Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2. Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Gezond eten met baby en peuter
Advertisements

Voorlichtingsavond De Granaet.
Ren je Rot Voedingsspel!?.
Gezonde voeding.
Voor onze jeugdspelers
De actieve voedingsdriehoek
Eet je Fit!.
Een handleiding voor deleerkracht
Voeding met een gezonde “plus”
De voedingsdriehoek bestaat uit 9 verschillende delen
Hoe ziet een voeding voor lopers eruit?
DE SCHIJF VAN VIJF Eet gevarieerd Niet te veel Minder verzadigd vet
Voedsel Voedingsdriehoek Evenwichtige voeding Voedingsdriehoek
In welke snack zitten bij gelijk gewicht de meeste calorieën? a) Slagroomgebak b) Chips c) Kip-kerriesalade.
2rootje ‘Die-eet’ De voedingsdriehoek.
VOEDING EN REUMA.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Voeding van pabostudenten
Voeding en bewegen!.
TOEPASSING VAN DE ACTIEVE VOEDINGSDRIEHOEK IN DE DIABETESVOEDING
Thema 2: Voeding en Vertering
De PABO student, die de juiste voeding kent!
De Actieve Voedingsdriehoek
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
De invloed van voeding op sportprestaties
(Sport)voeding Hoe belangrijk?.
Een doorsnee gezonde dag Rotary Naarden Bussum 24 maart 2014.
We behandelen: Eiwitten Koolhydraten Vetten
De voedsel en kracht quiz
Voedingsmiddelen & voedingsstoffen
Wat voedt jou deel 1..
BLOK 2 Voeding is energie Mijn lijfstijl, mijn keuze.
Informatiebijeenkomst
Vitaal Burgerschap burgerschap.
Introductie sportvoeding
Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek
Datumcopyrightauteurversie Jeroen Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Cholesterol en Vetten.
Datumcopyrightauteurversie Bosch Ziekenhuis Afdeling Diëtetiek Cardio-revalidatie Gezonde Voeding en Leefstijl.
Voeding & Vertering.
Voedingsmiddelen/voedingsstoffen Voedingsmiddelen: alles wat je eet of drinkt Voedingsstof: nuttige bestanddelen in voedingsmiddelen.
 Wie is Kris Verburgh?  Hoofdstukken  Drie basisprincipes  Treden van de voedselzandloper  De schijf van vijf vs de voedselzandloper  Voedingscentrum.
Het eten Elise Langlois. De glas (glazen) Het plat bord (de platte borden)
De noodzaak van eten bij kanker , Oncologiedag: Kanker meer dan een diagnose Ewine Armbrust & Bernadette van Meerkerk, diëtisten.
Quiz De voedingsdriehoek. 1. Welke groep uit de voedingsdriehoek heb je eigenlijk niet nodig?  A) Lichaamsbeweging  B) Groenten en fruit  C) De restgroep.
Voeding in de pedicurepraktijk
GOEDE VOEDING EN SPORT De nieuwe sportvoedingspiramide sinds najaar 2016 Basisvoeding Energie uit je voeding Energie dat je lichaam verbruikt Hoeveel energie.
VOEDING !Hierboven klikken voor een stukje Nieuws uit de natuur!
Gezonde voeding.
Alles over voeding Thema: Gezonde Voeding Geschreven door: MBO Diensten i.s.m. Voedingscentrum Aanpassing Schijf van Vijf november 2017.
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
IBS 2 de verpakking Lesweek 2..
Hoe zit het met jou? Eet jij veel suikerrijke producten? Let je erop? Drink je veel frisdrank? Doe je vaak extra suiker op je eten of in je drinken?
Smul gezond.
Infosessie over voeding
Schijf van vijf.
Voeding en Vertering 2 VMBO – KGT Thema 2.
Eet je Fit!.
Leverancier van de Schijf van Vijf
Gemiddelde WTO-douanetarieven per productcategorie
Gezonde voeding Gezond leven betekent dat je voldoende beweegt, gezond eet en je goed voelt.
Koolhydraten.
Even voorstellen Ivanka Beerepoot diëtist bij Esdégé-Reigersdaal
De actieve voedingsdriehoek
Gezonde voeding.
Het eten.
DE VOEDINGS – DRIEHOEK.
Thema 2 Voeding en vertering
Schijf van Vijf.
Transcript van de presentatie:

Hoofdstuk 7 Paragraaf 7.3 Les 2

Wat gaan we doen vandaag?  Uitleg paragraaf 7.3  Maken paragraaf 7.3

Wanneer eet je gezond?  De schijf van vijf

Groep 1: Groente en fruit  Rijk aan vitamines en vezels.  Voorbeelden van voedingsmiddelen:  appel, boontjes, sinaasappels.

Groep 2: Brood, pasta, rijst en aardappelen.  Rijk aan zetmeel, koolhydraten en vitamines.  Voorbeelden van voedingsmiddelen:  Aardappels, brood.

Groep 3: Vocht  Rijk aan water.  Voorbeelden van voedingsmiddelen:  Thee, koffie, water.

Groep 4: Olie en vetten.  Rijk aan vetten en vitaminen.  Voorbeelden van voedingsmiddelen:  Boter, olijfolie.

Groep 5: Vlees, vis, ei en zuivel  Rijk aan eiwitten en mineralen.  Voorbeelden van voedingsmiddelen:  Zalm, melk, vleesvervangers.

5 Regels  Eet gevarieerd  Eet niet teveel  Eet minder verzadigd vet  Eet veel groente, fruit en brood  Bereid je eten veilig

Ongezonde voeding  Eenzijdig voedselpatroon  Cholesterol  Tandplak  Cariës en tandbederf

Caloriën  1 kcal = 4.2 kj  Vet = 9 kcal  Eiwit en koolhydraten = 4 kcal  Verpakking

Gezond gewicht

Huiswerk  Paragraaf 7.3 af