Denk. doe. word. participeer.. Arteveldehogeschool: Wil graag/moet inspraak geven aan de studenten De StudentenRaad van de Arteveldehogeschool (SRA) 

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
MR Vlinderbos jaarverslag 2012 – Wij zijn de MR! Oudergeleding:  ………….contactpersoon Ouderraad  Hans Waldercontactpersoon Bestuur  Yolande Bakker.
Advertisements

De MR op Praktijkonderwijs Zeist
KFAC Waarschoot Organisatie jp. KFAC Waarschoot vzw Raad van bestuur KFAC Waarschoot vzw Gerechtelijk correspondent Verhuur en sponsoring Evenementen.
K!X is een project van. Wat is K!X? K!X is een project waarin je op een leuke, boeiende en actieve manier met een groep jongeren een promoteam vormt om.
P. 122 oktober 2013 Intro in de jeugdraad. 22 oktober 2013 Jeugdraad p. 2 Opdrachten •Adviezen te geven en voorstellen te formuleren, op eigen initiatief.
‘Groot ICT project’ Een leerlijn mediawijsheid.
Ledenvergadering 23 september Agenda Wat is Rhode? Ontwikkelingen Doel/Missie werkgroep Te ontwikkelen beleid Huidige status.
Deel C: Participatie (p ) Participatie = inspraak = luistert men naar mijn mening?  in het gezin?  op school?  in België?
W e l k o m. De Plaatselijke Groep en de rol van de coördinator Brussel – studiedag VRN – 22 april 2008.
Taal(beleid) in het Hoger Onderwijs: een veld onder spanning Linguapolis 17 maart 2011 Prof. Dr. Joke Denekens Voorzitter Onderwijsraad.
Het sectorprogramma ICT-onderwijs in Nederland
Hoger Onderwijs Groep Bouw en Ruimte
Welkom op het evaluatiemoment TECH Projecten
HAN Faculteit Educatie.
PEDAGOGISCHE STAGE Plantijn Hogeschool.
Alumnivereniging EUR Masters of Financial Planning Aanleiding In januari 1998 isde eerste selecte groep van de postacademische opleiding Master of Financial.
Job Event 5 oktober 2007 HBO-i Job Event 10 oktober 2008 World Trade Center Rotterdam.
ICT – POWERPOINT OEFENING 2 Fevlado Federatie van Vlaamse DovenOrganisaties (vzw)
KARUUR ? Ondersteuning van jeugdraden – Website – Helpdesk – Vorming – Begeleiding Ondersteuning van jeugdparticipatie – Sporadisch – Projectmatig.
STUDENTENVERTEGENWOORDIGING AAN DE UGENT
Algemene Vergadering Logo Antwerpen Noord vzw Essen 12/12/2006.
Medezeggenschap Het bestuur en het Directieteam nemen beleidsbesluiten Ouders, leerlingen en personeelsleden denken mee en beslissen soms mee Dit is geregeld.
Vorming participatiecommissies HoGent
denk. doe. word. participeer.
denk. doe. word. participeer.
Ouderraad De Kinderkei. Waarom een ouderraad? Bij de wet geregeld ‘orgaan’, GGD (Gemeenschappelijke Gezondheids Dienst) Voor de gemeenschappelijke belangen.
Voorstelling Ouderraad
WIJ DOEN MEE !. WIE ZIJN WIJ? -Een dynamische groep van enthousiaste mensen die zich, op vrijwillige basis inzetten om het leven op en om de school voor.
Alumnibeleid en alumnivereniging
Reglement Inwendige Orde Hoofdstuk 1 : Het ontslag van een lid van de Raad van Bestuur. Art.1 Ieder uitgesloten of ontslagnemend bestuurslid kan zich Ieder.
Honoursonderwijs aan Nederlandse universiteiten
CAF in het woonzorgcentrum De Groene Linde
Modelontwikkeling doorgangswoningen OCMW’s. Oproep medewerkers kerngroep OCMW’s.
P. 123 oktober 2014 Jeugdraad voor dummies Installatie VGC-jeugdraad.
OUDERBAR Stefanie Deburchgrave Anne Peeters.
Eerstejaarsproblemen
Wat ik vraag 10 minuten aandacht voor:
Facultaire Opleidingscommissie Informatica TouW-symposium 13 november 2010 Michallis Pashidis.
Nationale Studenten Enquête (NSE)
Ouderraad olfa Schooljaar Klasvergaderingen – September 2015.
Startcollege B2 Psychologie
Samenwerk maken van je Opleiding Wij zijn de Deelnemersraad!
Echt in contact treden met de student André Baars, Onderwijspsycholoog (
Volle OR en hoge verkiezingsopkomst: Utopie of goed realiseerbaar?’
Welkom!! Namens de Ouderraad. Wat is een ouderraad? We zijn een groep enthousiaste ouders die graag iets extra betekenen voor de school en de kinderen.
Muziek maken doe je Zelf! Samenwerking Tegelse Basisscholen en Harmonie Sempre Avanti.
Onderzoek Generatie 2020 De leerkrachten van Deinze kregen eind vorig schooljaar voor het eerst te horen dat er een groot onderzoek zou zijn in Deinze.
monumenten- en erfgoedraad 1 De MONUMENTEN- en ERFGOEDRAAD een motor in het gemeentelijke CULTUURBELEID van Borgloon.
De genetwerkte docent Bieke Schreurs, Monique Korenhof & Maarten de Laat.
Ouderraad RKBS Willibrord. Organogram Bestuur Voorzitter (Nathalie Eberharter) Stelt samen met de secretaris de agenda op voor de vergaderingen Zit de.
Presentatie Passend onderwijs Voor: Ouders/verzorgers van SBO Petrus Dondersschool Datum: 3 april 2014.
Medezeggenschap Nu & Toekomst Landelijke Cliënten Raad 6 september 2014.
Wist u dat? ons cluster al jaren meer formatie krijgt dan waar we recht op hebben (1 : 25)… de krimp al een paar jaar gaande is… we ieder jaar maanden.
OSR onderzoek Tevredenheid schoolleiders kwaliteit OSR-opgeleide docenten.
RAT Roverscouts Activiteiten Team Wij 1.Je hebt het dagelijks bestuur. Voorzitter, secretaris, penningmeester en contactpersoon landelijke.
Algemene Ledenvergadering
Opleidingscommissie Hanzehogeschool Groningen
Cathelijne Uit den Boogaard
Bijeenkomst 26 september 2017
Ouderavond 3 Havo 3 oktober 2017
Taalontwikkelend lesgeven: een didactische methode voor álle docenten!
De Ondernemingsraad.
Medezeggenschap bij De Eshoek
IVV Sint-Vincentius – Gent 11 november 2012
HBO Netwerk Ruimtelijke Adaptatie
LOP Antwerpen Basisonderwijs 03/02/2016
Bewonersplatform Oosteeklo
Algemene Ledenvergadering
Meld u aan als lid van de Ouder Advies Raad (OAR)
Vzw Mechelen MeeMaken.
Transcript van de presentatie:

