11 okt. 2015 Zoetermeer. Titus 3 1 Herinner hen eraan, dat zij zich aan overheid en gezag onderwerpen, gehoorzaam, tot alle goed werk bereid zijn, de.

Slides:



Advertisements
Verwante presentaties
Psalm 119 : 10, Ik zoek U met mijn ganse hart, laat mij niet van uw geboden afdwalen.
Advertisements

Hem verkondigen wij. Colossenzen 1:28 Hem verkondigen wij wanneer we iedereen waarschuwen en in alle wijsheid onderrichten, om iedereen tot volmaaktheid.
De VRUCHT van de GEEST Galaten
Geloof in werking GEMEENTE DOK MARCEL GENEZING GAVEN VAN DE GEEST.
De wetmatigheid (elektromagneet) van de geest van het leven in Christus Jezus maakt je vrij van de wetmatigheid van zonde en dood.
Metamorfose door vernieuwing van inzicht
De gevolgen van de zonde
Discipelschap.
Evangelie der genade Vragen :
Praktisch dienstbetoon
Jozua Hoofdstuk 8 Zonde ontdekt en ontkend
gestorven voor onze zonden 3 Want voor alle dingen heb ik u overgegeven, hetgeen ik zelf ontvangen heb: Christus is gestorven voor onze zonden, naar de.
4/4/2017 6:30 AM Markus 12:13-17 © 2007 Microsoft Corporation. All rights reserved. Microsoft, Windows, Windows Vista and other product names are or may.
Urk 1 december Want ALLEN hebben gezondigd en derven de heerlijkheid Gods, 24 en worden OM NIET GERECHTVAARDIGD uit zijn GENADE, door de verlossing.
De wapenrusting van God 2. WELKE STRIJD?.
Het Brood des levens Niek vorige week gesproken over je vastheid vinden bij God.
Het dynamiet van het Evangelie.
28 En het geschiedde, toen Jezus deze woorden geëeindigd had, dat de scharen versteld stonden over zijn leer, 29 want Hij leerde hen als gezaghebbende.
Dit sprak Jezus Dit nu is het eeuwige leven, dat zij U kennen, de enige waarachtige God, en Jezus Christus, die Gij gezonden hebt. (Joh.17:3) Meent niet,
9 febr Zoetermeer. 1Korinthe 3 1 En ik, broeders, kon niet tot u spreken als tot geestelijke mensen, maar slechts als tot vleselijke, nog onmondigen.
Pasen & Pinksteren op één dag!
Zzz Titus 2: Want de genade Gods is verschenen, heilbrengend voor alle mensen, 12 om ons op te voeden, zodat… 2.
1Korinthe 6 : Korinthe 6 : Alles is mij geoorloofd, maar niet alles is nuttig...
1. 1 Paulus, door de wil van God een apostel van Christus Jezus, en Timoteus onze broeder, 2 aan de heilige en gelovige broeders in Christus te Kolosse:
1 donderdag 20 december 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 17 donderdag 20 december 2012 bespreking vanaf Kolosse 3 17.
28 februari 2013 bijbelstudie nr. 5 Vanaf hoofdstuk 2:8.
Wat is je positie? God echter, die rijk is aan erbarming, heeft, om zijn grote liefde, waarmede Hij ons heeft liefgehad, ons, hoewel wij dood waren.
Romeinen 3:25b (NBV) Hij (de Vader) wil ons nu, in deze tijd, zijn gerechtigheid bewijzen: hij laat ons zien dat hij rechtvaardig is door iedereen vrij.
Doopdienst 10 november 2013 Koen Minderhoud
De weg van de rechtvaardigen is stralend als de zon.
NIEMAND IETS SCHULDIG 12 oktober 2014 Zoetermeer.
Strijd tegen de zonde?.
WAT IS NIEUW? 4 jan Zoetermeer.
Het werk van de Heilige Geest in Rom 8
Als muziek in de de oren 1 maart 2015 Den Haag.
Titus 2 de gezonde leer 1 Maar gij, kom uit voor hetgeen met de gezonde leer strookt...
