Aimée Eijkman EP32 Oktober 2013 Trainingsmethode.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Op reis langs de voorzieningen
Advertisements

Geloven in de hoop.
Welkom op TOV! Bekering.
Rijdend op een paard hoeft een handicap, geen beperking te zijn. Het geeft een gevoel van vrijheid, je bouwt een band op met het paard. Het geeft je een.
Voorbereiding Orientatie
Workshop Handelingsgericht werken
GOD is liefde.
De beroemdste persoon die er is …
Regelhulp Regelhulp.nl is een digitale wegwijzer van de overheid voor iedereen die zoekt naar zorg of ondersteuning. Het webportaal bevat actuele informatie.
Gemaakt door Odessa koorevaar
“Een reis naar Licht”.
Gouden Eeuw Kunst en wetenschap Door de Renaissance, een kunststroming uit de 16e eeuw, was er opnieuw interesse voor de kunst en kennis uit de Oudheid.
Pony’s, paarden en paardrijden
Wat is/Wat doet het Sterrenfonds? • Voor kinderen < 16 die een steuntje in de rug nodig hebben • In Nederland • Laat kinderen stralen door materiële.
Samen bouwen aan zelfvertrouwen
Het deed mij deugd en schonk mij vreugd, deze donker rode kersen in de regen te mogen aanschouwen, zodat ik er een Powerpoint van kon bouwen. Een mooi.
Er zijn zo van die dagen, waarbij alles tegen zit.
Hoofdstukken 15 en 16.  als spelers meer keuze hebben kunnen nieuwe verhalen ontstaan. Hoe kan ik meer keuzes brengen?  Conflicten leiden tot meerdere.
Afscheid groep 8 Kindernevendienst en Bevestiging ambtsdragers 15 juni 2014 Thema:
Loverboys.
Scouting 2010 Trainingen 2.0. Disclaimer Wij weten (nog) niet alles Wij baseren ons op de informatie van het projectteam van Scouting Nederland Wij zijn.
Cultuur en mensen in de bewoonde wereld
L.S. Via deze weg vraag ik u, uw school en uw leerlingen om medewerking, misschien is hulp in deze wel een beter woord. Ik ben naarstig op zoek naar Nederlandse.
Ingrid van de Meerendonk Jeffrey ter Meulen
Het geven van een workshop
Een zoon vraagt aan zijn vader : “Pap, wat is eigenlijk POLITIEK ?”
LOT OP REIS.
Door: Türken  Groep 2.  Groep 3.  Groep 4.  Groep 5.  Groep 7.  Groep 8.  En nog foto’s.
Doop Friso Sake Looij en Bastiaan Mike van Noordenne Zondag 10 Mei 2009 Jesaja 49: 15 Zou het mogelijk zijn dat een moeder haar kind zou kunnen vergeten,
Jongen van twaalf Op de drempel Op de drempel tussen kind en volwassen tussen kind en volwassen ontdekken wie je bent ontdekken wie je bent Jezus van twaalf,
Inclusief Hoger Onderwijs: het perspectief van docenten. Een kwalitatieve bevraging. Nathalie Heurckmans Steunpunt Inclusief Hoger Onderwijs (SIHO) Leen.
Hulpmiddelen bij presenteren. Controleer van tevoren altijd of de apparatuur die je wilt gebruiken aanwezig is, of je er gebruik van mag maken en of je.
En inderdaad haar handen werden weer warm.
Welkom op onze thema-avond
Interpreteren van data
Er was eens een leesvirus,die was zijn stippen kwijt.
CanDo Coaching.
Het gymnasium. De moeite waard?. Drie vragen: Drie vragen: Is uw kind geschikt voor het gymnasium?
De oplossing optellen oefenen doorwerken verbeteren de oefening het huiswerk verkeerd.
Lucas 15: 11 En Hij zeide: Iemand had twee zonen
Oplossingsgericht werken
Hoe kun je Geloven? Een jaar of tien geleden zat ik in een studentenkamer. HIJ zat tegenover me. Als ik eraan terugdenk voel ik mijn wangen weer gloeien.
Wat is SWPBS - goed gedrag kun je leren?
Paardrijden 1 TITELPAGINA.
Rijtechniek NHB DEURNE.
Spreuken: De nederige wijze.
AANGRIJPENDE BRIEF AAN EEN ABORTEUR
Rustgevende beelden en teksten om over na te denken.
De zee..
ANW Module 2 Leven Door Gabriella, Melanie, Elise en Fabienne van v4.
OverGave(n) Onze gift aan Jezus….
O Heer, wat ben ik moe!.
De doop in de Heilige Geest
HOE WORD JE EEN WINNING TEAM?
 Mirte Kamphuis – EP42a..  Pat Parelli  California’s Bay Area geboren  Amerikaanse paardentrainer (western)  Ruim 20 jaar geleden  Verfijnde communicatie.
Laag diep en rond Melissa Gehring EP42. Het sterke buigen is bij het dressuur rijden is niks nieuws. Het begon al 19 jaar honderd beschreef de Franse.
Dieren, gedrag en leefomgeving
Welkom op onze ouderochtend
Methodiek: Plancyclus
Trainingsmethode Tristan Tucker Nienke Buning EP32A.
Presentatie Andrew McLean. Wie is Andrew McLean? -Een Australische trainer en gedragswetenschapper - Heeft een eigen Equine Behavior Centre -Heeft zich.
Workshop Portret Fotografie. Tips voor betere portretfoto’s 1. Stel scherp op de ogen 2. Gebruik een grote diafragma opening 3. Fotografeer op ooghoogte.
De kracht van positief opvoeden
Heel gewoon maar toch anders.
Digitale portfolio´s Volgende. Waarom? Heb je ook niet zo vaak gehad dat een kind in de klas zoiets moois maakte dat je dacht, het is wel jammer als we.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 714 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, De leer over de.
Digitalisering Les 3: wat betekent de digitalisering van de maatschappij voor onze doelgroepen?
Healthwise/UMCG voorjaarssymposium
Deze les: Huiswerk nakijken Lezen 4.2 Maken 4.2
Transcript van de presentatie:

Aimée Eijkman EP32 Oktober 2013 Trainingsmethode

Bastiaan was als kind al gepassioneerd door paarden en hun natuur. Tijdens het gymnasium raakte Bastiaan, door het studeren van onder andere kunstgeschiedenis, beeldende kunst en klassieke talen, nog meer geïnteresseerd in de wijsheid en kunstzinnige inslag van de Klassieken. Hierdoor ging hij op zoek naar een vorm van rijkunst die intelligenter en verfijnder was dan het gewone paardrijden.

Door samen met erkend paardendierenarts Amber Koppen steeds weer vanuit de gecombineerde kennis van verschillende geneeskundes, anatomie, biomechanica, rijkunst en mentale aspecten naar oplossingen te zoeken voor de paarden problemen hebben zij zich steeds meer kunnen specialiseren in de revalidatie geneeskunde en training.

Door het bestuderen van verschillende dressuurstijlen en de biomechanica heeft Bastiaan tijdens zijn training een brede insteek. Het gymnastiseren en dresseren ter bevordering van de gezondheid van lichaam en geest van het paard blijft echter de hoofdzaak. Alleen wanneer dat de grondslag is van de dressuur kan dressuur een pure "kunst" worden in plaats van "kunstjes". Hij leert oefeningen op volgende manieren aan; aan de hand, aan een lange lijn, onder het zadel, aan pilaren en aan de longe.

Een groot voordeel van deze methode vind ik dat alles op een zo natuurlijke manier aangeleerd word. Hij houd bij alles rekening met het welzijn van de paarden en hun natuurlijke gedrag. En omdat hij samen met een erkend dierenarts werkt weet hij wat hij doet met de paarden en of ze geen blessures daardoor krijgen. Een nadeel is het werken aan pilaren vind ik. Ik ben er niet zo’n fan. Voor mijn gevoel is dit te riskant, moeilijk begrijpbaar, heeft weinig doeleinden en ziet het er niet welzijn vriendelijk uit.

Dit was mijn presentatie, zijn er nog vragen???