Cyclus C Derde Zondag van de Advent 13 december 2015 Muziek: Kerstlied Profeet Sefanja.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Leven in de kracht van de Heilige Geest
Advertisements

Betuigd door een vuurkolom.. Exodus 3:2 Daar verscheen hem de Engel des HEREN als een vuurvlam midden uit een braamstruik. Hij keek toe, en zie, de braamstruik.
Bijbelhuis Antwerpen (GZB)
Zonde, de grootste vijand
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Paulus en Israël Romeinen 9-11.
Romeinen Denken en Dienen. En de God van de volharding en van de vertroosting – Israël! Deuteronomium 8:2-5; 29:5 moge u geven hetzelfde gezind.
1 Begin van het Evangelie van Jezus Christus. 2 Gelijk geschreven staat bij de profeet Jesaja: Zie, Ik zend mijn bode voor uw aangezicht uit, die uw.
Welkom in deze kerkdienst
Kom Hoger #5 Hij moet groter worden!
Shalom!.
Zie hoe Jezus daar loopt....
Psalm 11:4, De HERE woont in zijn heilig paleis, de HERE heeft in de hemel zijn troon; zijn ogen slaan gade, zijn blikken doorvorsen de mensenkinderen.
Welkom in de trouwdienst van Edwald & Miranda
1 Daarom, mijn geliefde broeders, naar wie mijn verlangen uitgaat, mijn blijdschap en kroon, staat alzo vast in de Here, geliefden! 2 Euodia vermaan ik.
De vreugde van de HEERE.
Wandelen met de Ontzagwekkende
Zingen Vers 1 God heb ik lief, want die getrouwe HEER
Welkom in deze kerkdienst
1. Zingt nu een nieuw lied voor de HERE, want Hij heeft wonderen gedaan! Zijn rechterhand, vol roem en ere, zijn arm bracht Hem de zege aan, Prijst onze.
De profeet Pablo Gargallo ( ).
In deze dienst zal Ds. M. van Veelen voorgaan. Voor de dienst zingen we Lb. 126: 1 Na de zegen Ps. 99: 1, 2 Schriftlezing: Jes 52:7-10 en 1 Joh.1:1-4 Tekst:
Beelden van de kerk.
Welkom.
Cyclus B 5 juli 2015 Veertiende Zondag van de Tijd door het Jaar Veertiende Zondag van de Tijd door het Jaar Muziek: Canticum van Alexandrië Beelden van.
15de vd Tijd door het Jaar B “De reis” van Eleni Karaindrou toont ons het missionaire leven: steeds op weg. Regina.
Cyclus B 12 juli 2015 Vijftiende zondag door het Jaar Vijftiende zondag door het Jaar Muziek: Kyrie van Arvo Pärt Ruïnes vh Heiligdom van Bethel.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
9 augustus 2015 Negentiende Zondag van de Tijd door het Jaar Negentiende Zondag van de Tijd door het Jaar Cyclus B Muziek: “Exsurge Domine” Afbeeldingen:
Welkom op TOV! Thema voor vanavond: Getuigen Enthousiast zijn over Jezus.
Cyclus B Onze Heer Jezus Christus, Koning van het Heelal 22 november 2015 « Kruisafneming » (Sieger Köder) Muziek: Psalm 109 (110) (H. Schütz)
Christus Koning van het Heelal Cyclus B Koraal van Bach voor het einde van het liturgisch jaar « Ecce Homo » in de Kalvariekerk ZONDAG.
& God verheugd Zich in ons en heeft ons zeer lief
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 61 vd Advent (J.S. Bach)
3e Advenszondag 13 december 2015
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL HET MIJNE IS HET JOUWE evangelie van Lucas HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Traditioneel Catalaans.
HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS MIJN KIND, AL WAT VAN MIJ IS, IS VAN JOU HET RIJK IS MIDDEN ONDER ONS Cyclus C Muziek: Cantate 36 van de Advent (J.S. Bach)
Cyclus C Tweede Zondag van de Advent 6 december 2015 Muziek: “Wat zullen we moeders zoontje geven?” (Catalaans Kerstlied) Jeruzalem: muur met de Gulden.
Cyclus C Tweede zondag van de Vasten Tweede zondag van de Vasten 21 februari 2016 De “Musique silencieuse” (1’48) van Mompou doet in stilte Jezus aanvoelen.
Cyclus C Eerste zondag van de Vasten Eerste zondag van de Vasten 14 februari 2016 Muziek: Klaaglied 2’ (Hebreeuwse Synagoge) Abraham vader van de gelovigen.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
Cyclus C Derde zondag van de Vasten Derde zondag van de Vasten 28 februari 2016 Muziek: “Lejà dodi” (Voor u, mijn geliefde) uit de Joodse Liturgie Beelden.
Paasviering 2016 CBS Op de Zandtange. Aansteken van de paaskaars Gebed.
Red de verlorenen! Lucas 10,30-37 "Een man reisde van Jeruzalem naar Jericho. Onderweg werd hij door rovers overvallen. Zij rukten hem de kleren van het.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
2. Het werk begint.
Cyclus C Vijfde zondag van de Vasten Vijfde zondag van de Vasten 13 maart 2016 Muziek: Psalm “Naar U heb ik mijn ogen opgeslagen” Hebreeuwse Synagoge.
Cyclus C Tiende zondag Van de Tijd door het Jaar Tiende zondag Van de Tijd door het Jaar 5 juni 2016 Muziek: Klaaglied. Hebreeuwse Synagoge Lamp uit Sarefat.
Elfde zondag v.d. Tijd door het Jaar Cyclus C Muziek: “Yesav haEl” Joods-Spaanse liturgie 12 juni 2016 Toegang tot de archeo- logische resten van de stad.
Zeventiende zondag vd Tijd door het Jaar
Negentiende Zondag door het Jaar 13 augustus 2017
Tweeëntwinigste Zondag vd Tijd door het Jaar
Eenentwintigste Zondag van de Tijd door het Jaar
Vierentwintigste zondag door het Jaar
Zesentwintigste Zondag
Achtentwintigste Zondag van de Tijd door het Jaar
Letter A (Aleph) vh hebreeuwse alfabet Vijfentwintigste Zondag
Eenendertigste Zondag
Eerste zondag vd Advent 3 december 2017
Tweede Zondag vd Advent 10 december 2017
Regina ZONDAGEN 2- AdVENT c. B
van de Tijd door het Jaar
van de Tijd door het Jaar
Muziek: “Alléluia” van de Hebreeuwse Synagoge
Uitbreiding vd getuigen vd Verrijzenis (Koepel vh H.Graf)
(grotkerk v.St Petrus die er de eerste bisschop van was)
Veertiende Zondag 7 juli 2019 Van de Tijd door het Jaar
Eenentwintigste Zondag van de Tijd door het Jaar
Tweeëntwintigste Zondag van de Tijd door het Jaar
Transcript van de presentatie:

Cyclus C Derde Zondag van de Advent 13 december 2015 Muziek: Kerstlied Profeet Sefanja

Toen de profeet Sefanja begon te prediken was het 60 jaar geleden dat Jeruzalem de stem van een profeet hoorde, de laatste ten tijde van de koningen Achaz en Hizkia. De zoon van Hizkia, koning Manasse, handelde slecht, hij bracht de mensen tot afgodendienst. In de tijd dat zijn (klein)zoon Josia minderjarig was (werd gekozen toen hij pas 8 jaar was) bereidde Sefanja de godsdienstige hervorming voor. Nadat hij het volk terecht had gewezen om reden van de afgodendienst (koning Manasse had zelfs zijn eigen zoon laten verbranden ter ere van de Ammonitische god Milkom) belooft Sefanja het heil van Jeruzalem doorheen de "kleine rest" die God trouw bleef (Sef 3). Foto: «Profeten» John Singer 1895

VERHEUGT U ! («GAUDETE!») 1ste Lezing: «Laat vreugdekreten horen, dochter van Sion ! Verheug u, sidder van blijdschap!», zegt de profeet Sefanja wanneer hij het Herstel belooft. Jesaja 12 (psalm): Ook dit gezang van Jesaja nodigt ons uit om met vreugde de grote God te bezingen die ons redt. 2de Lezing: De Filippenzenbrief nodigt ons eveneens uit altijd in de vreugde te leven, omdat de Heer nabij is. Evangelie: In het evangelie van Lucas kondigt Johannes de Doper het Blijde Nieuws aan het volk aan, en hij vraagt om in overeenstemming met dit blij nieuws te leven: Wie twee kleren heeft, dele met wie er geen heeft, en wie te eten heeft, dat hij ook zo handele! Zeer treffende aanbevelingen vandaag.

Sef 3,14-18a Sion, jubel van vreugde, juich, Israël, verheug u en wees blij, Jeruzalem, met heel uw hart! Het vonnis dat op u drukte, werd door de Heer vernietigd. Hij heeft uw vijand verjaagd. De Heer, de Koning van Israël, blijft bij u: nu hoeft gij geen onheil meer te vrezen! Op die dag zal er tot Jeruzalem gezegd worden: “Vrees niet, Sion, en laat uw handen niet verslappen. De Heer, uw God, is bij u als een reddende held. Uitermate verheugt Hij zich om u, door zijn liefde maakt Hij u nieuw; Hij jubelt om u van vreugde.” Foto: Sefanja predikt tot het eenvoudige volk (Frans Manuscript XVI E.)