denk. doe. word. participeer.

Arteveldehogeschool: Wil graag/moet inspraak geven aan de studenten De StudentenRaad van de Arteveldehogeschool (SRA)  studenten uit alle opleidingen  zaken die àlle studenten van de hogeschool aanbelangen De OpleidingsStudentenRaad (OSR)  studenten uit alle klasgroepen  zaken die de studenten uit de opleiding aanbelangen Max 3 studenten per opleiding Of logo OSR

Wat is een stuver? Studenten die in de studentenraad zitten, noemen we studentenvertegenwoordigers of stuvers. Een stuver is het aanspreekpunt van de (klas)groep voor studenten, lectoren en directieleden. De stuver heeft, als groepsverantwoordelijke, vooral een signaal- en communicatiefunctie. BV… de examenregeling, de organisatie van activiteiten, stageproblemen, evaluaties... De stuvers gaan vaak ook evenementen organiseren op de campus BV … quiz, spelletjesavond, Sint-actie…

Wat is een stuver? Aan een stuver in de SRA wordt zijn mening gevraagd over het studiecontract, de aanwending van het budget van de hogeschool, evaluatie van het intranet, ontwikkelen van projecten binnen de hogeschool, inspraak in het beleid van de stad Gent… Tevens organiseren deze stuvers ook evenementen voor de hele hogeschool of voor de studenten in Gent. BV de stuvers van de SRA zorgden er vorig academiejaar voor dat …  er een infosessie georganiseerd werd voor afstuderende studenten waarin zij info kregen over inschrijven bij de VDAB, kinderbijslag, ziekteverzekering,…  Er studenten konden deelnemen aan de opmars in Brussel voor het behouden van ons kwaliteitsvol onderwijs  er meer zichtbaarheid is van stuvers door truien, posters…