1. tot sieraad om de leer van God, onze Heiland, in alles tot sieraad te strekken. DE GENADE GODS 11 Want DE GENADE GODS is verschenen, heilbrengend.
De nieuwe levenswandel Efeze
WOORD Het WOORD is vlees geworden en het heeft onder ons gewoond en wij hebben zijn heerlijkheid aanschouwd, een heerlijkheid als van de eniggeborene.
Verslaving.
29 maart 2015 Rotterdam. dankt te allen tijde 20 dankt te allen tijde in de naam van onze Here Jezus Christus voor alles God, de Vader, voor alles, 21.
Timotheüs 1 7 Want God heeft ons niet – gegeven... 1 aorist = zonder horizon 3.
"het woord der verzoening"
Samen met Christus 3 mei 2015 Urk. Kolossenzen 3 1 Indien gij dan met Christus opgewekt zijt, zoekt de dingen, die boven zijn, waar Christus is, gezeten.
De doop in de Heilige Geest
Koen Minderhoud Doopdienst, 7 juni 2015
26 april 2015 Zoetermeer. Efeze 1 5 In liefde heeft Hij ons tevoren ertoe bestemd als zonen van Hem te worden aangenomen door Jezus Christus, naar het.
13 sept Zoetermeer. wat aan Romeinen 6 (direct) vooraf ging...  door één daad van ongehoorzaamheid zijn alle mensen veroordeeld tot zonde en dood;
30 aug Zoetermeer. vorige keer:  "de verheerlijking op de berg"  een visioen van de komst van Jezus Christus in zijn Koninkrijk.
26 november 2015 Bodegraven. terugblik  3:10-11 het gesprek met "de leraar van Israël" stuit reeds op onbegrip over "de aardse dingen";  'wedergeboorte'
Er is geen veroordeling meer Romeinen 8:1-17
Rotterdam. Romeinen 9 19 Gij zult nu tot mij zeggen: Wat heeft Hij dan nog aan te merken? Want wie wederstaat zijn wil? Gr. BOULÉMA = raad,
20 december 2015 Urk De wijzen uit het oosten. 2 Korinthe 5 16 Zo kennen wij dan van nu aan niemand naar het vlees. Indien wij al Christus naar het vlees.
Thema: Je bent geliefd… wees een zegen! Zondag 23 november 2014.
Leerdienst over het komende oordeel Openbaring 20 : Hij zal komen om te oordelen de levenden en de doden Hij houdt zich gereed (hij staat klaar)
10 maart 2016 Bodegraven. Johannes 4 35 Zegt gij niet: Nog vier maanden, dan komt de oogst? Zie, Ik zeg u, slaat uw ogen op en beschouwt de velden, dat.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 725 (GK) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN en NN hebben.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen III Blz. 14 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, NN.
Formulier voor de bediening van de Heilige doop aan de kinderen van de gelovigen I Blz. 4 (groene boekje) Gemeente van onze Heer Jezus Christus, Over de.
11 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
12 juni 2016 Maarn. 1 Paulus, afgevaardigde van Christus Jezus door Gods wil aan de heiligen die ook gelovigen zijn in Christus Jezus 2 genade met jullie.
14 februari 2016 Urk. 1Korinthe 1 1 Paulus, een geroepen apostel van Christus Jezus door de wil van God, en Sostenes, de broeder, Paulus, geroepene, afgevaardigde.
15 mei 2015 Urk 10 kenmerken van Gods geest in Romeinen 8.
Het lukt me niet… 1.
de vrucht van de geest: mildheid
Na Pinksteren.
HOOP doet LEVEN! 12 februari 2017 Zoetermeer.
DE GELUKKIGE GOD! 5. een gelukkig mens! zondagmiddag 27 mei 2018 Maarn.
Agenda aanstaande week 1/2
De Geest heeft twee doelen
Transcript van de presentatie:

