ken de detailhandel paragraaf 1.6 verkoopsystemen systeem in verkoop

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Nivo 2 Kerntaak 2 Bladzijde 21
Advertisements

Software voor Productie / Boekhouding / Facturatie / Magazijnbeheer
Voorraadwaarderingssystemen
ken de detailhandel paragraaf 1.5 distributievormen
Fase 1 Ken de (detail)handel
Fase 1 Ken de (detail)handel
Kassatrainer.
Fase 1 Ken de (detail)handel
Werken in een arbeidsorganisatie
Fase 1 Ken de (detail)handel
Fase 2 Tijdelijke presentatie bouwen
Fase 3 Bouwen en verzorgen van artikelpresentaties
Fase 1 Ken de (detail)handel
Goederenverwerking H7 Winkelexterieur Manager Handel.
Detailhandel algemeen
Verkopen en kassa H3 Service en klachten Ondernemer detailhandel.
Verkopen en kassa H3 Service en klachten Filiaalmanager.
Detailhandel algemeen
Detailhandelsmarketing
Detailhandel algemeen
Detailhandel algemeen
ken de detailhandel paragraaf 1.6 verkoopsystemen spring in
HS 3 Het verkoopgesprek.
Verkoop en service H1 Assortiment- en artikelkennis Assistent verkoopmedewerker.
Verkopen en kassa H5 Betalen en administratie Ondernemer detailhandel.
ken de detailhandel paragraaf 1.5 distributievormen
Verkoop en service H3 Calamiteiten Assistent verkoopmedewerker.
Voorraadbeheer en bestellen
ken de detailhandel paragraaf 1.5 distributievormen
Goederen en inkoop H2 Goederenopslag Ondernemer detailhandel.
prijs- en servicemarkt
functies detailhandel
Periode 1 Ken de (detail)handel
INHOUD VoorlichtingDemonstratieOpleveringVragen INHOUD VoorlichtingDemonstratieOpleveringVragen.
Detailhandel algemeen
Verkoop en service Hoofdstuk 1 Artikelen verkopen.
Distributie kengetallen
Hoofdstuk 4 Netjes houden van de werkplek en werkomgeving.
RESULTAAT 2015  Aantal loten verkocht: (874 in 2014)’  Doel was EUR  Opbrengst: = EUR voor HCY ( EUR in 2014)  Aantal verkopers:
Periode 3 Controleren van de voorraad en bestellen
Fase 3 Controleren van de voorraad en bestellen
Hoofdstuk 3 Presentatie van artikelen in de winkel.
Periode 4 Kassawerkzaamheden Kerntaak: kassatransacties afhandelen en/of deze leiden Hoofdstuk: Gebruiksklaarmaken van het afrekenpunt/ -systeem Par: 1.1.
Verkoop en service Hoofdstuk 3 Calamiteiten. Inhoud 1Artikelen verkopen 2Klanten helpen 3Calamiteiten 1.
Presentatie en marketing Hoofdstuk 5 Winkelformule.
Winkelen 3.0 Hoofdstuk 6 Marketing. Inhoud 1 Eerst langs alle haltes 2 Verkoop 3 Omgaan met geld in een bedrijf 4 Logistiek 5 Wat doen leidinggevenden?
Verkoop Hoofdstuk 6 Service en klachten. Inhoud 1 Klaar voor de verkoop 2 Klanten ontvangen en benaderen 3 Verkoopgesprekken 4 De verkoopafhandeling 5.
Winkelen 3.0 Hoofdstuk 2 Verkoop. Inhoud 1 Eerst langs alle haltes 2 Verkoop 3 Omgaan met geld in een bedrijf 4 Logistiek 5 Wat doen leidinggevenden?
Verkoop Hoofdstuk 2 Klanten ontvangen en benaderen.
Pag 137 t/m 143. Waar gaan we het vandaag over hebben? samenvatten vorige week / toets Prijsberekening in de detailhandel Maar nu eerst …….. Een filmpje.
Verkoop en advies Hoofdstuk 1 Verkoopgesprekken. ► Wat heb ik in de vorige les geleerd? ► Wat ga ik nu leren? ► Verkoopgesprekken ► Verkoopsystemen ►
Hoofdstuk 1: Marketing, winkelformule en retailmix 1.1: Marketing
CIRCULAIRE ECONOMIE EN WERKGELEGENHEID BEST PRACTISE KRINGLOOP ZUID
Bijwoordelijke bepaling
Verkoopt en handelt verkoop af
Presentatie en marketing
Hoofdstuk 1 Verkoopgesprekken
Presentatie en marketing
Hoofdstuk 1 Artikelen verkopen
Financieel 2.
Goederenstroom en voorraadbeheer
Verkoopt en handelt verkoop af
Goederenstroom en voorraadbeheer
Ontvangt en verwerkt goederen
Supermarkt De supermarktbranche.
Hoofdstuk 4 De winkel is open
Supermarkt De supermarktbranche.
Hoofdstuk 3 Je verkoopkanalen
Verkoop Het verkoopgesprek.
Hoofdstuk 1 Verkoopgesprekken
Transcript van de presentatie:

