De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De Onderwijscalculator 29 november 2009 Hergen Datema Artefaction.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De Onderwijscalculator 29 november 2009 Hergen Datema Artefaction."— Transcript van de presentatie:

1 De Onderwijscalculator 29 november 2009 Hergen Datema Artefaction

2 Aanleiding Invoering kwalificatiestructuur Meer behoefte aan flexibiliteit/maatwerk Nieuw ontwerp van processen/taken binnen ROC’s Middelen zijn schaars Op alle niveaus binnen ROC’s behoefte aan meer inzicht in kosten Financiële effecten van keuzes in beeld brengen

3 De essentie van de Onderwijscalculator Activity-based-costing Primaire proces én alle relevante ondersteunende processen/activiteiten Op verschillende niveaus kosten van activiteiten in beeld brengen Reality-check Geld is keuzemiddel Keep it simple Gratis beschikbaar voor alle ROC´s, AOC´s, vakscholen

4 Voldoende tijd voor alles?

5 Keuzes maken

6 Het ontwikkelen van een gemeenschappelijke taal

7 Het dilemma van transparantie

8 Cv College van Bestuur Sectoren en staf Team Opleidingen Activiteiten en kosten op verschillende niveaus

9 De Onderwijscalculator

10 https://mbo2010-acc.railscluster.nl/calculator Gebruikersnaam: Demo_gebruiker Wachtwoord: Demo123

11 De case Bekijk samen met iemand anders als leden van het Toekomst Team van de sector CvB het origineel van de “Variant 1 - BOL 4” opleiding. Per deelnemer ontvangt het ROC ongeveer € 4500,- aan bekostiging. Daar komt nog ongeveer € 1.000,- bij als een deelnemer zijn diploma haalt. Stel: een opleiding mag per deelnemer € 4.000,- kosten aan uitvoering van onderwijs, inclusief huisvesting en faciliteiten/ict.

12 De opdracht Wat valt jullie in financiële zin op aan de “Variant 1 - BOL 4” opleiding? Hoe kan de opleiding anders georganiseerd worden, met behoud van de (onderwijskundige) kwaliteit? Welke keuzes maken jullie hierbij en waarom? Waar kun je bij het maken van deze keuzes op sturen? Maak bij het herontwerpen van de “Variant 1 - BOL 4” opleiding gebruik van kopie X.

13 Voorlopige begroting Definitieve begroting BegrotingstrajectOnderwijstraject Ontwikkelen OER Team activiteitenplan Check: Is het betaalbaar gegeven de financiële kaders en het gewenste OER? Verdeling werkzaamheden Check: Is het betaalbaar gegeven de financiële kaders en de geplande activiteiten?


Download ppt "De Onderwijscalculator 29 november 2009 Hergen Datema Artefaction."

Verwante presentaties


Ads door Google