DIF tevredenheidsonderzoek '15

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kom verder. Saxion. Aantrekkelijk werk voor jongeren in de technische sector. Gezocht: duidelijkheid, structuur en ontwikkeling.
Advertisements

Tevredenheidonderzoek Maatjesproject
Door goede gesprekken groeien
Martijn Bijleveld.
Uitslag School Tevredenheid Onderzoek Ouders 2014
Inwonergericht werken door middel van Servicenormen
NVPMT Werkveldgroep Revalidatie Bijeenkomst vrijdag 24 mei.
Basis van digitaal collectiemanagement
Kennis maken met Opbrengstgericht werken
Inhoud presentatie  Problematiek  Doel “PB-inkoopshop”  Het concept  Conclusies  Planning.
Sportiviteit & Respect HC Twente 26 maart 2014
Presentatie titel Rotterdam, 00 januari 2007 Goed rendement is studiesucces voor de student Rendement en studiesucces.
Visie Mensontwikkeling WSD
Diversiteit en personeelsbeleid bij Scouts en Gidsen Vlaanderen
Klantgericht werken, Kanalen in balans
‘Ik moet meer lezen met mijn ogen en minder met mijn hart.’
Facility management en inkoop
Voortgangspresentatie Jonatan Bruggeman
CAF: praktijkcase Silvie Maes Gemeente Beveren
Evaluatie Barim coaching Wat heeft het opgeleverd? & Hoe nu verder?
Inclusief Hoger Onderwijs: het perspectief van docenten. Een kwalitatieve bevraging. Nathalie Heurckmans Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs (SIHO) Leen.
Workshop Competentie gericht onderwijs in het VMBO en MBO
Resultaten BPV-evaluatie
Magister Leon van den Heuvel, 29 mei 2012.
Deskundigheidsbevordering gerontopsychiatrie
Klanttevredenheidsonderzoek 2012
Inzet Cao VVT Honderden gesprekken Bijeenkomsten| Enquête onder 2500 Abvakabo leden Kwaliteit van zorg: bewoners krijgen niet de zorg die ze verdienen.
Gemeenschaps Enquete JULI Inhoud Hoe mensen over onze school denken –Resultaten van enquete –Opsomming – Gemeenschaps Visie van onze school Wat.
Cijfers & Trends Ondernemen In de Kappersbranche 1 april 2015.
Maturity Scan HAN en nu verder! Presentatie Maturity Scan HAN
Business Model You Wie jou helpt (Key partners) Wat je doet
H9 Sturen. Bewaking scope Door scope verandering is er kans dat er meer geleverd wordt dan afgesproken Meer leveren betekent meer kosten Meer leveren.
VVR302 SLC42R3 Marcel de Voogd 8 februari  Opdracht(en)  Ieder blok een gesprek: (planning einde van deze bijeenkomst)  Procesadvisering  Onderhandelen.
Hostmanship Wat is het? Waar gaat het om?
Een gezamenlijke uitdaging
1 IT Service Management Theorie (2). 2 “Op zoek naar balans tussen dienst en klant” Bron: artikel uit IT Service Magazine van Robert den Broeder en Aad.
COACHEN; zelf aan het werk! HELICON MBO Den Bosch W43
Vraag 1 Van deze bijeenkomst heb ik hoge verwachtingen.
Welkom. Inspirerende omgeving Ruim 30 vooraanstaande bedrijven op het gebied van duurzame energie presenteren zich aan u in het Dubo Trade Centre. Uiteenlopende,
Jaarplan 2016 Hogeschool VHL Vastgesteld door het College van Bestuur van Hogeschool VHL op 2 juli 2015.
Over organisatieverandering via programmamanagement versus lean management Thea van den Berg Suzan Vos Rijkswaterstaat.
Tevredenheidsmeting OCMW Presentatie MC Bea 24/08/09.
LTC VLEUTEN DE MEERN Ledentevredenheidsonderzoek 2014.
1 René Stumpel Regionaal Geneeskundig Functionaris Hoofd afdeling Algemene Gezondheidszorg.
Cliëntervaringsonderzoek Epilepsiecentrum Kempenhaeghe Sector Zorg & Dienstverlening Kwaliteitsdag VGN Door Esther Landsheer, MSc. Orthopedagoog.
Optimalisering inhoudelijke opname en ontslaggegevens.
Kenmerk: 24 juni Kenmerk: 24 juni Marian Kat-de Jong Kenmerk: 24 juni Spelling op bestelling Gebruik van Hogeschooltaal in de Helpdesk.
Toelichting op het ontwikkelen van digitale content.
TRIJNTJE LUCASSEN Van IBL naar managementinformatie: ideeën en plannen.
Nieuwe opzet onderwijs. Huidige situatie onderwijs op Commanderij College: Methode bepaalt grotendeels: Welke onderwerpen worden behandeld Op welke wijze.
Evaluatie voortgang Scouting Academy. Resultaten en wat gaan we ermee doen? a.Eerste inkijk in belangrijkste uitkomsten b.Discussie in subgroepen c.Aanbevelingen.
Dienstverlening aan de burger HOE ERVAREN BURGERS MET EEN CHRONISCHE AANDOENING DE OVERHEIDSDIENSTVERLENING?
OSR onderzoek Tevredenheid schoolleiders kwaliteit OSR-opgeleide docenten.
Kick-off Kwaliteit Verbetercyclus
Tevredenheid schoolleiders kwaliteit OSR-opgeleide docenten
Lean Six Sigma - Verbetermanagement
Organisatieontwikkeling
Kick-off Kwaliteit Verbetercyclus
Training voor gevorderde werkplekbegeleiders
KVC en naam organisatie
Kick-off Kwaliteit Verbetercyclus
Kick-off Kwaliteit Verbetercyclus
MBO College Airport Presentatie Verdraaid Goed Onderwijs
Kick-off Kwaliteit Verbetercyclus
Opnemen colleges als dienst bij de Hanze
Bijeenkomst in Gastel 28 mei Bijeenkomst in Gastel 28 mei 2018.
Kick-off Kwaliteit Verbetercyclus
GRIP OP GROEI Resultaten 0-meting
Doelen, verlangens, behoeftes en drijfveren
Startgroep nieuwe HR-cyclus
Transcript van de presentatie:

