De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bijeenkomst 26 september 2017

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bijeenkomst 26 september 2017"— Transcript van de presentatie:

1 Bijeenkomst 26 september 2017
Algemene presentatie voor school- en instituutsopleiders Studiejaar Bijeenkomst 26 september 2017

2 Inleiding Samen opleiden van studenten vraagt een intensieve samenwerking tussen de opleiding en het werkveld. Dank zij de inzet van heel veel collega’s in het werkveld en opleiding maken we mooie stappen. En daar zijn we trots op. Aangeven dat de animo voor de bijeenkomsten groot is Het belang van samen opleiden benadrukken voor studenten, scholen en opleiding. Stel je vragen. We gaan proberen samen de antwoorden te vinden.

3 Samenwerking De kern van de samenwerking ligt bij de school- en instituutsopleider. Zij vormen het hart van opleiden in school. Om zowel de school- als instituutsopleider goed toe te rusten voor de taak vinden er jaarlijks twee gezamenlijke professionaliseringsbijeenkomsten plaats op stichtingsniveau. In zijn deze bijeenkomsten op: Dinsdag 26 september 2017 van tot uur Dinsdag 6 maart 2018 van tot uur Deze bijeenkomsten worden georganiseerd door de BOIS vertegenwoordiger in overleg met de school- en instituutsopleiders Aangeven dat de animo voor de bijeenkomsten groot is Het belang van samen opleiden benadrukken voor studenten, scholen en opleiding. Stel je vragen. We gaan proberen samen de antwoorden te vinden.

4 Afkortingen BOIS = Bovenschools Opleiden In School DAG= studenten in de DAG opleiding DAV= studenten in de DAG-Avond variant VO= Studenten in de versnelde opleiding ALPO= studenten in de academische lerarenopleiding primair onderwijs Hubl= HU blended learning GLVF= gefaseerde lesvoorbereidingsformulier Aangeven dat de animo voor de bijeenkomsten groot is Het belang van samen opleiden benadrukken voor studenten, scholen en opleiding. Stel je vragen. We gaan proberen samen de antwoorden te vinden.

5 Instroom studenten 17-18 De instroom van studenten neemt weer toe. Na jaren van daling is er nu een duidelijke kentering te bespeuren. DAG studenten Utrecht 92 DAG studenten Amersfoort 34 DAV studneten Utrecht 37 Versnelde Opleiding Utrecht dag 36 Versnelde opleiding Utrecht avond 25 ALPO Utrecht Een plus van ongeveer 20% waarbij de groei vooral zit in de deeltijd studenten DAV en Versnelde Opleiding Zo was het vroeger

6 Hoe werken we samen? Binnen: Opleidingsraad en BOIS
Project versterking samenwerking. Het laatste jaar van dit project gaat in Doordat er nu structureel middelen beschikbaar zijn gekomen voor de opleidingsscholen (schoolopleider) kan er nog intensiever samengewerkt worden.

7 Hoe werken we samen? (2) Om de aansturing van de samenwerking aan te passen aan de intensievere samenwerking is door de Opleidingsraad gekozen voor het instellen van een Regiegroep en een Kernteam. De regiegroep bestaat uit twee voorzitters College van Bestuur, één lid College van Bestuur en de directeur van de opleiding. Zij vormen het dagelijks bestuur van de Opleidingsraad Het kernteam bestaat uit twee BOIS leden uit het werkveld en één BOIS lid vanuit de opleiding. Zij zijn belast met de uitwerking van alle zaken die te maken hebben met de kwaliteit van opleiden.

8 Managementstructuur HU Pabo
Directeur: Wichert Duyvendak Opleidingsmanager: Louella Rooijer Teamleiders: - Astrid de Regt (jaar 1 en 2 DAG/DAV) - Aliye Sahin (jaar 3 DAG/DAV en de hele VO) - Paul Maasen (jaar 4 DAG/DAV en hele ALPO) Coördinatoren: elk leerjaar heeft één of meerdere coördinatoren. De werkveldenquête noemen waar deze conclusie uit getrokken kan worden. Blijkt uit evaluaties schoolopleiders

9 Het plaatsingsbeleid Studenten worden alleen op opleidingsscholen geplaatst Het hele jaar op één school in jaar 1 t/m 3. Halverwege wisselen studenten van bouw Jaar 4 studenten studeren af op gecertificeerde opleidingsscholen of scholen die het keurmerk dit studiejaar gaan halen In de toekomst worden studenten alleen nog geplaatst op gecertificeerde opleidingsscholen Centrum WPL plaatst studenten op opleidingsscholen Dit vraagt wel enige toelichting Even ingaan op de complexiteit en uitleggen dat sommige scholen best wel veel studenten jaar 4 hebben gekregen Inhoudelijke argumentatie om één jaar op een school te blijven: Meer diepgang, ingewerkt in de school, meer mogelijkheden om langer de ontwikkeling van studenten te begeleiden. Bijvoorbeeld langer doorgaan met de stage in semester 1 of herkansen van een onvoldoendes in semester 2. Meer mogelijkheden om als aankomend teamlid te functioneren. Wisselen kan altijd als daar aanleiding voor is (beschikbaarheid stageplaats, conflicten)

10 Gefaseerde lesvoorbereidingsformulier (GLVF)
In studiejaar werken alle studenten met de GLVF’s. Drie observatiemomenten per studiejaar School- en/of praktijkopleider schaalt student in a.d.h.v. de observatie De schoolopleider ontvangt informatie over de observaties van lerenlesgeven vragen kunnen gesteld worden aan: Informatie over GLVF is te vinden op de website.

11 Waar is wat terug te vinden?
Voor student staat alles op HUbl De volledige inhoud van de studie Alle informatie over werkplekleren Het werkveld kan helaas nog niet inloggen op HUbl. Vraag een student dat te doen en te laten zien hoe hij studeert. Voor ALPO op Blackboard Voor school- en praktijkopleiders op

12 Dank voor jullie aanwezigheid en interesse
Deze activiteit in groepen uitvoeren. Grote vellen meenemen.


Download ppt "Bijeenkomst 26 september 2017"

Verwante presentaties


Ads door Google