De tekst van Jes 12 bevindt zich op het einde van het Boek van de Emmanuël (Hfdst. 7-12) en dankt voor de geboorte van de ZOON, de God-met-ons. Zing dus met vreugde, want de Heilige van Israël is groot in zijn Stad. -Hij zegt: van de Heer komt onze kracht en overwinning, omdat Hij, al is Hij een kind, ons heeft gered. -En hij herhaalt: Zingend van vreugde zullen wij erop uittrekken om de waterbronnen van het heil te zoeken. -Hij besluit: Bezingen wij de Heer die heerlijke dingen deed, dat heel de wereld verneme dat Hij, dit kleine Kind, ons heeft gered. Wij zingen dat uit, vooruitlopend op de genade van Kerstmis. Muziek uit Montserrat

Jesaja, de profeet van deze psalm (Rafaël) Psalm Jes. 12 Verheugt u en juicht, gij die Sion bewoont want Israëls Heilige woont in uw midden. Verheugt u en juicht, gij die Sion bewoont want Israëls Heilige woont in uw midden. Ik dank, o Heer, Gij waart toornig op mij, maar nu schenkt Gij troost en vergeving. Ja, God is mijn heil, ik verlaat mij op Hem, ik hoef voor geen onheil te vrezen.

Verheugt u en juicht, gij die Sion bewoont, want Israëls Heilige woont in uw midden. De Heer is mijn sterkte, de Heer geeft mij kracht, Hij toont zich mijn helper en redder. Brengt dank aan de Heer en huldigt zijn Naam, verkondigt de volken zijn machtige daden, Maakt alom zijn grootheid bekend. Achaz en zijn vrouw met de kleine Hizkia (Michelangelo)

Koningen Manasse en Josia Verheugt u en juicht, gij die Sion bewoont, want Israëls Heilige woont in uw midden. Zingt luid voor de Heer, die wonderen deed, laat heel de aarde het horen. Verheugt u en juicht, gij die Sion bewoont, want Israëls Heilige woont in uw midden !

Filip 4,4-7 Broeders en zusters, verheugt u in de Heer te allen tijde. Nog eens verheugt u ! Uw vriendelijkheid moet bij alle mensen bekend zijn. De Heer is nabij. Weest onbezorgd. Laat al uw wensen bij God bekend worden in gebed en smeking, en nooit zonder dankzegging. En de vrede van God, die alle begrip te boven gaat zal uw harten en gedachten behoeden in Christus Jezus. De schrijver Safan toont de rol van de Wet die men in de Tempel vond (Ten tijde van Josia. Zie 2 Kon. 22)

De Geest des Heren is over Mij gekomen; Hij heeft mij gzonden om aan armen de Blijde Boodschap te brengen. Jes 61,1 Treden om naar de Tempel op te gaan, ten tijde van Sefanja

In die tijd stelden de mensen Johannes de vraag: 'Wat moeten wij doen?' Johannes gaf hun ten antwoord: 'Wie dubbele kleding heeft, laat hij delen met wie niets heeft en wie voedsel heeft, laat hij hetzelfde doen.'Er kwamen ook tollenaars om gedoopt te worden en ze vroegen hem:' Meester, wat moeten wij doen?' Hij zei hun: 'Niet meer vragen dan voor u is vastgesteld.' Ook soldaten ondervroegen hem: 'En wij, wat moeten wij doen?‘ Hij antwoordde: 'Niemand uitplunderen, niemand iets afpersen, maar tevreden zijn met uw soldij.' Omdat het volk vol verwachting was en iedereen zich aangaande Johannes de vraag stelde, of hij niet de Messias zou zijn, gaf Johannes aan allen het antwoord: 'Ik doop u met water, maar er komt iemand die sterker is dan ik; ik ben niet waardig de riem van zijn sandalen los te maken. Hij zal u dopen met de heilige Geest en met vuur. De wan heeft Hij in zijn hand om zijn dorsvloer grondig te zuiveren en zijn tarwe te verzamelen in de schuur, maar het kaf zal Hij verbranden in onblusbaar vuur.' Zo en met nog vele andere vermaningen verkondigde hij aan het volk de Blijde Boodschap. Ommuring ten tijde van de restauratie, tijdens de prediking van Sefanja

«God, lach ons weer toe en wij zullen gered zijn.» Psalm 80 (79),8

Origineel: Joan Ramirez (+) Toevoeging van beelden, lezingen, muziek, commentaren (Catalaanse en Spaanse versie) : Regina Goberna, in samenwerking met Àngel Casas Engelse vertaling : Vivian Townsend Italiaanse vertaling : Ramon Julià Baskische vertaling : Periko Alkain Portugese vertaling : Ze Manel Marquespereira Franse vertaling : Àngel Casas Nederlandse vertaling : Ben Van Vossel Video: Esther Lozano Monialen v. St. Benedictus v. Montserrat