DIF tevredenheidsonderzoek '15 Opvolging en vervolg

Facilitair Team – wat zijn de conclusies? Medewerkers Schoonmaak werkplek/leslokaal/algemeen lage score (m.u.v. CHL) Opslaan documenten wisselende score Assortiment catering lage score op duurzaam/verantwoord/lactose intollerant Post & pakketten Den Bosch lage score De facilitaire teams scoren op alle locaties hoog   Studenten Schoonmaak lage score (hoeveelheid afvalbakken en aanwezigheid van afval) Restaurant lage score (assortiment en prijs) Vakinhoudelijke kennis facilitaire medewerker wisselende score

Facilitair Team – wat zijn de acties? Medewerkers & studenten: Verdiepende actie: Wat is de verwachting van de schoonmaak, wanneer doen we het goed? Verdiepende actie: Waar kan ik jou blij mee maken --> belevingsonderzoek? Medewerkers Verdiepende actie: Wat gaan we met de post doen? Verdiepende actie: Frisdrank/snoep automaat op Bijster? Inhoud automaten alle locaties? Studenten Quick win: koffievoorzieningen voor studenten OWB 215 in kaart brengen (excl. restaurant) Quick win: verbeteren toiletpapier

Huisvesting, Inkoop & Contractmanagement – wat zijn de conclusies? Algemeen: Te weinig stopcontacten. CHL: Tekort aan werkplekken LDS: Te weinig tot geen (afsluitbare) stallingsmogelijkheden voor fietsen en auto’s OWB215:Klimaat Bijster: Klimaat Te weinig parkeerplaatsen

Huisvesting, Inkoop & Contractmanagement – wat zijn de acties? Algemeen: T.a.v. te weinig stopcontacten wordt een verdiepend onderzoek gedaan naar de behoeftevraag. Welke opleidingen, lokaties, welke ruimtes. CHL: T.a.v. te weinig werkplekken hopen we met de komst van het Path-gebouw dat dit is verbeterd. LDS: Er is een start gemaakt met de realistatie van het ontwerp van het buitenterrein. Hierin zijn alle klantwensen meegenomen, incl. fietsenstalling. OWB215: T.a.v. het klimaat, Het project Revitaliseren zal dit moeten aanpakken en oplossen. Communicatie omtrent ontwikkelingen wordt hierin verzorgd in samenwerking met DMCS. Bijster: T.a.v. het klimaat. Het betreft een huurpand. De sturing op gebouwbeheer is lasting. Er is een nieuwe installatie aangebracht wat leidt tot verbetering. Beperkte parkeergelegenheid is een gegeven. De informatievoorziening naar de gebruikers moet aandacht krijgen en opgepakt worden.

