Les 11 voor 12 december 2015. “Ik maak Mijn verbond met u, dat niet meer alle vlees door het water van een vloed zal worden uitgeroeid, en dat er geen.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Beloften uit het verleden gericht op de toekomst !
Advertisements

1 19 jan Urk. 2 de context van 2Korinthe 3  Paulus reageert op beschuldigingen dat hij onbevoegd zou zijn (3:1,2);  Paulus plaatst zijn Evangelie.
Als vreemdeling op weg naar Huis
Goed beheer of wanbeheer?
Zonde, de grootste vijand
Les 17 deel 2a Wat betekent het woord “verbond” ?
Zending vandaag Wat gaan we bespreken? Wat is zending?
Hoe kun je Geloven? 1.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Parasjah (=“gedeelte”) van vandaag
Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de doop Bij de doop word je in water ondergedompeld of ermee besprenkeld. Zo wordt zichtbaar gemaakt dat je.
Romeinen Denken en Dienen. Zie! Hinah! Zie, de dag van Jahweh komt, meedogenloos….
Zegen & vloek deel II.
Pasen & Pinksteren op één dag!
1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1 donderdag 21 februari 2013 bespreking vanaf Hebreeen 1 1.
Besnijdenis Rechtbank in Duitsland: mishandeling Rechtbank in Duitsland: mishandeling Vreemd geworden in onze cultuur ook voor ons? Vreemd geworden in.
Lange wandeling Bijbelstudie met Jezus De Schriften open
Stel je voor … Je was erbij op de Pinksterdag Petrus spreekt de mensen toe Verrassend Ontnuchterend Geen spektakel Meer een boetepreek CHRISTUS CENTRAAL!
Johannes 1:17 (NBV) De wet is door Mozes gegeven, maar goedheid (grondtekst: genade) en waarheid zijn met (in de persoon van) Jezus Christus gekomen. 14.
Pinksteren Nu de Heilige Geest in ons blijft.... Pinksteren Johannes 2:10 ‘Iedereen zet zijn gasten eerst de goede wijn voor en als ze dronken zijn de.
God zegent je zodat je zult heersen 1.
God maakt zijn zegen waar 1.
Wanneer heb je een echt, levend, geloof?
Hoofdstuk 4 Op de kring Bijbelstudie Van de VEG Amstelland 2 Emmeloord Over het boek Jozua Hoofdstuk 4.
Wie heeft u in zijn ban gekregen? We houden niet zo van wetten, toch leveren we ons er makkelijk aan uit – alsof er een magische aantrekkingskracht is.
Hebreeën 6 : 18 t/m 20 Hebreeën 4 : 14 t/m 16 Hebreeën 10 : 19 t/m 23
Leviticus 15:25 Wanneer bij een vrouw lange tijd bloed vloeit … dan zal zij gedurende al de tijd dat zij vloeit, onrein zijn.
DE DOOP: EEN PRONKJUWEEL MET GOUDEN RAND ONTVANGEN UIT GODS VADERHAND.
Preek ‘Geloof en wetenschap?’
Introductie De Copernicaanse Revolutie. I. De revolutie van het Oude naar het Nieuwe Verbond. A. Het Oude Verbond Focus:jou, mij, de mens Karakter: doen,
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
essentie van kerst Over de mens-wording van Gods Zoon
17 jan Urk. Galaten 3 16 Nu werden aan Abraham de beloften gedaan en aan zijn zaad. Hij zegt niet: en aan zijn zaden, in het meervoud, maar in.
OPENBARING AAN JOHANNES
God en jij Jij en God.
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
Wat moeten wij doen om Gods licht en liefde
Op hoop van zegen of vol verwachting klopt ons hart?
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
GOD BELOOFT EEN NIEUW EN BETER VERBOND Jeremia 31:31-34.
Genesis 15:5 Toen leidde Hij hem naar buiten en zei: Kijk naar de hemel en tel de sterren, als u ze kunt tellen. En Hij zei tegen hem: Zo talrijk.
Hoe vier je Kerst?.
Deuteronomium 34:4-5. Deuteronomium 3:26: “Maar door uw schuld was de HEER tegen mij in woede ontstoken (…).” Deuteronomium 4:21: “Door uw schuld.
Heb je een offer. Jezus heeft het offer op het kruis gebracht
De offers – HET OFFER, beeld(en) van het werk van de Heer Jezus
Voorganger: ds. G. Rohaan Organist: Mans Kuipers
Romeinen 8: 12 Welnu, broeders, wij zijn aan het vlees niet verplicht om naar het vlees te leven. 13 Want als u naar het vlees leeft, zult u sterven.
Les 12 voor 19 december Gedalia was tot gouverneur aangesteld over Juda (Jeremia 40:6-12). Ishmaël doodde Gedalia en nam het overblijfsel gevangen.
Volg Jezus en vind rust Kies heden Wie je wilt dienen!
In deze dienst zal Ds. A.P. Feijen voorgaan Na de zegen zingen we Ps. 33: 3, 4 Schriftlezing: Luk. 12: 1 – 7 Tekst: Zondag 9.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Blz. 718 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten we eerst.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen II Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Laten.
Introavonden: Wat voor soort kerk is de Avond 1 De boodschap waar wij voor gaan.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Versie GS Harderwijk 2011 Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Les 9 voor 28 mei “Wie zich dan zal vernederen als dit kind, die is de belangrijkste in het Koninkrijk der hemelen.” (Mattheüs 18:4) Wat betekent.
Zeven verbonden en wat zij ons leren 1. Verbond: - overeenkomst tussen twee personen of partijen (algemeen) 2.
Les 13 voor 25 juni JEZUS BARABBAS Politieke leider Hij wilden de mensen bevrijden van Rome Hij beloofde aardse heerlijkheid JEZUS DE CHRISTUS Geestelijke.
Brief aan de Galaten -21- geloof – zegen- belofte-verbond.
Brief aan de Galaten -20- geloof – vrijkoping belofte.
HET KRUIS EN ZIJN SCHADUW. De volmaaktheid van het offer van Christus Hebreeën 9:
Les 10 voor 2 september 2017 DE TWEE VERBONDEN.
Paulus & de verbonden 15 oktober 2017 Urk.
SCHEPPING EN ZONDEVAL Les 1 voor 6 oktober 2018.
GOD. GOD GOD Op adem komen: teken van verbondenheid.
Zandloper van Gods geschiedenis
Transcript van de presentatie:

