De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

ORGANISATIE VAN DE HULPVERLENING WEEK 6 presentaties.

Verwante presentaties


Presentatie over: "ORGANISATIE VAN DE HULPVERLENING WEEK 6 presentaties."— Transcript van de presentatie:

1 ORGANISATIE VAN DE HULPVERLENING WEEK 6 presentaties

2 VIER PRESENTATIES  Wat moet er in?

3  WLZ: Milaine, Hugo, Erik en Peter  Participatie: Denise, Eljada, Jaimy en Kirsten  Jeugdzorg: Ilham, Joep, Hushmand en Annemarie  Wmo: Ceciel, Monique en Joeri

4 WAT MOET ER IN?  Decentralisatie Jeugdzorg  Wmo  Wet langdurige zorg  Participatiewet, Sluitende aanpak huiselijk geweld en passend onderwijs

5 TIP: GA UIT VAN EEN GEZIN MET KINDEREN  Decentralisatie Jeugdzorg  Wat zijn taken/doelen van de nieuwe wet op de jeugdzorg  Hoe was de jeugdzorg voor 1 januari geregeld (grote lijnen)?  Hoe wordt de jeugdzorg in Rotterdam uitgevoerd?  Hoe komt iemand in aanraking met jeugdzorg en welke instrumenten kunnen ingezet worden?

6 TIP: GA UIT VAN IEMAND DIE EEN BEROEP DOET OP DE WMO  Wmo: achtergronden van de wet (waarom, wat is de basisgedachte?)  Wie voert de Wmo uit?  Wat valt er allemaal onder de Wmo (prestatievelden)  Hoe gaat het practisch?

7 TIP: GA UIT VAN EEN CLIËNT  Wet langdurige zorg  Wat is de Wet langdurige zorg en wie vallen er allemaal onder?  Hoe wordt langdurige zorg gefinancierd?  Welke soorten hulpverlening vallen binnen de langdurige zorg?  Hoe kom je in aanmerking voor voorzieningen die vallen onder de Wet?

8 TIP: GA UIT VAN EEN CLIËNT  Participatiewet, sluitende aanpak huiselijk geweld en passend onderwijs  Wat valt er onder de participatiewet en wie behoren tot de doelgroepen van de participatiewet?  Welke regelingen/wetten vallen onder de participatiewet?  Wat zijn de gevolgen van de wet voor de doelgroepen die vallen onder de wet?

9 TIP: BRENG EEN SITUATIE VAN HUISELIJK GEWELD IN BEELD  Sluitende aanpak huiselijk geweld  Wie is voor de uitvoering verantwoordelijk?  Wat houdt de sluitende aanpak in?  Wie zijn er betrokken bij de sluitende aanpak (organisaties/hulpverleners)

10 TIP: GA UIT VAN EEN CONCRETE BEPERKING BIJ EEN KIND EN MAAK DUIDELIJK WELKE KEUZES DE OUDERS HEBBEN  Passend onderwijs  Wat zijn cluster 1, 2, 3 en 4 scholen?  Wat betekent zorgplicht?  Wat is de achtergrond van de wet?  Wat betekent dit voor kinderen met een beperking?


Download ppt "ORGANISATIE VAN DE HULPVERLENING WEEK 6 presentaties."

Verwante presentaties


Ads door Google