ICT Back Office – wat zijn de conclusies? Vragen gaan niet direct over dienstverlening van ICT Back Office. Antwoorden leveren wel input op voor ICT Back Office.

ICT Back Office– wat zijn de acties? Wifi / Xythos actiepunt alle locaties: communiceren dat medewerker/student melding hiervan moet maken bij de servicelijn. "promoten" storing.avans.nl/selfservice.avans.nl

ICT Support – wat zijn de conclusies? In algemene bevindingen zijn we tevreden over de ervaringen van gebruikers met ICT-Support en de door ons geleverde dienstverlening. De ervaringen voor wat betreft hardware (trage opstart, diversiteit SB) en software (voorbeeld: notebooksoftware, wijzigen wachtwoord op de mobiele tel) komen bekend voor. De ondersteuning wordt in het algemeen positief ontvangen en blijft afhankelijk van het individu! Kennisniveau in het gebruik van SB wordt gewaardeerd. Dit moeten we zeker vasthouden. Begrip is er bij het ondersteuningsgevoel op de LOV (verbouwingen bereikbaarheid achterin AGW ruimte). De bijster en Kunstacademies (bereikbaarheid, zichtbaarheid). Opvallend is dat studenten nog steeds te weinig werkplekken lijken te hebben, terwijl de intenties van Avans juist beperking van werkplekken zou opleveren!

ICT Support – wat zijn de acties? We hebben de gemiddelde resultaten met die van de betreffende balies in de lokale overleggen van de helpdeskmedewerkers door de medewerkers zelf laten bekijken en doorgenomen met elkaar. Wat aardige discussies en leerpunten heeft opgeleverd. Afhankelijk van de bevindingen van docenten en studenten zijn de aandachtspunten met elkaar doorgesproken! acties liggen op het zachte vlak en vallen lastig hard te maken.  Meer aandacht geven aan de klant. Meer proactief voorkomen. Zichtbaar zijn door vaker over AGW domeinen te lopen (Minder vasthouden aan lastige regels maar eigen verantwoordelijkheid nemen en klant helpen, ook al valt het misschien buiten onze scope) In ons jaarplan 2016 is hier in een pilotachtig concept extra ruimte voor en dat willen we bezigen

Service Lijn – wat zijn de conclusies? Geen schokkende aandachtspunten. Op de LD en BKL is men over de hele linie wat kritischer. Gespreksduur wordt een enkele keer als lang bestempeld (maar dat is persoonlijk en moeilijk in te schatten). Complimenten worden toch gegeven wanneer er geen vragen over de SL opgenomen zijn in de vragenlijst.

Service Lijn – wat zijn de acties? Gespreksduur te lang – We zijn ons daarvan bewust en dat is binnen het team besproken.

Roosteren, Toetsen en Evenementen – wat zijn de conclusies? Over de hele lijn geen uitschieters naar beneden. Wel over de hele breedte werk aan de winkel. Evenementen scoort hoger dan roostering. Het onderzoek levert nauwelijks nieuwe info op en is een onderzoek in algemene termen het ontbreekt aan specifieke punten. De roostering noodbouw HSL wordt als slecht ervaren. Het vermoeden bestaat dat dit met name gericht is op de kwaliteit van het gebouw en zijn faciliteiten niet zo zeer op het lesrooster. Door de medewerkers van het Hervenplein wordt ruimtegebrek ervaren. Uitwijken naar andere lokalen is vaak niet mogelijk.

Roosteren, Toetsen en Evenementen – wat zijn de acties? Aandacht voor verbetering van de algemene beleving van de diensten van RET. Concrete acties binnen uitwerken visie RET, programma toetsen en project onderwijslogistiek; Als het gaat over de noodbouw aan de HSL, de klant bevragen op specifieke punten wat wordt als niet goed ervaren. Bevragen via de roosteraar en via servicemanagement; Met de roosteraars van het Hervenplein (ASH en JHS) in gesprek over de mogelijkheden om meer flexibel om te gaan het roosteren van de ruimten.