11 okt Zoetermeer

Titus 3 1 Herinner hen eraan, dat zij zich aan overheid en gezag onderwerpen, gehoorzaam, tot alle goed werk bereid zijn, de boodschap was dus eerder bekend

Titus 3 1 Herinner hen eraan, dat zij zich aan overheid en gezag onderwerpen, gehoorzaam, tot alle goed werk bereid zijn, lett. aan overheden en volmachten onderschikt-te-worden 1

Titus 3 1 Herinner hen eraan, dat zij zich aan overheid en gezag onderwerpen, gehoorzaam, tot alle goed werk bereid zijn, lett. gezeggelijk (> toegeven) 2

Titus 3 1 Herinner hen eraan, dat zij zich aan overheid en gezag onderwerpen, gehoorzaam, tot alle goed werk bereid zijn, goed (Gr. agatos) in morele zin: recht, juist 3

Titus 3 2 geen lastertaal uiten, niet twisten, vriendelijk zijn en alle zachtmoedigheid bewijzen aan alle mensen. 4 lett. niemand lasteren (Gr. blasphemeo) = kwaad spreken > kwalijke motieven toedichten

Titus 3 2 geen lastertaal uiten, niet twisten, vriendelijk zijn en alle zachtmoedigheid bewijzen aan alle mensen. 5 lett. niet-vechtlustig Spreuken 15:18 Een opvliegend mens verwekt twist, maar een lankmoedige doet de strijd bedaren.

Titus 3 2 geen lastertaal uiten, niet twisten, vriendelijk zijn en alle zachtmoedigheid bewijzen aan alle mensen. 6 welwillend, inschikkelijk (niet op eigen rechten of gelijk staan)

Titus 3 2 geen lastertaal uiten, niet twisten, vriendelijk zijn en alle zachtmoedigheid bewijzen aan alle mensen. 7 zachtmoedig = bescheiden vaak in één adem genoemd met "nederig van hart" (Mat.11:29; Ef.4:2; Kol.3:12)

Titus 3 3 Want vroeger waren ook wij verdwaasd, ongehoorzaam, dwalende, verslaafd aan velerlei begeerten en zingenot, levende in boosheid en nijd, hatelijk en elkander hatende. lett. zonder-verstand (onwetend)

Titus 3 3 Want vroeger waren ook wij verdwaasd, ongehoorzaam, dwalende, verslaafd aan velerlei begeerten en zingenot, levende in boosheid en nijd, hatelijk en elkander hatende. lett. ongezeggelijk (i.t.t. gezeggelijk; 3:1)

Titus 3 3 Want vroeger waren ook wij verdwaasd, ongehoorzaam, dwalende, verslaafd aan velerlei begeerten en zingenot, levende in boosheid en nijd, hatelijk en elkander hatende. afdwalend, verdwalend

Titus 3 3 Want vroeger waren ook wij verdwaasd, ongehoorzaam, dwalende, verslaafd aan velerlei begeerten en zingenot, levende in boosheid en nijd, hatelijk en elkander hatende. als gevolg van onverstand, ongezeggelijkheid en dwalen = de leugen leugen verslaaft waarheid maakt vrij

Titus 3 3 Want vroeger waren ook wij verdwaasd, ongehoorzaam, dwalende, verslaafd aan velerlei begeerten en zingenot, levende in boosheid en nijd, hatelijk en elkander hatende. lett. doorbrengende

Titus 3 3 Want vroeger waren ook wij verdwaasd, ongehoorzaam, dwalende, verslaafd aan velerlei begeerten en zingenot, levende in boosheid en nijd, hatelijk en elkander hatende. boosheid = kwaadaardigheid

Titus 3 3 Want vroeger waren ook wij verdwaasd, ongehoorzaam, dwalende, verslaafd aan velerlei begeerten en zingenot, levende in boosheid en nijd, hatelijk en elkander hatende. = afgunst

Titus 3 3 Want vroeger waren ook wij verdwaasd, ongehoorzaam, dwalende, verslaafd aan velerlei begeerten en zingenot, levende in boosheid en nijd, hatelijk en elkander hatende. lett. verafschuwd

Titus 3 3 Want vroeger waren ook wij verdwaasd, ongehoorzaam, dwalende, verslaafd aan velerlei begeerten en zingenot, levende in boosheid en nijd, hatelijk en elkander hatende. > het licht in de ogen niet gunnen

Titus 3 4 Maar toen de goedertierenheid en mensenliefde van onze Heiland en God verscheen, > vriendelijkheid, mildheid

Titus 3 4 Maar toen de goedertierenheid en mensenliefde van onze Heiland en God verscheen, Gr. filantropia Tit.2:11 Want de genade Gods is reddend verschenen, aan alle mensen...