ken de detailhandel paragraaf 1.6 verkoopsystemen systeem in verkoop

verkoopsysteem bediening zelfkeuze zelfbediening verkoopsystemen verkoopsysteem bediening zelfkeuze zelfbediening Het verkoopsysteem van een winkel geeft aan op welke manier de artikelen in een winkel verkocht worden.

bediening circulatiewinkel toonbankbediening moderne bediening verkoopsystemen toonbankbediening moderne bediening Bedienen kun je vanachter een toonbank of op de winkelvloer tussen de artikelen. Bij toonbankbediening wacht de klant aan de toonbank, totdat hij door het winkelpersoneel geholpen wordt. Winkels met toonbankbediening worden toonbankwinkels genoemd. Toonbankbediening kom je nog tegen in “klassieke” speciaalzaken. Bij moderne bediening kijkt de klant rustig in de winkel rond totdat het winkelpersoneel “vrij” is en hem of haar aanspreekt. Winkels met moderne bediening zijn circulatiewinkels. (De klant kan er vrij “rond”lopen.) Moderne bediening kom je vaak tegen in speciaalzaken. . circulatiewinkel

zelfkeuze klant kan oriënteren personeel moet inspringmoment bepalen verkoopsystemen zelfkeuze klant kan oriënteren personeel moet inspringmoment bepalen Als er in een schoenenzaak gekozen wordt voor zelfkeuze als ver­koop­systeem, dan wordt van de gehele collectie van elke maat één schoen in de winkel gepresenteerd. De andere schoen staat in het magazijn. Als de klant het juiste model en de juiste maat gevonden heeft, springt het winkelpersoneel in. De verkoophandelingen bestaan dan nog uit het halen van de tweede schoen, het controle­ren van de pasvorm en het afrekenen.

zelfbediening volledige zelfbediening semi-zelfbediening verkoopsystemen zelfbediening volledige zelfbediening semi-zelfbediening zelfbediening met bedien-u-zelf Bij volledige zelfbediening kan de klant elk artikel in de winkel uitkiezen zonder tussenkomst van het winkelpersoneel. Er wordt afgerekend bij een centraal afrekenpunt.   In de meeste levensmiddelenwinkels wordt de klant in sommige afdelingen persoonlijk geholpen. In de meeste gevallen worden de in bediening gekochte artikelen betaald bij het centrale afrekenpunt. Het kan ook zijn dat de artikelen in de afdeling betaald moeten worden. Dit verkoopsysteem heet semi-zelfbediening. Het komt ook voor, dat de klant zelf de gewenste hoeveelheid van de artikelen kan afwegen, beprijzen en inpakken. In de afdeling staat dan een weegschaal. Meestal is er wel een verkoper in de afdeling aan het werk. Dit verkoopsysteem heet zelfbediening met bedien-u-zelf (BUZ) Om fraude tegen te gaan worden de artikelen steeds vaker aan de kassa definitief afgewogen en beprijsd.