Vrijheid.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Op zoek naar… …Antwoorden op vragen over kerk, cultuur, Bijbelboeken, … & geloven. Vanavond: ‘In gesprek met’ de kerkenraad.
Advertisements

Vrijzinnig Humanisme.
De rivier.
Dilemma’s en perspectieven
´OMWILLE VAN MIJN NAAM´.
Schema H13 par. 1 Vier vrijheid!.
het licht van Pasen schijnt. Het is aan ons te zorgen dat, Wanneer vele paaskaarsjes branden Is dat een prachtig gezicht. Want dan zie je iedereen.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Syrië Syrië is een land in het Midden-Oosten en heeft ca. 4,5 keer de oppervlakte van Nederland. Het land telt ruim 22 miljoen inwoners. Dorcas, Tear en.
Havo week 44/2010.  Doel: Problemen van de rechtstaat verkennen.  Veranderende regels.  Grondwet.  Discussiepunten in rechtstaat  Actualiteit  Opdrachten.
It’s Alive! Vier het leven!.
Woord van Leven Mei 2011.
Het socialisme Paragraaf 7..
Godsdienst 1.
Rechten van burgers Plichten van de overheid
Frankrijk voerde oorlog tegen landen die bang waren voor een revolutie
Wat doet een diaken? Diaconia = dienen Dienen om te dienen.
B1D en B1F 7.2 Reformatie en opstand.
Kenmerk 30 De democratische revoluties in westerse landen met als gevolg discussies over grondwetten, grondrechten en taatsburgerschap Les 2: Verloop van.
Paragraaf 5.1: van vriend naar vijand.
Gevolgen van de revolutie
Vier Vrijheid 13.1.
Geloven en nu….
Oprichting en optreden van de VN
Leidens ontzet 3 oktober.
‘voor de kinderen’. Johannes 1 3 x een nieuw begin de wording van de wereld de(mens)wording van Jezus de wording van Gods kinderen In het begin.
Onze Vader in de hemel.
Noodhulp Syrië Tear. Onrust en gevechten in Syrië Veel mensen zijn ontheemd, getraumatiseerd. Meer dan 9 miljoen Syriërs zijn van huis en haard verdreven.
Hoe was het ook alweer? Oorzaak en gevolg
Een brandend hart.
2.1 Jong geleerd, oud gedaan
Hoofdstuk 3 De Romeinen.
Paragraaf 5.5 Historisch overzicht
Noodhulp Noord-Irak. Irak Irak: ligt tussen Syrie, Turkije en Iran. 31 miljoen inwoners 1,2 miljoen mensen op de vlucht voor geweld van IS (voorheen ISIS)
Zondag 2 HC Franeker 13 september 2009
17de eeuw: Wetenschappelijke revolutie
Een nieuwe tijd Waar gaat het over?.
Wetenschappelijke revolutie
Welkom in deze kerkdienst
Welkom in deze kerkdienst
Eén stem per afgevaardigde zul je bedoelen 600 burgers & boeren
Schokland 3.0 Politiek-juridische dimensie
Wat moet je weten aan het eind van de les?
Welke groepen in Frankrijk waren ontevreden in de 18de eeuw
Beelden van de kerk.
Staatsinrichting In Nederland.
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Welkom in de wereld van het asielzoekerskind!. In mijn land Syrië is het niet veilig. Er is al heel lang oorlog. Heel veel mensen en kinderen worden gedood.
WAT HEBBEN WIJ AAN DIT VERHAAL?. GODS VERLOSSINGSPLAN GAAT VERDER.
H2 Pruiken en revoluties§2.3 Revolutie in Frankrijk Welke groepen in Frankrijk waren ontevreden in de 18 de eeuw en waarom waren zij ontevreden? Waarom.
Verlichting: Filosofische stroming uit de 18de eeuw waarin geloof en absolute macht plaats moest maken voor verstand, vrijheid en gelijkheid.
Revoluties in Europa.
4G De moeite van de rijken … Jezus keek de kring rond en zei tegen zijn leerlingen: 'Wat is het moeilijk voor rijken om het koninkrijk van God binnen.
HEER, wie is als u, zo vol goedheid? Micha 7: HEER, WIE IS ALS U, ZO VOL GOEDHEID? Anders dan alle goden – anders dan wij Hij houdt niet vast aan.
Wandelen (bewegen) in Gods genade.. Genade Identiteit Gevoel LIEFDE Verstand Heiliging Schuld.
Op reis naar… Suriname!. Lezen: Lukas 18: Zingen: 87 vers 3 en 4 Zonnestralen voor kinderen.
Deze les: Chinese keizers Kleding vandaag
Deze les: Uitleggen rechtsstaat Maken opdrachten.
Erger niet... 1.
Blok 2 Vrijheid in Nederland
Aardrijkskunde Bob Martijn en Bas.
Lampedusa De oversteek.
…..LET OP…………. Deze powerpoint gaat over de Nederland; rechts-staat en democratie De powerpoint bevat de basisstof die je moet kennen om het centraal.
De grondwet Paragraaf 4 politiek.
Ik ben een leerling van Jezus.
Blok 2 Vrijheid in Nederland
Cursus 3.4 Rechten van de Mens Klas 2 KGT Lesweek 2
Cursus 3.4 Rechten van de Mens Klas 2 KGT Lesweek 2
Democratie of dictator
Wij geloven in de goede Vader
Transcript van de presentatie:

Vrijheid

Lesdoelen Jullie kunnen in eigen woorden uitleggen wat een democratie is; Jullie kunnen enkele vrijheden opsommen die we in Nederland hebben; Jullie kunnen uitleggen wat de Grondwet is; Jullie kunnen een voorbeeld noemen van ‘botsende grondrechten’.

Wat is er ook weer aan de hand in Syrië? Burgeroorlog: Leger van president al-Assad tegen rebellen / oppositie (tegenstanders). Ruzie/strijd om macht/politiek (wie is de baas) Religieuze oorlog: IS (ISIS) = Islamitische Staat Irak en Syrië. Ruzie/strijd om religie/macht/politiek.

Op de vlucht voor de oorlog in Syrië Dit filmpje gaat over Waddah en zijn 15-jarige neefje Saad Tayfour. Ze komen uit het inmiddels plat gebombardeerde Aleppo. Daar blijven was geen optie. Saads vader stierf door het geweld. Hij noemt het leven in Aleppo verschrikkelijk: "Het is gevaarlijk. Er is geen water en geen elektriciteit, maar ook geen internet, geen leven en geen school." Waddah en Saad lieten alles achter en vertrokken via Libanon, Turkije met de boot naar Griekenland. Saad is blij dat hij in Nederland is. "Ik hou van voetballen en wil hier graag studeren.“ filmpje Waddy en Saad in Weert

Nederland en andere Europese landen: Democratie: stem van het volk, wij kiezen onze leiders

Grondwet: Vrijheid van meningsuiting

Grondwet: Vrijheid van religie

Grondwet: Vrijheid van onderwijs

Islamitische Staat in Syrië en Irak: Hele strenge regels Hele strenge straffen Geen vrijheid van meningsuiting, onderwijs, geloof Vernielen van kerken, scholen en huizen

Kunnen grondrechten botsen? Vrijheid van meningsuiting (artikel 7 Grondwet) (iedereen mag een eigen mening hebben) Verbod op discriminatie (artikel 1 Grondwet) (iedereen dient gelijk behandeld te worden)

Stellingen Ik vind jouw trui niet mooi. Alle mensen die geloven in Jezus moeten naar de gevangenis Voetbal is stom Alle mensen uit Turkije moeten weg uit Nederland Ik hou niet van Ajax

Evaluatie en vragen Vrijheid van onderwijs? Democratie? Vrijheid? Vrijheid van religie? Vrijheid van meningsuiting? Grondwet?