Titiaan: OLV ten Hemelopname Bijbelse Beelden groepswerk 1. Korte inleiding 2. Groepjes van drie 3. Een bijbelbeeld kiezen per groep 4. Bijbeltekst goed.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
De Tabernakel. God wil wonen tussen de mensen!
Advertisements

Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Evangelische Kerk Sint-Niklaas - 16 maart Cécil Van Maelsaeke
Is er leven na de dood?.
De beroemdste persoon die er is …
Wij hebben een woord -Het Woord- voor de wereld
Psalm Een pelgrimslied. Ik sla mijn ogen op naar de bergen,
Waarom ben ik hier op aarde?
Welke kenmerken schrijven jij of anderen aan God toe? Roept u maar!
Het kerkelijk jaar Thema 8.
de genezing te Bethesda
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Jeugddienst 11 januari Thema: Jezus vertrouwen = Feestje bouwen
God is Licht In wat bestond, was Hij het leven. En het Leven was het licht der mensen. Het licht schijn in de duisternis, maar de duisternis nam het niet.
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
‘Zijn alle godsdiensten gelijk?’. Jezus zegt: Bij Mij moet je zijn! Een andere weg is er niet. Alleen door Mij kom je bij God.
De christelijke boodschap
Wat maakt het leven zinvol?
Preek: Jaap de Schipper.
Les 2 : 5 oktober 5 – 11 oktober 2013 “Hemel”op Aarde HET HEILIGE HEILIGDOM “Hemel” op Aarde.
Godsdienst.
Jezus vroeg zijn leerlingen: `Wie is de Mensenzoon volgens de mensen?' Matt 16/13.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18: ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
Jaarthema: 2 Corinthiërs 4:18 ‘en wij niet opmerken wat zichtbaar is, maar wat onzichtbaar is, want het zichtbare is voor een korte era, het onzichtbare.
8 Mij, verreweg de geringste van alle heiligen, is deze genade te beurt gevallen, aan de heidenen de onnaspeurlijke rijkdom van Christus te verkondigen.
De Ben Adam Psalm 8.
Welkom in deze kerkdienst
LEZEN: JOH.3:16 WANT GOD HAD DE WERELD ZO LIEF.
Godsdienst.
Godsdienst.
Godsdienst.
Ik nodig je uit tot een nieuw begin.
“In den beginne schiep God de hemel en de aarde …”
Het Spel Kaarten Tekst Gerard De Vries.
Geldermalsen  (Jezus)”…. gij zult mijn getuigen zijn ……………tot het uiterste der aarde.  “GETUIGE”: Delen wat God heeft gedaan in mijn leven.
Hoe je kijkt bepaalt wat je ziet
Alles draait om liefde!.
WAT DOE IK HIER NOG...??1 WAT DOE IK HIER NOG…..??
In de leerschool van het gebed
Welkom Blaadjes om mee te schrijven liggen bij de ingang Jongens en meiden, Het is weer tijd voor spoorzoekers. Dus let maar weer goed op en schrijf mee.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
Verlangen naar licht.
Pasen - zondag 31 maart 2013 Het graf is open, het nieuwe Leven is opgestaan. Hij die opgestaan is wijst ons de weg door de dood en het open graf heen.
28 september 2014 Zoetermeer. Openbaring 1 1 Openbaring van Jezus Christus, welke God Hem gegeven heeft om zijn dienstknechten te tonen hetgeen weldra.
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
OPENBARING AAN JOHANNES
Het was in de tweede wereldoorlog.
Welkom in de kerk Zondag 8 HC Franeker 7 maart 2010 Thema: De Drie- enige, de God van je doop.
Passie voor Jezus Jaarthema: 18 preken, 3 maal 6. Deel 1. Jezus vóór dat Hij op aarde kwam. Deel 2. Jezus op aarde. “Ik ben …...” Nu: Deel 3. Jezus na.
Laatste advent - zondag 21 december
Getuige van het licht Catechismus met Kerst?! Catechismus met Kerst?! Van twee kanten naar elkaar toe: Van twee kanten naar elkaar toe: Jezus Christus.
“Zout & Licht Hilversum” 5 april 2015
De doop in de Heilige Geest
Voorganger: Ds. H. Torenbeek Ouderling van dienst: J. Korthoef
 - Inleiding  - Monotheisme  - Twee Naturen  - Als Rechter  - Als Verlosser  - Als Mens, Leraar en Vriend  - Als Idool.
terug naar het paradijs
Kerstproject 2011 Vertel Het Maar
Kerst 2015 Jesaja 9 vers 5 Een kind is ons geboren, een zoon is ons gegeven: de heerschappij rust op zijn schouders. Deze namen zal hij dragen: Wonderbare.
* Christus, het beeld en woord van God
In deze dienst zal Ds. Blijdorp voorgaan Na de zegen zingen we Lb. 1 Schriftlezing: Zondag 15 Tekst: Kol. 1: 15 – 20.
6 maart 2016 Urk. Matteüs Toen antwoordden Hem enige der schriftgeleerden en Farizeeen en zeiden: Meester, wij zouden wel een teken van U willen.
10 april 2016 Zoetermeer. Matteüs Maar Hij antwoordde hun en zeide: Een boos en overspelig geslacht verlangt een teken, maar het zal geen teken.
DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later.
10 maart 2016 Bodegraven. Johannes 4 35 Zegt gij niet: Nog vier maanden, dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u, slaat uw ogen op en beschouwt de velden, dat.
Waarom zijn we hier op aarde?. Wat is de zin van ons bestaan? Waar leef jij voor? Wat is jouw levensdoel? Waarom ben jij hier op aarde? Heb jij dat helder?
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Prekenserie discipelschap 2.0 Hoe worden we door de bijbel gevormd tot discipel?
Schattebout. Schattebout Er is meer tussen hemel en aarde! Ècht wel! Eindeloos bewustzijn bij God. Zo heet dit schilderij. Dat is net zoiets als eeuwig.
Zondag 16 april 2017 Pasen De Heer is waarlijk opgestaan
Transcript van de presentatie:

Titiaan: OLV ten Hemelopname Bijbelse Beelden groepswerk 1. Korte inleiding 2. Groepjes van drie 3. Een bijbelbeeld kiezen per groep 4. Bijbeltekst goed lezen 5. Ieder maakt zijn beeld(en) evt tekenen. 6. Elkaar bevragen 7. Evalueren

Openbaring van Johannes Inleiding Bijbelbeelden, droom- beelden, symbolen en visioenen zijn van dezelfde aard en oorsprong Je kunt ze bevragen Beelden zijn een weg naar binnen. ‘The Queenly Power of the Imagination’ JvdStok.

LAATSTE AVONDMAAL Dirk Bouts: Geen historische maar eigentijdse beelden (Begijnhof Leuven) In de middeleeuwen speelden

Ondergrondse buizen: moderne beelden.

Beelden uit het onderbewuste: bevangen en bevrijden Waar vaart ze heen? Na 5 jaar antwoord

Siva Bindu Toch eigentijds, eigen cultuur C.G. Jung Symboliek v.d. mandala

‘COMPARTIMENTSPSYCHOLOGIE’: de kerk en de geneeskunde werken aan hetzelfde probleem. Hier het geval van een alcoholicus, die onder prijzenswaardige invloed van een zekere godsdienstige beweging kwam en gefascineerd door het enthousiasme hiervan vergat dat hij een borrel nodig had. Hij was kennelijk op wonderbaarlijke wijze door Jezus genezen en men pronkte met hem als getuige van de goddelijke genade. Na enige weken ging het nieuwtje ervan af en leek een alcoholische verkwikking op z’n plaats. Maar nu kwam de godsdienstige organisatie tot de conclusie dat het geval’pathologisch’ was en kennelijk niet geschikt voor een tussenkomst van Jezus. Dus bracht men hem naar een kliniek om arts het werk beter te laten doen dan Jezus. (CG Jung, mens en zijn symbolen, p 83).

Keuze uit Bijbelbeelden (Vb Zacharias en Gabriël) Palmpasen: Op. 19:1De Hemelse Troon Palmpasen: Mt 21:1 Op de ezel Witte Donderdag Joh 6:47. Brood uit de Hemel Witte Donderdag Mt 26:17 Laatste Avondmaal Goede Vrijdag Lc 9:18 Drager van het Kruis Paaszaterdag Petr 3:14 Prediker voor de gekerkerden Paaszaterdag Mt 27:57 Bij het graf Paaszaterdag Gen 1:1-4 Schepping Paaszaterdag Joh 1:1e.v. Een mens, van God gezonden We hebben Zijn Heerlijkheid aanschouwd Pasen Mt 28:1 Maria’s en Engel bij het graf Pasen Kol 2:6 Deelhebben aan de Volheid Pinksteren Hand 2:1 Neerdaling H. Geest H. Drievuldigheid Op. 4:2 Zeven Geesten voor de Troon 2e Z H.Drievuldigh. 1Joh1: 3 Wandelen in het Licht 3e Z H.Drievuldigh. Lc 1:8 Zacharias wordt verhoord

Bevragen (b.v. Drager van het Kruis Open vragen stellen Geen antwoorden suggereren (kiezen mag wel als het antwoord moeilijk komt) * Vraag nooit: Waarom..? Niet zelf interpreteren Maar vraag: wat voel je?

Spirituele oefening vb. Palmpasen Ga na de evaluatie terug naar het beeld. Neem er de tijd voor om hetin je op te nemen. Vereenzelvig je met de Berijder van de ezel. Ervaar alles om je heen. Ga de weg

Imitatio Christi Spirituele oefening Ga de berg op, ervaar de weg Wandel zo door de stad Ervaar het leed van (iedere) gekerkerde Draag het leed der wereld –Gemaakte keuzes Verheerlijking op de berg Wandelen in het Licht Preken tot de gekerkerden Drager van het Kruis