Er naast zitten of er naast zitten Maureen Altorf.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Kleine engelen Foto’s, tekst en geluid!.
Advertisements

Gezegend wie op God vertrouwt
De les van de graankorrel
Ik wens je De kracht van god.
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Woord van Leven Februari 2011.
Echte Vrienden zijn belangrijk in het leven.
Je hoofd veilig op Zijn schoot.
Evangelie der genade Vragen :
Fair Play Eerlijk spelen
Blijf bij mij Jolink.
THEMA GENIET MAAR DRINK MET MATE
Bestemming God eren ….
Woord van Leven Februari 2010.
Maar wat zeg jij?.
Het wonder van de christelijk geloof: niets verdiend, alles gekregen, omdat Christus zoveel voor je overhad 1) Mijn geloof is een kado van God 2) Mijn.
9 januari 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 11 1 Wordt mijn navolgers, gelijk ook ik Christus navolg. 2.
Gezonde Relaties
Copyright met toestemming gebruikt van Stichting Licentie © 1998 Celmar Music 1/7 HEER, U BENT ALTIJD BIJ MIJ (Tekst & muziek: Marcel Zimmer) 1.
Zij alleen…...
Genade en veroordeling
"al wat in de vleeshal te koop is..." 1Korinthe 10:23-33
Is het allemaal wel waar?
Vanavond gaat het over: Hoe sta jij in het leven?
WELKOM OP DE TOV!-ACTIEAVOND!
de balans opmaken Rom 8: Wat moeten wij hier verder over zeggen? Zondag 1 Wat is je enige troost/houvast?
Een bericht speciaal voor jouw m’n
Mijn antwoord op Gods zegeningen! Sabbat 4 januari 2014 We zijn aan een nieuw jaar begonnen en weten niet wat de toekomst ons zal brengen. Wel weten we.
De kerk: gegeven liefde, beloofde trouw - de poorten der hel zullen haar niet overweldigen -
Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten Hoe bid je vol verwachting? mogen en moeten een worsteling.
Er was eens een meisje die had 4 vrienden
In deze presentatie staan beide.
Vrolijk Grappen maken Lol TREUREN??? Carnaval 26 februari.
Uittreksel uit een recente studie bij kinderen van ongeveer 10 jaar in verband met het onderwerp « huwelijk ».
HET KARAKTER VAN EEN LEIDER
Wat ik wil…..
Woord van Leven Juni 2014.
1 Daarom, mijn geliefde broeders, naar wie mijn verlangen uitgaat, mijn blijdschap en kroon, staat alzo vast in de Here, geliefden! 2 Euodia vermaan ik.
De vreugde van de HEERE.
Preek ‘Geloof en wetenschap?’
14 november 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 9 19 Want hoewel ik vrij sta tegenover allen, heb ik mij allen dienstbaar gemaakt, om er zoveel mogelijk te winnen;
Hoe is dat ... ouder worden ?.
Woord van Leven Juli 2014.
Gemeentekring.
Preek Jakobus 2:
Romeinen 7:1 – 8:2 1Weet u dan niet, broeders en zusters, ik spreek immers tot mensen die de wet kennen, dat de wet alleen gezag over een mens heeft zolang.
Wat is "de rechterstoel van Christus"? Worden zonden straks alsnog opgerakeld? Worden we beloond op prestaties? Wat is de erekrans? Staat het gaan voor.
Zoetermeer. Romeinen 5 20 Maar de wet is er bijgekomen, zodat de overtreding toenam; waar evenwel de zonde toenam, is de genade meer dan overvloedig.
10 januari 2013 bijbelstudie nr. 3 Vanaf hoofdstuk 1:19.
15 sept Rotterdam. Romeinen 10 9 Want indien gij met uw mond belijdt, dat Jezus Heer is, en met uw hart gelooft, dat God Hem uit de doden heeft.
Door te denken, te hopen en te geloven, kom je vaak het grote verdriet te boven. Muziek : Helmut Zacharias – Tanzen Möcht’ Ich.
30 Wat zullen wij dan zeggen? Dit: heidenen, die geen gerechtigheid najaagden, hebben gerechtigheid verkregen, namelijk gerechtigheid, die uit geloof.
26 sept 2013 Bodegraven 1. 1Korinthe 8 1 Wat het offervlees aangaat, wij weten, dat wij allen kennis bezitten. De kennis maakt opgeblazen, maar de liefde.
Welkom in de samenkomst
1Korinthe OM NIET 18 Wat is dan mijn loon? Dit: door mijn evangelieprediking HET EVANGELIE OM NIET te mogen brengen, en zo van mijn bevoegdheid.
Een voorbeeld dat navolging verdient
Jezus volgen kan niet in deeltijd
Woord van Leven April 2015 “Ik ben voor iedereen wel íets geworden” (1 Cor 9, 22)
Met de handen in het haar? Twee projecten voor de prijs van één! - cursus: kleine kinderen helpen groot worden. - Inforeeks: hoe ga je als ouder om met.
Groepsdynamica & Interactief communiceren
Mark Manders. Bezoek Oosterlicht 17 november Rondleiding (ouders en ll) Voordragen verhaal Maken kostuums afvalmaterialen Modeshow in de kantine voor.
Kom laat ons zingen vandaag, klappen vandaag, dansen vandaag, prijzen vandaag en bidden tot de eer van God.
Wat heeft een eenzaam en bang schaap nodig?. Zoek je ook naar liefde, warmte, bemoediging en bescherming? Verlang je naar een goede relatie? Is er iemand.
Gedachten bij het begin van het jaar Als ik een groene tak in mijn hart draag, zal er een zangvogel op gaan zitten. (Chinees spreekwoord)
De mogelijke standpunten Songs  Willem Vermandere ‘Bange blanke man’ Lied: (toegang )
DE KIEZENDE GOD SPREEKT DOOR JEZUS CHRISTUS – WAT EEN ZEKERHEID! - welke zekerheid heb je over je uitverkiezing - 1. Zekerheid in Christus – - niet ‘later.
Vorige keer sprak Jan over: Waarom is de geest uitgestort? We zijn gekocht met een doel. God wil door jou heen zijn vrucht aan de volkeren geven.
Vrucht van de Geest ZESDE THEMADIENST IKZELF EN DE ANDER.
Muziek bestaat sinds de mens op de wereld is, maar de dieren, de atomen en de sterren maken ook muziek.. Karlheinz Stockhausen maar de dieren, de atomen.
De bijbel van boven.
Transcript van de presentatie:

Er naast zitten of er naast zitten Maureen Altorf

Van aanvankelijk naar ontvankelijk Tijd Tijdsduur Verwachtingen Aantrekkelijkheid (naam, geschiedenis ‘allergie’) Waarom? Wat? Hoe? Waar? Wie?

Van aanvankelijk naar ontvankelijk Tienerbrein moet je ‘vangen’ Principe van Bar Mitswa Waarom? Wat? Hoe? Waar? Wie?

Van aanvankelijk naar ontvankelijk 3 elementen van aansluiten Houdingsaspect Stemgebruik Tekst

Door te ´Mickey Mous’en´ (matchen) Stem je je af op de ander. Toont gelijkheid en begrip. Door niet te ‘Mickey Mous’en (mismatching) stem je je bewust of onbewust niet af op de ander.

Ik wil dat een persoon, probleem of gevoel verdwijnt Ik wil niet luisteren naar wat anderen zeggen of voelen Er spelen steeds dezelfde gedachten in mijn hoofd die ik niet los kan laten en me van streek maken Ik wil geen contact maken met …. (iemand die ik normaal mag) Ik wil alleen maar vluchten, vechten of verlamd zijn Ik benader mensen agressiever, veroordeel en beschuldig hen. JA? Gesloten relationeel systeem

Vriendelijke woorden zijn als honigzeem, zoet voor de ziel en medicijn voor het gebeente. Spreuken 16:24

Dood en leven zijn in de macht der tong, wie aan haar toegeeft, zal haar vrucht eten. Spreuken 18:21

…en ik ben voor de Joden geworden als een Jood, om Joden te winnen; hun, die onder de wet staan, als onder de wet (hoewel persoonlijk niet onder de wet) om hen, die onder de wet staan, te winnen; 21 hun, die zonder wet zijn, ben ik geworden als zonder wet (hoewel niet zonder de wet van God, want ik sta onder de wet van Christus) om hen, die zonder wet zijn, te winnen. 22 Ik ben voor de zwakken zwak geworden, om de zwakken te winnen; voor allen ben ik alles geweest, om in elk geval enigen te redden. 23 Alles doe ik ter wille van het evangelie, om er zelf ook deel aan te verkrijgen. 1 Cor 9 :

Mirroring: door te spiegelen krijgen we toegang tot de stemming en interne representatie van een persoon.

Van aanvankelijk naar ontvankelijk Tienerbrein ‘vangen’ Visualisatie: tekenen, items, filmfragmenten, muziek, activiteit, etc. Informele setting voor pastorale insteek Formele setting voor studie en toerusting Mix informeel niet met formeel! Het evangelie in de taal van alleman. Geen tale Kanaäns. 

Er naast zitten of er naast zitten