De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Loopbaan oriëntatie en begeleiding. Periode 2 Les 1: Faalangst Doelen:doe de test en check of jij misschien last hebt van faalangst.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Loopbaan oriëntatie en begeleiding. Periode 2 Les 1: Faalangst Doelen:doe de test en check of jij misschien last hebt van faalangst."— Transcript van de presentatie:

1 Loopbaan oriëntatie en begeleiding

2 Periode 2 Les 1: Faalangst Doelen:doe de test en check of jij misschien last hebt van faalangst.

3 In deze tweede periode kijken we naar de persoonlijke vaardigheden. Want wat zijn die dan? En hoe kunnen we die verder ontwikkelen? Jullie medestudenten gaan jullie vandaag eerst iets vertellen over faalangst.

4 Persoonlijke competenties: Verantwoordelijkheid nemen (voor jezelf en de omgeving) Initiatief nemen (persoonlijk leiderschap tonen) Doorzettingsvermogen tonen Zelfreflectie kunnen toepassen Flexibiliteit bezitten Vaardigheden: Informatie vinden en toepassen Creatief en innovatief zijn Oplossingsgericht werken Analytisch en kritisch denken Samenwerken Communicatief vaardig zijn

5 Vaardigheden voor de 21ste eeuw Wat moeten jongeren nu leren om optimaal voorbereid te zijn op de samenleving in de 21ste eeuw? Naast basisvaardigheden en -kennis zijn de volgende competenties van belang: samenwerken, creativiteit, computervaardigheden, communiceren, probleemoplossend vermogen, kritisch denken en sociale en culturele vaardigheden (in deze opsomming staan zelfstandige naamwoorden en werkwoorden door elkaar – is mooier om voor één van beide de kiezen). Ook een betrokken, ondernemende en nieuwsgierige houding komt van pas in de 21ste eeuw. Deze 21 ste eeuwse vaardigheden zijn volgens sommigen voorwaarde voor de persoonlijke ontwikkeling van jullie en noodzakelijk voor het slagen in de maatschappij. Denk jij ze al te bezitten??? (Check volgende slide.)

6

7 Opdracht: Maak een top 5 van de (16) punten die jij het belangrijkste vindt. Bespreek daarna met elkaar welke jullie het belangrijkste vinden. Komt het helemaal overeen? Zijn er verschillen? Snap je de ander zijn/haar keus?

8 Wat zijn 21st century skills?


Download ppt "Loopbaan oriëntatie en begeleiding. Periode 2 Les 1: Faalangst Doelen:doe de test en check of jij misschien last hebt van faalangst."

Verwante presentaties


Ads door Google