Social work: Het verschil dat jij maakt.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Loopbaanbegeleiding in het groene onderwijs
Advertisements

Professionals als sleutel tot succes. Programma Inloop en kennismaking De professional in een veranderende context Succesvol veranderen Het fundament.
LEEFSTIJL vanuit Amerika 1986 voortgezet onderwijs
Workshop OGW in de klas..
START DIA.
Context CJG = Focus op talenten en competenties, op wat de jeugd (al) wél kan = eigen kracht Leefwereld van jeugd en ouders staat centraal.
Escaleren kun je Leren 
Kies Precies Sanne Nout, Raimond Fraanje. Inhoud Voortraject samenwerking wijk(visie) Sleutelmoment Group Model Building Aanpak Kies Precies programma.
Werken met beelden Fontys lerarenopleiding Tilburg
Uitgangspunten Focus op talenten en competenties, op wat de jeugd (al) wél kan = eigen kracht Leefwereld van jeugd en ouders staat centraal.
Welkom op onze thema-avond
workshop Veranderen: een noodzaak!? Verandering en vernieuwing leveren winst op.
Coachen Maandag 14 juni 2006.
Dr. Albertus Risaeusschool
Experimentele Proeftuin Sint-Oedenrode Jo Gloudemans.
Risicojongeren in Rotterdam Aanleiding Wetenschappelijke input integrale benadering Input voor conferentie Gemeente Rotterdam/Rijk Opzet studie Literatuurstudie.
Workshop Werken met een P.O.P. vrijdag 26 september 2014
MIS HET NIET! JE DIPLOMA.
Basisteam jeugd en gezin “de basis van het nieuwe Jeugdstelsel” Voorlichting VO 22 januari 2015.
Visie & Strategie.
Handelingsgericht werken en de rol van de zorgcoördinator
Vroege stage en feedback – departement lerarenopleiding Hasselt.
Ouderavond over pesten in het voortgezet onderwijs
Agenda Informatie over pesten Wat doen kinderen online?
Presentatie audit SDV Inhoud handleiding audit. Presentatie audit SDV Vorm: De opleiding maakt een portfolio waarin zij laat zien dat ze voldoet aan de.
Hoe je een Spil wordt dr. Marleen Goumans MPH Programmadirecteur/lector Kenniscentrum Zorginnovatie HR
Solliciteren: wat wil ik?
ORGANISATIE VAN DE HULPVERLENING WEEK 6 presentaties.
Studieloopbaancoaching Kwartaal 2 week 1
Studieloopbaancoaching 1 kwartaal 2 Leer jezelf kennen
Onderzoeksvaardigheden 3
Loopbaan oriëntatie en begeleiding. Periode 2 Les 1: Faalangst Doelen:doe de test en check of jij misschien last hebt van faalangst.
Sociologie en Diversiteit werkcollege 1
Social work Week 2.
Project oriëntatie op het beroep Lesweek 1 VSR1F.
Honoursprogramma BML Februari Een verzameling activiteiten om je verder te ontwikkelen bovenop je bachelor-opleiding. In ieder geval ontwikkeling.
Minor agoog in de GGZ outreachend werken, tweede bijeenkomst.
Welkom! 1300korte kennismaking 1315korte inleiding Social Work 1330aan de slag met een concrete beroepssituatie 1530presentatie a.d.v. een postersessie.
Programma voorlichting 8 december :15Inloop 19:30Welkom ouders & leerlingen 19:30 – 20:45 Programma leerlingen Twee workshops o.l.v. de heer Giethoorn.
Welkom! 1300korte kennismaking 1315korte inleiding Social Work 1330aan de slag met een concrete beroepssituatie 1530presentatie a.d.v. een postersessie.
Verschillende rollen en stijlen
Inhoud Deze fase bestaat uit vier onderwerpen: 1.Interesse 2.Vaardigheden 3.Persoonlijkheid 4.Passie Je werkt toe naar het ontdekken van jouw passie.
& Onze Staatvandienst Landelijk werkend, regionale focus – Hoofdkantoor Deventer – Kantoren in Amersfoort, Amsterdam, Apeldoorn, Arnhem, Nijmegen, Doetinchem,
Op naar een STER bestuur… Avond 1: De meerwaarde van een Bestuur. Avond 2: Hoe organiseren we een Scouting Vereniging. Avond 3: Vinden, Binden, Boeien.
Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat.
Wijs met media: Deze workshop geeft ouders de gelegenheid ideeën en ervaringen uit te wisselen over het onderwerp “Wijs met media”. De drie kernthema’s.
Wat is een Theory of Change? ‘Iedere interventie is gebaseerd op veronderstellingen over wat die interventie teweeg zal brengen’ Het plaatje: welke interventie.
Kies voor respect | Presentatie Eerbied voor God, respect voor elkaar.
Kinderopvang en kleuterschool voor alle kinderen Investeren in de ontwikkeling van jonge kinderen uit kwetsbare gezinnen in Stad Gent.
Succesvol eerste studiejaar Wat kunt u als ouder doen Hermien Miltenburg.
Creëer een positieve talentspiraal werken met kinderen met autisme spectrum stoornis in de klas.
FOCUS IN ACQUISITIE Welkom bij de workshop Presentatie: Herma Wichman specialist in een heldere focus en strategie.
KIEZEN & GEKOZEN WORDEN VERVOLGSTUDIES & LOTING. AANDACHTSPUNTEN vervolgstudie wat kan ik? -sterke en zwakke punten -vereist profiel/vakken -vakken tijdens.
Het CJG team in de wijk CJG teams aan de slag! Verbinden preventief jeugdbeleid, Jeugdzorg en Passend onderwijs Presentatie is ontwikkeld door:  Ans Hermans.
Stichting School & Veiligheid ondersteunt scholen bij het bevorderen van een sociaal veilig klimaat. Ouderavond over pesten in.
De collecte is voor Red een Kind. Red een Kind geeft toekomst aan kinderen in armoede een verbindt hen met mensen in Nederland Helpt kwetsbare kinderen.
Ouderavond over pesten op de basisschool
Integraal sociaal werk
MEE maakt meedoen mogelijk
Is er een probleem? Landelijke cijfers en waar hebben we het over?
Presentatie project POH-Jeugd Leeuwarden, Juni 2017.
Vakmanschap voor jongeren in het sociale domein
Visie ontwikkeling 10 mei 2017.
Opstart leernetwerk vaardigheidsontwikkeling
Wmo beleid in de Drechtsteden
De collecte is voor Red een Kind.
Hoofdstuk 1 Wie ben je? Wat kun je? Wat wil je?
Methodisch handelen Week 1. Methodisch handelen Week 1.
Spreekbeurt: ‘Ik zorg voor mijn ’.
Integrale Arbeidscoach
Transcript van de presentatie:

Social work: Het verschil dat jij maakt

Ben jij iemand die: nieuwsgierig is; wil weten waarom mensen zijn zoals ze zijn; wil begrijpen waarom mensen doen wat ze doen; iets voor een ander wil betekenen; en kansen ziet voor mensen. Dan is Social Work de opleiding die je zoekt!

We zoeken studenten die: passie hebben voor het werken met en voor mensen; het een uitdaging vinden om in de grote stad aan de slag te gaan; stevig in hun schoenen staan; niet afwachten maar eropaf gaan; ondernemend en creatief zijn of willen worden.

Wat doet een social worker?

Wat doet een social worker? Het werkveld waar je voor wordt opgeleid is breed. Je werkt binnen instellingen, in de wijk of bij mensen thuis. Je werkt met verschillende doelgroepen: kinderen, jongeren, ouders, gezinnen, ouderen, mensen met een beperking, mensen met een psychiatrische aandoening. Kortom: je werkt met iedereen die om wat voor reden dan ook steun, begeleiding of zorg nodig heeft.

De competenties van een social worker Een social worker informeert zich. Een social worker intervenieert. Een social worker werkt ondernemend. Een social worker werkt op duurzame wijze. Een social worker profileert zich.

Hoe gaan we je dat leren?

Hoe gaan we je dat leren? Integraal en activerend onderwijs Concrete praktijkvraagstukken centraal Vraagstukken waar je als social worker mee te maken gaat krijgen, zoals: Een buurt heeft veel last van hangjeugd. De jongeren hebben niets te doen. Hangen op de verkeerde plekken, kleinere kinderen lastigvallen, roepen naar ouderen. Hoe deze overlast aan te pakken? Je gaat op bezoek bij een gezin. Er zijn vermoedens van verwaarlozing van de kinderen en huiselijk geweld. Hoe ga je hier mee om?

Binding en kleinschaligheid. Leren doe je samen met medestudenten, docenten en beroepenveld. In een kleinschalige leeromgeving waar ieder gekend is. Waar met en vanuit respect voor diversiteit gewerkt wordt.

Hoe gaan we aan de slag?

Hoe gaan we aan de slag? Ieder half jaar staat een thema centraal. Je gaat 5 weken aan de slag met concrete beroepssituaties. Je ontwikkelt kennis, vaardigheden en een beroepshouding. Vanuit meerdere perspectieven leer je situaties te benaderen en na te denken over concrete aanpakken. Je verdiept je in literatuur, je oefent vaardigheden en je gaat in de praktijk aan de slag.

Jaar 1 Jaar 2 Jaar 2

Na twee jaar kies je een profiel Sociaal werk in de wijk Sociaal werk in de zorg (ggz en/of gehandicaptenzorg) Sociaal werk in het jeugddomein

Jaar 3 Jaar 3 Jaar 4 Jaar 4

Praktijk in de opleiding

Rotterdam als vindplaats en oefentuin

Praktijk in de opleiding Vanaf het eerste jaar. Gedurende de opleiding neemt het aantal uren toe. In het 1e en 2e jaar intensieve begeleiding door docenten. In het 3e en 4e jaar in leerwerkgemeenschappen bij partners in en rondom Rotterdam of in het buitenland.

Meer weten? Kom naar de open dag. Of proefstuderen. Jaar 3 Meer weten? Kom naar de open dag. Of proefstuderen. Kijk op www.hr.nl/socialwork. Jaar 4