:

Kunstkring B-Art Expositie , Villa Smits, Eibergen 20 december 2015

Villa Smits Het voormalige gemeentehuis van Eibergen. Was nu het startpunt voor de Midwinterhoornwandeling en de laatste expositie van Kunstkring B-Art in 2015.

In de villa maakte Frank Weetink zich op om de openingshandeling voor de tentoonstelling te verrichten. Want zo moest hij eruit zien 

Terwijl vóór de villa Dolf zich klaar maakte voor het maken van een nieuwe houtsculptuur ….  ….. verzamelden de aanwezigen zich voor de ingang voor de officiële opening.

B-Art voorzitter, Herbert Wensink, opende de ceremonie met een kort woordje, ….. …. waarna leden van onze expositiecommissie symbolisch het kleurige lint spanden ……

…. en de “Oude Meester” met een paar rake (?) klappen het lint in tweeën hakte. De expositie was geopend. Toch ging er nog niemand naar binnen.

Want nauwelijks was het geluid van de bijlslag verstild en was de confetti door de wind verspreid of de midwinter-hoornblazers lieten van zich horen. Ook hun wandeling kon beginnen.

Even tijd voor een foto; de midwinterhoornblazer samen met de “oude meester”.

Buiten maakte Regio8 video opnames en zorgden enkele vuurkorven voor wat warmte.

Eenmaal binnen kwamen de bezoekers eerst in de voormalige burgemeesterskamer, waar naast de authentieke schouw enkele houtsculpturen van Harry Lankveld waren opgesteld en schilderijen hingen van Vincent Geels en van Ali Moolhuizen (niet op de foto).

Van daaruit kwamen ze in de grote hal waar o. m Van daaruit kwamen ze in de grote hal waar o.m. een houtsculptuur van Dolf Bierhuizen stond opgesteld.  Wie even verder door liep kwam vanzelf langs Vincent Jonker die daar toonde hoe een nieuw meesterwerk tot stand komt.

Vervolgens kwam men in een grote ruimte met daarin o.a. werk van o.a. Ali Moolhuizen Dolf Bierhuizen en Hilde Grooters

Via een monumentale trap met schitterende gebrandschilderde ramen werd de tentoonstelling voortgezet in een aantal ruimtes op de tweede verdieping.

Daar vond men o.a. keramiek van Corry Lankveld,

de heel bijzondere keramiek van Jeanne en André te Dorsthorst

grafisch werk van Lies Prins grafisch werk van Lies Prins., schilderijen van Miny Stoltenberg en Marion Schmitz, (van wie we ook al werk op de benedenverdieping waren tegengekomen), (Helaas was de belichting niet overal even goed, zodat de kwaliteit van de opnames soms niet al te goed is en we een aantal foto’s ook hebben moeten laten vervallen )

Meer schilderijen van Ali Moolhuizen en Marianne Appels,  en meer keramiek van Jeanne te Dorsthorst,  en van Louise Bierhuizen. 

En, last but not least, schilderijen van Thea Bentvelzen,  houtsnijwerk van Harry Lankveld,  en fijnschilderwerk van Inge Zwolle.

En terwijl de wandelaars genoten van het fraaie weer en de mooie omgeving, kunstliefhebbers de villa en de tentoonstelling bezochten (of daar zelfs voor terugkwamen), bliezen de midwinterhoornblazers nog even met tussenpozen hun ‘gevarieerde’ repertoire. Ze zullen weer moeten wachten tot het volgend jaar. U en wij ook !!!!

Kunstkring BArt wenst u Prettige Kerstdagen en een weergaloos 2016 Bedankt voor uw belangstelling voor onze activiteiten in 2015. Wij hopen u weer te mogen ontmoeten in 2016 Kunstkring BArt wenst u Prettige Kerstdagen en een weergaloos 2016