Les 11 voor 12 december 2015

“Ik maak Mijn verbond met u, dat niet meer alle vlees door het water van een vloed zal worden uitgeroeid, en dat er geen vloed meer zal zijn om de aarde te gronde te richten.” (Genesis 9:11) God heeft door de Bijbelse geschiedenis heen verschillende verbonden gesloten met mensen, met naties en met de gehele mensheid. Het verbond in Genesis 9:8-17 is de meest universele van allemaal. Het omvat Noach, zijn kinderen, zijn nakomelingen en "de vogels, het vee en alle wilde dieren.” Dat is een unilateraal (= eenzijdig) verbond. God beloofde iets en Hij verwachtte niets van onze kant. Daarnaast plaatste hij een teken—de regenboog—dat nog steeds overal op aarde kan worden gezien. Het is een gedenkteken van Zijn verbond.

“Ik zal Mijn verbond maken tussen Mij, u en uw nageslacht na u, al hun generaties door, tot een eeuwig verbond, om voor u tot een God te zijn, en voor uw nageslacht na u.” (Genesis 17:7) GOD’S TOEWIJDING Zegen. Genesis 12:3 Persoonlijk. Universeel. Erfenis. Fysiek Genesis 17:8 Eeuwig. Hebreeën 11:10 ABRAHAM’S TOEWIJDING Geloof Genesis 15:6 Gehoorzaamheid. Genesis 17:1 Het teken van het verbond. Genesis 17:11

Ten slotte; de verzoening houdt een levensverandering in; een leven die Gods wil navolgt: “U ziet wel dat het geloof samenwerkte met zijn werken en dat door de werken het geloof volmaakt is geworden.” (Jakobus 2:22).

GOD’S TOEWIJDING Zegen. Persoonlijk. Deuteronomium 4:6 Universeel. Jesaja 2:3 Erfenis. Fysiek. Deuteronomium 27:3 Eeuwig. Hebreeën 12:22 ISRAEL’S TOEWIJDING ISRAEL’S TOEWIJDING Geloof. Hebreeën 4:2 Gehoorzaamheid. Exodus 24:3 Het teken van het verbond. Exodus 31:13 Het verbond op Sanaϊ is Gods eeuwig verbond op grond van Jezus’ bloed. Israël moest zich daarvan doordrongen voelen bij elke offer die zij opofferden. Niettemin, hun gebrek aan geloof maakte het verbond ongeldig (Hebreeën 4:2).

Israël hield zich niet aan haar deel van het verbond, maar God was toch getrouw. (Jeremia 31:32) God gebruikte Jeremia om te midden van die nationale afvalligheid een nieuw verbond aan te kondigen. Dat was een beter verbond, “vastgelegd in betere beloften.” (Hebreeën 8:6) Dat verbond is in feite hetzelfde eeuwige verbond, gebaseerd op Jezus’ bloed. De wet die op stenen tafelen was geschreven, staat nu geschreven in degenen die door geloof het goddelijk verbond hebben aangenomen, en vergeving hebben ontvangen van hun zonden. (Jeremia 31:34) Israël hield zich niet aan haar deel van het verbond, maar God was toch getrouw. (Jeremia 31:32) God gebruikte Jeremia om te midden van die nationale afvalligheid een nieuw verbond aan te kondigen. Dat was een beter verbond, “vastgelegd in betere beloften.” (Hebreeën 8:6) Dat verbond is in feite hetzelfde eeuwige verbond, gebaseerd op Jezus’ bloed. De wet die op stenen tafelen was geschreven, staat nu geschreven in degenen die door geloof het goddelijk verbond hebben aangenomen, en vergeving hebben ontvangen van hun zonden. (Jeremia 31:34)

GOD’S TOEWIJDING Zegen. 1 Petrus 3:9 Erfenis. 2 Petrus 3:13 ONZE TOEWIJDING Geloof. Hebreeën 11:6 Gehoorzaamheid. 1 Petrus 1:2 Het teken van het verbond. 1 Korinte 11:24-25

"Onder het nieuwe verbond zijn de voorwaarden waaronder het eeuwige leven kan worden verkregen dezelfde als onder de oude - volmaakte gehoorzaamheid... In het nieuwe en betere verbond heeft Christus de wet vervuld voor de overtreders van de wet als zij Hem, door het geloof, als een persoonlijke Redder ontvangen... De kracht ligt in Christus' gratis geschenk, een belofte, die alleen gewaardeerd door degenen die gevoelig zijn voor hun zonden, en hun zonden verzaken en hun hulpeloze zielen op Christus werpen, de zonde vergevende Redder." E.G.W. (That I may know Him, October 20)