VVS 3 stuvers, Plaatsvervangers Wergroepen GAST 3 stuvers, plaatsvervangers AV AUGent 1 stuver nl. voorzitter SRA, 1 plaatsvervanger nl. ondervoorzitter SRA StuGent 2 stuvers, 2 plaatsvervangers macroniveau CPBW 1 stuver, 1 plaatsvervanger Academische raad + Participatieforum 4 stuvers, 4 plaatsvervangers Stuvoraad 8 stuvers, 8 plaatsvervangers STUDENTENRAAD ARTEVELDEHOGESCHOOL (SRA) 3 afgevaardigde stuvers per opleiding OF 2 effectieve stuver(s) en 1 plaatsvervanger per groep OpleidingsStudentenRaad (OSR) Aantal stuvers = aantal groepen Opleidingsraad (OR) Aantal stuvers = aantal leden opleidingsteam + plaatsvervangers opleidingsniveau Arteveldeniveau Werkgroepen onderwijs- en studentenbeleid bv. werkgroep studiecontract De participatiestructuur Inspraak in bv. het studiecontract, participatiereglement, vakantieregeling, veiligheid op school… Inspraak over zaken die heel de associatie AUGent, heel Stad Gent of heel Vlaanderen aanbelangen bv. financiering van het hoger onderwijs, studnetenkamersbeleid in Gent, afvalbeleid…

Stuvers overkoepelende studentenraad AJ Stuvers Opleidingsstudentenraad AJ

Dagelijks bestuur SRA AJ Dagelijks bestuur OSR AJ Dagelijks bestuur = voorzitter: zit de vergadering voor ondervoorzitter: is de rechterhand van de voorzitter secretaris: maakt het verslag communicatieverantwoordelijke: verstuurt uitnodigingen, plaats evenementen of Facebook of andere media

Troeven van het “stuverschap” Je doet ervaring op in het werken in groep en oefent je interpersoonlijke vaardigheden. Je bouwt contacten op met medestudenten van andere jaren, klassen, opleidingen en andere hogescholen en universiteiten. Je bouwt een netwerk van contacten op met medewerkers, docenten en directie van je opleiding en de hogeschool. Je hebt inspraak in beslissingen die alle studenten aangaan. Je doet voorstellen om de studietijd van studenten te optimaliseren. Je leert zelfstandig en georganiseerd zijn. Je leert vergaderen en onderhandelen. Je krijgt een bredere visie op het hogeschoolgebeuren Je neemt deel aan de organisatie van evenementen zoals een studentenquiz, sinterklaas- en kerstacties, filmavonden,…

Je kan resultaten boeken! Je leert zowel op korte als op lange termijn denken. Je wordt beloond voor je inzet en motivatie d.m.v. een stuversticker waaraan bepaalde voordelen verbonden zijn zoals bijvoorbeeld (invullen per opleiding). Je kan gebruik maken van bepaalde faciliteiten om vergaderingen te kunnen bijwonen. Je krijgt op je diplomasupplement een vermelding van de raden waarvan je lid Noteer deze alvast in jullie agenda! Op 16 november is er de jaarlijkse kennismakingsavond! Meer info volgt…

Werkpunten OSR voor AJ Werkpunten SRA voor AJ Democratisch en kwalitatief onderwijs Studentenparticipatie vergroten

Wil jij een stuver worden? Neem contact op met: de participatiecoach van je opleiding: Naam + de voorzitter/ondervoorzitter van de huidige OSR: Naam + Of maak je interesse kenbaar tijdens de rondgang van de participatiecoach in de klasgroepen gedurende de eerste 3 weken van het academiejaar. Tijdens de eerste vergadering van de OSR op …. kan je je kandidaat stellen om afgevaardigde in de SRA te worden. Tijdens de eerste vergadering van de SRA op 19 oktober kan je je kandidaat stellen om afgevaardigde in andere interne of externe raden te worden.