Titus 3 4 Maar toen de goedertierenheid en mensenliefde van onze Heiland en God verscheen, = Redder

Titus 3 4 Maar toen de goedertierenheid en mensenliefde van onze Heiland en God verscheen, zie ook 1:2, 2:11 en 13

Titus 3 5 heeft Hij, niet om werken der gerechtigheid, die wij zouden gedaan hebben, doch naar zijn ontferming ons gered door het bad der wedergeboorte en der vernieuwing door de Heilige Geest, lett. welke wij doen (feit, onbepaalde tijd)

Titus 3 5 heeft Hij, niet om werken der gerechtigheid, die wij zouden gedaan hebben, doch naar zijn ontferming ons gered door het bad der wedergeboorte en der vernieuwing door de Heilige Geest, Hij redt (> feit, onbepaalde tijd)

Titus 3 5 heeft Hij, niet om werken der gerechtigheid, die wij zouden gedaan hebben, doch naar zijn ontferming ons gered door het bad der wedergeboorte en der vernieuwing door de Heilige Geest, lett. door bad water = woord van God!

Titus 3 5 heeft Hij, niet om werken der gerechtigheid, die wij zouden gedaan hebben, doch naar zijn ontferming ons gered door het bad der wedergeboorte en der vernieuwing door de Heilige Geest, lett. van wedergeboorte vernieuwing, regeneratie, renaisance!

Titus 3 5 heeft Hij, niet om werken der gerechtigheid, die wij zouden gedaan hebben, doch naar zijn ontferming ons gered door het bad der wedergeboorte en der vernieuwing door de Heilige Geest, lett. vernieuwing van heilige geest

Titus 3 6 die Hij rijkelijk over ons heeft uitgestort door Jezus Christus, onze Heiland, uitgiet, uitstort (feit, onbepaalde tijd)

Titus 3 6 die Hij rijkelijk over ons heeft uitgestort door Jezus Christus, onze Heiland, in en door wie de reddende genade van GOD verscheen

Titus 3 7 opdat wij, gerechtvaardigd door zijn genade, erfgenamen zouden worden overeenkomstig de hope des eeuwigen levens.

Titus 3 7 opdat wij, gerechtvaardigd door zijn genade, erfgenamen zouden worden overeenkomstig de hope des eeuwigen levens. lot-bezitters... overeenkomstig hoop van aeonisch leven

Titus 3 8 Dit is een getrouw woord en ik wil, dat gij op dit punt een krachtig getuigenis geeft, opdat zij, die hun vertrouwen op God gebouwd hebben, ervoor zorgen vooraan te staan in goede werken. Die zijn schoon en voor de mensen nuttig;

Titus 3 8 Dit is een getrouw woord en ik wil, dat gij op dit punt een krachtig getuigenis geeft, opdat zij, die hun vertrouwen op God gebouwd hebben, ervoor zorgen vooraan te staan in goede werken. Die zijn schoon en voor de mensen nuttig; lett. besluit = ik wil beslist (gedecideerd)

Titus 3 8 Dit is een getrouw woord en ik wil, dat gij op dit punt een krachtig getuigenis geeft, opdat zij, die hun vertrouwen op God gebouwd hebben, ervoor zorgen vooraan te staan in goede werken. Die zijn schoon en voor de mensen nuttig; lett. stellig bent

Titus 3 8 Dit is een getrouw woord en ik wil, dat gij op dit punt een krachtig getuigenis geeft, opdat zij, die hun vertrouwen op God gebouwd hebben, ervoor zorgen vooraan te staan in goede werken. Die zijn schoon en voor de mensen nuttig; lett. God vertrouwd hebbende

Titus 3 8 Dit is een getrouw woord en ik wil, dat gij op dit punt een krachtig getuigenis geeft, opdat zij, die hun vertrouwen op God gebouwd hebben, ervoor zorgen vooraan te staan in goede werken. Die zijn schoon en voor de mensen nuttig; goed (Gr. kalos) in kwalitatieve zin: mooi "de leer van God onze Redder versierend"

Titus 3 8 Dit is een getrouw woord en ik wil, dat gij op dit punt een krachtig getuigenis geeft, opdat zij, die hun vertrouwen op God gebouwd hebben, ervoor zorgen vooraan te staan in goede werken. Die zijn schoon en voor de mensen nuttig... goed (Gr. kalos) in kwalitatieve zin: mooi

Titus 3 9 maar dwaze vragen, geslachtsregisters, twist, en strijd over de wet moet gij ontwijken, want dat is nutteloos en doelloos.